Olika sätt att presentera verkligheten

Svenska Kraftnät visar förvisso hur mycket el Danskarna producerar och importer, men importen visas ej i diagrammet.

LÄNK

Om man puttar in de siffrorna i Excel och dessutom tar med importen får man något annorlunda siffror.

Dvs, mer än hälften av Danskjävlarnas el är importerad. Vilket med nuvarande EU avtal medför att Sverige drabbas av höga elpriser, pga att Danskarna inte byggt ut värmekraften (Olja och kol) så att den täcker upp när vinden inte blåser.

OBS att det tog nån minut mellan att jag skrev in siffrorna i Excel och när jag tog skärmdumpen, så talen skiljer sig något.

9 thoughts on “Olika sätt att presentera verkligheten

 1. Hur svårt kan det vara att flytta ”flaskhalsen” mellan elo 1-2 och 3-4 till svenska gränsen i syd istället? Vi kan ju inte exportera el om vi inte har kapacitet. Dessutom skulle då hela Sverige få sverigepriser. Mennkraftbolagen och regeringen (även nuvarande) vill ha höga elpriser… Det är knappast en slump att flaskhalsen aldrig ptgärdas medan däremot förbindelsen till kontinenten byggts ut utan problem. Riggat sedan lång tid tillbaka.

  15
 2. Ja vindkraften fungersr ungefär lika bra som hjärnorna på miljöpartister.
  Det är helt stiltje långa perioder .

  38
 3. Du glömde det viktigaste uppgifterna. I praktiken är Själland resp Bornholm en del av svenska elo 4. Det är alltså svensk elproduktion som försörjer danska elo “öst”. D v s det är danskarna som sätter Skåningarnas höga elpriser. Allt är ett beslut av EU, efter att Danmark klagade på att Sverige exkluderade Danmark efter att Sverige tvingats stänga Barsebäck, som ju var särskilt avsett att försörja Öresundsområdet. Tillkommer att nätförlusterna för el från Sverige till Danmark är extra höga eftersom Danska elo Öst saknar tillräckligt med “tunga generatorer”. Fast svenska el-konsumenter betalar “så gärna” bolagens extra nätförluster när el skickas till Danmark.

  32
 4. Det sitter en vindkraftsaktivist på Svenska Kraftnäts VD-stol.
  Denna regering borde sparka henne och Vattenfalls VD, samt delar av styrelsen.

  57
 5. Sedan vill danskdjävlarna bygga vindkraft söder om Ystad, de vill att Sverige bekostar ledningarna och förmodligen lägger de order på vindkraftverk hos Vestas (danskt bolag). Nä, ni krämare, nu är det nog.

  51
 6. Ska det nån gång byggas ett kärnkraftverk, eller två, så ska det ligga så nära Danmark som möjligt.

  41
 7. Tror danskarna satsar på gas som komplement till vindmöllorna. Det är därför som de tar upp gas ut till havs.

  23

Kommentera