”Vår frihet är under attack – inga kärnvapen i Norden”

NORDEN. Norden måste förbli fritt från allt vad kärnvapen heter. Det skriver ordförandena för Sveriges, Danmarks, Finlands och Norges socialdemokratiska ungdomsförbund på Aftonbladet debatt.

De nordiska ländernas flaggor (Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island)

Framtiden för dagens och morgondagens unga ser mörkare ut än för tidigare generationer, skriver debattörerna. Hoten kommer från flera håll: auktoritära ledare, klimatförändringar, en ”hamstrande finanselit”.

”Norden delar något starkare än allianser, vi delar värderingar och kultur”, skriver ungdomsförbunden och vädjar till sina partiledare att investera i grön infrastruktur och välfärd.

Det finns ingen annan del av världen där kvinnor och män åtnjuter samma nivå av jämställdhet, där fattiga och sjuka får samma typ av vård och där miljön värderas lika högt. Investeringar i folkets utbildning, hälsa och välbefinnande har lönat sig, skriver de fyra kvinnliga debattörerna. Island är av någon anledningen inte med.

-Pettersson är misstänksam även om det är stor skillnad på socialdemokrater i Sverige och övriga Norden. De skriver om jämställdhet men importerar samtidigt män som inte vet vad ordet betyder, de pratar om grön infrastruktur och välfärd trots att det vi sett hittills av det gröna verkar vara motsatsen till välfärd.

Lisa Nåbo, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund
Astrid Hoem, Arbeidernes ungdomsfylking, Norge
Katrine Evelyn Jensen, Danmarks socialdemokratiske ungdom
Pinja Perholehto, Demarinuoret, Finland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “”Vår frihet är under attack – inga kärnvapen i Norden”

 1. Utan sådana som Putin och hans fascister hade det nog varit möjligt att stå utanför NATO men tyvärr krävs det allianser för att klara hoten från fascist och islamist dräggen.

  9
  6
 2. Ypperlig anledning till att ta bort rösträtten för fruntimmer. De är emotionella idealister och närmast immuna mot logiskt och pragmatiskt tänkande.

  Det enda ett kärnvapen förbud i Norden skulle fastställa är att Putte har dem och vi har dem inte.

  30
  8

Kommentera