Ryssland vet inte var Ukrainas trupper finns

UKRAINA. De storskaliga ryska robotattackerna kommer varken att undergräva Ukrainas ambitioner eller förbättra de ryska positionerna vid fronten. Det konstaterar Washington-baserade tankesmedjan The Institute for the Study of War i sin senaste uppdatering.

Ukrainske militäranalytikern Oleh Zjdanov anser att Ryssland riktar in sig på civil infrastruktur för att de inte på ett effektivt sätt kan träffa militära mål, eftersom de saknar data om var ukrainska trupper och vapen finns.

De använder samma gamla metoder för att attackera civila för att så rädsla och panik i samhället, säger han.

Zjdanov påpekar också att Ukraina redan har överlevt vintern och att Rysslands attacker på energiförsörjningen nu när våren är på intåg därför saknar logik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ryssland vet inte var Ukrainas trupper finns

 1. Putteterroristerna har aldrig haft en befälskedja som gjort det möjligt att slå ut rörliga militära mål som stabsplatser, samlingsområden med mera med tyngre vapen än artilleri eller raketartilleri.
  Det är idag etablerat att putteterroristernas behöver ca tre veckor på sig efter en robotattack att utvärdera, välja nya mål och skicka dessa till enheterna för verkställning.

  Det är alldeles för lång tid för att kunna slå mot något så rörligt som en brigad, kompani eller bataljon.
  Det är en av anledningarna till varför putteterroristerna terrorbombar städer. De vet var de finns och städerna har en tendens att inte flytta på sig.

  8
  4
 2. När motoffensiven kommer lär ryssen få koll på var ukrainska styrkor befinner sig, men då är det försent. Ska bli intressant att se när leoparderna sliter sönder ockupationsarme’n

  21
  11

Kommentera