Med miljösvin i tanken

MILJÖPOLITIK. Klimatextremismer påstår att vi måste sluta äta kött för att “rädda klimatet”. Samtidigt är slaktavfall basen för våra biobränslen. Som vi ska köra på för att ”rädda klimatet”. Det är grisar och kor du har i tanken när du kör på biodrivmedel i dag, rapporterar Dagens Nyheter.

Glöm palmoljan. I dag är det helt andra råvaror som vi tankar bilen med när vi kör på biodrivmedel.

Faktum är att Sverige just nu dammsuger andra länder på slakterirester för att producera tillräckligt med biodrivmedel. Det behövs för att klara den lagstadgade reduktionsplikten, alltså inblandningen av förnybara drivmedel i bensin och diesel.

Mer än hälften av de svenska biodrivmedlen utgjordes år 2021 av animaliska fetter, huvudsakligen från gris och nötdjur.

Slaktavfall har låga utsläpp – på pappret.

Enligt EU:s förnybartdirektiv REDII får biodrivmedel som produceras ur ”avfall” dessutom räknas dubbelt mot målet om förnybar energi till 2030 – detta trots att förbränning kommer långt ner i EU:s avfallstrappa.

Men det finns flera problem med att köra bil på slakterirester, menar kritiker. För det första är nästan alla djurfetter importerade.

-Pettersson konstaterar ännu en gång att klimat- och miljörörelsen är en bluff. Dessutom borde inte soppan få kallas biodrivmedel när den är gjort på animaliska produkter. Det är bedrägeri…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Med miljösvin i tanken

 1. Min V50 2,0D drog tidigare ca 0,58 enligt bilen färddator nu drar den 0,63 och då fungerar inte dieselvärmaren- Kan ha med att det troligen är vinterbränsle i tankarna. jag hoppas denna reduktionsplikt försvinner så fordonen börja gå bra igen

  13
 2. Var inte orolig vi kommer att fortsätta äta kött. Bra att slakta avfall kommer till nytta.
  Ett tag kommer vi att köra elbilar efter det har nog nya system utvecklats.

  2
  1
 3. dessutom inte bra i båttankar då den sätter igen bränslesystemet om den får stå ett tag
  hvo är säkrare.

 4. Vet muslimerna om att de kör med gris och dessutom andas in luft med grispartiklar i?

  42
  1
 5. Om de gjorde svenskt lantbruk mer konkurrenskraftigt skulle vi själva producera tillräckligt med slaktavfall för att tillverka miljödiesel.

  Men eftersom socialister är idioter fattade de inte det.

  46
  1

Kommentera