EU: Vi måste ha en krigsmentalitet

UKRAINA. Idag samlades EU:s försvarsministrar i Stockholm för att diskutera fortsatt stöd till Ukraina.

155 mm artilleriammunition går åt i enorma mängder.

Efteråt meddelade EU:s utrikeschef Josep Borell att man vill ta två miljarder euro, som motsvarar drygt 22 miljarder kronor, ur EU:s fredsfond för att kunna leverera mer ammunition – snabbare. 

Vi måste ha en krigsmentalitet, säger Borell på pressträffen.

Striderna i Ukraina har låst sig i ett ställningskrig där enorma mängder artilleriammunition skjuts. Nu larmar allierade i väst, och Ukraina själva, för att bristen på ammunition växer. Samtidigt gör man av med mer än vad länderna i väst, som kämpar med att möta behoven, kan producera.

EU:s försvarsministrar samlades i Stockholm för att diskutera framförallt tre förslag. Ett är en gemensam upphandling av ammunition som ska skänkas till Ukraina, ett är att omedelbart avsätta en miljard euro till länder som tar av sina egna lager för att ge till Ukraina och det tredje är att stimulera försvarsindustrin att öka produktionen.

Sammanlagt är EU beredda att lägga två miljarder euro på trestegsplanen, uppger EU:s utrikeschef Josep Borell.

I dag har vi pratat om att minska kostnaderna och tiden för att leverera ammunition, säger han.

Vi måste ha en krigsmentalitet. Jag skulle föredra att prata om fred, men dessvärre måste jag prata om ammunition för att kriget fortsätter att rasa.  

För att vinna tillbaka freden måste Ukraina vinna kriget och det är anledningen till att vi måste stötta Ukraina, säger Borell.

Bloomberg

-Pettersson undrar om inte EU hinner med att producera den ammunition som används, hur är det då för Ryssland som använder mer artilleri än Ukraina?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “EU: Vi måste ha en krigsmentalitet

 1. Vi bör inse att det är mycket farligt / allvarligt med det som Ryssland håller på med.
  Vad händer om Kina och Iran tillfullo kommer att stödja Ryssland med krigsmaterial,
  Kan Västvärlden klara av att stå emot detta ?
  Risken är stor för en eskalering till ett nytt världskrig som under 1940 talet.

 2. Antingen måste EU ge mycket mer avancerade vapen inklusive flyg så att Ukraina kan sparka ut Ryssland, eller tvinga igenom fredsavtal. Som det är nu så pågår ett evighetskrig med fruktansvärda omkostnader för den Ukrainska civilbefolkningen.

  18
  5
 3. Vilken extrem polarisering EU har kommit att bli. Min Far som ligger och rapar blålera, sade att EU var så djävla gör-bra, för det skulle säkra freden i Europa och kanske i hela världen. Klok och misstänksam mot det socialistiska / nyliberala tänkandet och projektet med öppna gränser som jag var, så röstade jag NEJ !!! NEJ !!!

  Nu har jag fått många,många tusen kubikmeter vatten per sekund på mitt vattenhjul, eller turbin. Det genererar endast negativ energi.

  31
  23
 4. Oj, tillmälet “Finnkoling” är ett väldigt dåligt uttryck. Det implicerar gestalten av en alkoholiserad Finländare bosatt i Sverige på landsbygden. Jag älskar de flesta Finländare. Om du hatar hans åsikter, så tycker jag att du kan du använda andra tillmälen.

  17
  13
 5. Vi får göra vad vi kan för att slå ihjäl
  Den ryska ockupationen. Putin och hans lakejer ska bekämpas i år. Jag ser hellre att eu pengar går till ammunition mot Ryssland än till lata spanjorers korta arbetsveckor. Slava Ukraina 🇺🇦

  39
  32
 6. Här finns redan en krigsmentalitet, men inte hos oss med svenskt ursprung, än. Men tänk om vi vaknar och börjar ge igen.

  37
  3
   • Jag är inte politisk korrekt, jag vill egentligen bli försvarad av män. Men reta mig tillräckligt…

    22
  • Skulle vi ge igen för de Ryska bränningarna vid kusten, menar du ?
   Skulle vi bränna Leningrad / S.t Petersburg ?
   Jag tror icke det skulle falla i god jord, även om det vore befogat.

   13
   7
  • USA/NATO/EU bedriver proxy krig mot Ryssland med stulna skattepengar från folket.
   Det var inte länge sedan dessa korrupta ledare ville låsa in och begränsa våran frihet med en skapad plandemi.
   Även 15 minuters städer som ger människor begränsad frihet med klimatet (bluffen) som argument .
   Men när länder utanför den västerländska världen begränsar människors frihet kallas det för diktatur.
   Så givetvis så använder man flosklern om det “Ukrainska folkets frihet” för att legitimera deras proxy krig.
   Mera ammunition = mera död.
   Människor offras på oligarkernas altare.
   EU/NATO bör avvecklas snarast för freden och välfärdens skull.

   46
   49
   • Ja dessa “försvarsministrar” som nu firar i Stockholm,är inget annat än rena staffli-figurer,. 4.e Rikets t.ex var tidigare enbart en person som satt med i Talkshower under kvällstid. Nu sedan han utnämnts till Keitels efterträdare, har han fått mord i blicken och uppsträckt som en sketen Furir.,,,Tror inte de andra 30-talen från EU-länderna är stort annorlunda !

    37
    38
   • Gammelkommunisten fortsätter ljuga. Bristande intellektuella gener kanske?

    39
    31
  • Mitt Ex. var kanske som du, haha. Hon skulle inte vara rädd, att att försvara sig med yxan eller kniven som jag gett henne 🙂
   Att vi gick olika vägar i livet, det var en annan sak. Vi är dock fortfarande goda vänner.

   14
   1
 7. Stod det inget om vad dessa “EU-högdjur” fick att smörja kråset med,och vilka drycker som serverades ? F.ö. är väl dessa 2 miljarder EU-euro,(som nu hjärtligt skänktes bort) skattemedel som vi slavar o. fattigpensionärer skrapats på ?
  Fy f-n….

  48
  46
 8. Så, EU:s utrikeschef Josep Borell vill ta två miljarder euro ur EU:s fredsfond för att kunna leverera mer ammunition – snabbare.

  Att använda EUs fredsfond för financiering av artilleriammunition som ska användas i ett proxykriga mot världens största kärnvapenmakt. Mycket logiskt.

  “War is Peace, Freedom is Slavery, and Ignorance is Strength”

  46
  44
  • Finnkoling, du begriper nog inte mycket om utrikespolitik, och den svenska ska du inte lägga dig i!

   24
   29
 9. Men ryssarna slåss ju med spadar enligt msm.
  Pål Jonson gör sig bra där

  27
  22
  • EU är på god väg att förgöra sig själv.
   Enda problemet som jag ser här är att även den europeiska industrin är på god väg att gå samma öde tillmötes.

   41
   20
  • Frihandel var det som ryckte upp Sverige från århundraden av harvande på botten så grundtanken med en europeisk gemenskap är god. Sedan kidnappades frågan av en ohelig allians av totalitära, federalister och allsköns demokratihatare. Så ja, vi måste bli av med EU.

   En återgång till vad en gång var EEC utan “parlament” och med miljontals arbetslösa eurokrater och kommissionen omvandlad till ett kansli för ministerrådet vore en lysande början.

   25
   1

Kommentera