Taxichaufförer på Arlanda i slagsmål om laddstolpar

INVANDRING & PROBLEM. För få laddstolpar till eldrivna taxibilar orsakar fysiskt bråk på Arlanda när Swedavia prioriterar miljövänliga fordon. – Situationen på Arlanda när det gäller elstolparna är bara katastrof, säger Mohsen Tarzi, taxichaufför, rapporterar SVT.

Taxi Stockholm har 300 eldrivna bilar, och fler blir det. Nu riktar Taxi Stockholm kritik mot Swedavia för att de inte möter efterfrågan av laddare till bilarna. Men Swedavia som prioriterat miljövänlig taxi sedan 2005, anser att laddarna räcker till.

Vi har 30 stycken laddplatser, så jag tycker vi är ganska väl förbedda, säger Johan Lindsten på Swedavia, ansvarig för parkering på Swedavia.

-Pettersson kan inte bedöma om 30 laddplatser är tillräckligt, men att Taxi Stockholm har 300 eldrivna bilar säger inte så mycket. Det finns många olika taxiföretag och vilka som har avtal med Swedavia vet jag inte.

Sedan är jag övertygad om att med svenska taxichaufförer skulle det ej bli slagsmål vid laddstolparna. Vi har lärt oss kösystemet sedan barnsben och vill man inte stå i kö får man ladda på annan plats.

Undrar om taxichaufförerna har provat Swedavias personalparkering, där finns det säkert tillräckligt med laddstationer.

Swedavia tillåter endast miljötaxi attt åka ifrån Arlanda med kunder. Eldrivna taxibilar har alltid förtur i kösystemt till hämtningar. Det känns lite löjligt när det sker 400-500 landningar och lika många starter av stora flygplan som inte har några miljökrav på sig varje dag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Taxichaufförer på Arlanda i slagsmål om laddstolpar

 1. Sitter just och funderar på vad som händer om man som kund skulle råka i meningsskiljaktighet med en av dessa taxichaufförer. Kan man hoppas på en konstruktiv och fredlig lösning?

  Måtte självdrivande bilar bli en verklighet i en nära framtid..

 2. Jag är INTE förvånad !
  Den stora majoriteten av taxichaufförer kommer ifrån MENA-länder. I dessa länder, i dessa (primitiva) kulturer är det vanligaste sättet att lösa konflikter det fysiska. Dvs att man slåss fysiskt eller med vapen mot varandra.

  18
  1
 3. Det är faktiskt jätte bra !!!
  Det är ju så att ju mindre möjlighet det finns att ladda el bilar ju mer energi spar man då vilketgör att den el som produceras räcker till normal konsumtion!!!
  El bilarna skulle ju laddas på natten under lågförbrukninge så rent teoretiskt skall laddstolparna stängas av under högförbrukningen.. detta är ju kontentan av att sossialistika sillen med hjälp av miljön muppar och Centern stängde av energiförsörjning genom att stänga av kärnkraften…
  Men en Tesla den väger bara lite över två ton så taxi chafören kanji alltid sjuta den fram och tillbaka mellan Stockholm och Arlanda ?? Det finns ju inte skrivet någonstans hur lång tid den resan skall ta?

  11
 4. Det är ett icke problem för mig. Jag har inte råd med bil. Men jag har fått ett green card från kommunen. Oj vad jag är lycklig, oj vad jag är glad.

  2
  5
 5. Löfvéns högutbildade kebabingenjörer skippade avancerade kebabjobben och började åka taxislalom i storstan i stället? Dom har bråttom ut i taxipisten igen?

  23
  1
 6. Vet att många Sthlmare brukar åka ut till Arlanda flygplats just för att se handgemäng mellan chaufförerna.
  En modern variant av gladiatorspel.

  23
  3
 7. Lösningen är enkel, ta bort taxikortet och tillåt Uber så kommer branschen att självsanera

  11
  2
 8. ”Laddbatalj”, ett nyord i födelseskedet? Det skulle göra sig bra i rubrikerna.

  17
  1
 9. Apfasonerna på Arlanda, har pågått länge. I många år!

  Med interna taxibråk och bedrägerier mot utländska kunder som inte kunnat värja sig.. m.m.
  Det finns INGEN MYNDIGHET i Sverige som varken kan lr får agera och hålla ordning på den idag skitiga taxinäringen.
  Heja 🇸🇪!

  43
 10. Rikisrevisionen har nyligen presenterat sin rapport med skarp kritik mot bristen på politisk konsekvensanalys vid stora och kostsamma projekt.

  30
 11. Det pågår omfattande miljöförstöring för att globalt få fram råvaror till alla dessa miljöfientliga batterier. Svårt att hitta fakta från start till mål för att nyansera debatten. Vad säger elprispartiet?

  36
 12. Det kommer bli mer och mer slagsmål om laddstolpar runt om i Sverige. Både fysiska och juridiska. Svårt att se hur ekvationen skall gå ihop på sikt med stora avstånd och helger då många reser, kyla eller andra situationer med mycket folk. Samt stadskärnor avstängda för fossildrivet. Man lär väl få skaffa släp och ta med sig dieselaggregat.

  41
 13. Hur miljövänligt är det om elen som elbilen laddas med kommer från ett kolverk?

  46
  1

Kommentera