Ryska soldater används som förbrukningsvaror

UKRAINA. Allt fler ryska soldater protesterar mot de usla förhållandena vid fronten. Vittnesmål sprids i sociala medier om hur de beordras att storma frontlinjen – med bristfällig utbildning och utan tillräckligt med ammunition. – Vi är förbrukningsvaror, säger en av soldaterna, rapporterar SVT.

President Vladimir Putin och general Valerij Gerasimov

Klagomålen kommer framför allt från den södra fronten, där mobiliserade soldater har satts in de senaste månaderna.

Flera av soldaterna hävdar att de blivit lovade att tjänstgöra inom territorialförsvaret, eller vid försvarlinjer längre bort från frontlinjen. Men att de plötsligt skickats till fronten och blivit stormtrupper under de ukrainska separatisternas kommando.

I slutändan skickas de till de vakanser som behöver fyllas upp och då är det egentligen ingen som bryr sig om vad tidigare chefer har lovat dem, säger överstelöjtnant Peter Lidén.

Strategin att skicka fram ”mänskliga vågor” av dåligt utrustade och outbildade anfallstrupper har använts flitigt av Wagnergruppen.

Men sedan general Valerij Gerasimov blev ansvarig för invasionen i januari har tillvägagångssättet också blivit tydligt bland de reguljära styrkorna, menar Peter Lidén, vilket soldatprotesterna vittnar om.

-Pettersson noterar hur ryssarna behandlar sina egna och inser att det inte är så konstigt att de terrrorbombar ukrainska bostäder, skolor och sjukhus med flit. Människoliv har inget värde i Putins värld.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ryska soldater används som förbrukningsvaror

 1. SVTs och Petterssons sista våta dröm, den enda möjligheten att gå något så när helskinnad ur denna för Västoligarkin totala katastrof, att ryska folket skulle resa sig mot den egna ledningen pga stora förluster i dom egna förbanden.

  Att ryssarna skulle använda denna taktik från WWII är ren lögn. Över 90% av Ukrainarna dör och skadas av splitter från artilleri. Hur kan dom döda det dom inte ser.

  Ryssarna nöter sakta men säkert ner dom Ukrainska förbanden, war of attrition, med hjälp av artilleri, nu även med flygbombningar. Till sommaren har Ukraina slut på 155mm amunition och då kanske vi kan se slutet på denna konflikt.

  8
  28
  • Ryssarna har börjat använda stridsvagnar som artilleri för att de nästan inte har någon artilleriammunition kvar men det allra största problemet för ryssarna är att de helt saknar pansarvärn, så de ukrainska stridsvagnarna kan åka fram till fronten utan att frukta att något kan drabba dem.

   17
   7
  • Du kan alltid dagdrömma, tovaritsch Johan.
   Men tyvärr, för din del, kommer det inte inträffa.

   Faktum är att putteterroristerna har gått från bataljonsstridsgrupper till kompanistridsgrupper som primära frontförband. Dessa består av lite pansar, någon artilleripjäs eller två samt lite luftvärn och drygt 60 skyttesoldater som i två omgångar om 30 ska storma de ukrainska värnen för Putte och moderlandet där de konsekvent mejas ner och det är dags för nästa grupp att under glada hurrarop ge sitt liv för Putte.
   Denna nya organisation förklara även de videosekvenser som kommer från fronten där grupper om just 20-30 putteterrorister likvideras i öppen terräng.

   Putte har inte vågat sätta in sitt flygvapen över Ukraina i någon större omfattning sedan Ukraina fick portabelt luftvärn från väst. De uppdrag som flygs är begränsade till den omedelbara fronten, i motsats till det ukrainska flygvapnet som gör djupräder in över de ockuperade territorierna och även Putteland.

   Sedan är det en korrekt bedömning att 90% av alla frontförluster är orsakade av artilleri men det gäller båda sidorna. För varje putteterrorist som skjuts har nio andra fallit offer för artilleribekämpning vid fronten och på djupet.

   Nu har de första Leopard II kommit till Ukraina. Vilket är i linje med de planerade leveranserna som ska sätta upp en eller flera mekaniserade brigader under våren. Vi kommer med största säkerhet få sen en ukrainska motoffensiv nu under våren, kanske maj, där dessa stridsvagnar och CV90 med flera kommer att spela avgörande roll i att bryta igenom de gamla befästningslinjerna från 2014.

   11
   5
  • En ny femtekollonare som heter Johan Andersson helt i klass med Håkan och Gammel senil kommunist.
   Eller är Johan bara ett troll från Ryssland?

Kommentera