Malamin Jarju får livstids fängelse för mord

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Göteborgs tingsrätt, mål: B 10918-22, B 10926-22, har idag dömt en 20-årig man och ytterligare tre unga män för inblandning i ett mord den 7 juli 2022 då en 22-årig man sköts till döds. En av männen döms till fängelse på livstid. En ung kvinna frikänns helt.

Malamin Jarju dömdes till livstid. Foto: Polisen

Under sommaren 2022 sköts en 22-årig man till döds på Länsmanstorget i Göteborg. Tingsrätten har kommit fram till att mordet var planerat och ett led i en uppgörelse mellan två kriminella nätverk i Biskopsgården.

Mannen som sköts till döds var med i grupperingen Norra Biskop medan de åtalade männen är medlemmar i Södra Biskop.

Två av männen från Södra Biskop befann sig i en bil tillsammans med en ung kvinna, som frias helt. De två andra männen åkte på motorcyklar till Länsmanstorget där mordoffret befann sig i en butik. När han kom ut på torget sköts han med flera skott och avled av sina skador.

Mordet fångades på övervakningsfilm från polisens kamera på Länsmanstorget och skedde inför flera vittnen. Skytten, som inför huvudförhandlingen erkände gärningen, har enligt tingsrättens mening inte agerat i nödvärn eller inbillat nödvärn. Tingsrätten har vidare ansett att uppgifterna om att han befann sig på Länsmanstorget för en narkotikaaffär kunnat bortses ifrån. Mannen döms utöver för mord också för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

– Omständigheterna är så kvalificerat allvarliga att något annat straff än livstids fängelse inte är aktuellt, säger rådmannen Cecilia Hennig, som var rättens ordförande.

De två männen i bilen som ledde motorcyklarna i riktning mot brottsplatsen och som bland annat tog hand om skyttens telefon döms för medhjälp till mord till fängelse i 13 år och 11 månader respektive 14 år och 6 månader. Mannen som döms till det längre fängelsestraffet döms också för narkotikabrott.

Även mannen som spanade med motorcykel på torget och kommunicerade med skytten, som åklagaren ansåg skulle dömas för mord, döms för medhjälp till mord. Han döms också för narkotikabrott till fängelse i sammanlagt 14 år och 5 månader.

– Åtalet bygger på en stor mängd indicier som var för sig har bedömts vara besvärande för de åtalade männen. Vid en sammanvägd bedömning har bevisningen gett ett mycket starkt stöd för att gärningen var planerad. Alternativet att skytten agerade på egen hand har kunnat uteslutas, säger rådmannen Cecilia Hennig.

De dömda för delaktighet i mordet ska också betala skadestånd till brottsoffrets släktingar.

Ytterligare en man som stod åtalad för två fall av narkotikabrott döms till fängelse i två år.

Tingsrätten är enig i sin bedömning.

***

TIDIGARE 2023-01-13 Fem invandrare åtalas efter gängmord på invandrare i Göteborg

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två män åtalades igår för bland annat mord på Länsmanstorget i Göteborg i juli 2022. Därutöver åtalas tre personer för medhjälp till mord. Den 7 juli 2022 sköts en 22-årig man, nummer 31, till döds på Länsmanstorget i Biskopsgården. Två män, bägge 20 år gamla, har nu åtalats för mordet samt för grovt vapenbrott. Utöver detta åtalas två män, 19 och 20 år gamla, och en 19-årig kvinna för medhjälp till mord. Männen åtalas även för grovt vapenbrott och kvinnan för medhjälp till grovt vapenbrott. Det handlar om en uppgörelse mellan kriminella grupperingar, säger senior åklagare Maria Thorell.

Bevisningen består bland annat av övervakningsfilmer som visar skjutningen och samspelet mellan gärningsmännen. Det finns också vittnesuppgifter om hur personerna rört sig till och från brottsplatsen samt DNA från de åtalade på föremål som använts vid brottet och som hittats längs flyktvägen.

– Jag bedömer att bevisläget är gott. Det har varit fråga om ett mycket bra polisarbete. De 20-åriga männen som åtalas för mord greps mindre än en timme efter händelsen och strax efter att de gripits påträffades motorcyklar, maskering och kläder som gärningsmännen använt vid brottet. Senare hittades även vapnet och ytterligare kläder som gärningsmännen gjort sig av med, säger Maria Thorell.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 10918-22.

Kort ur åtalet: Malamin Samureh Jarju och Rami Ben Makram Kanfoud har , tillsammans och i samråd och samförstånd, dödat Youssef El Emam den 7 juli 2022 på Länsmanstorget i Göteborg. Rami Ben Makram Kanfoud har härvid rekognoserat på brottsplatsen, lockat fram brottsoffret samt meddelat Malamin Samureh Jarju var brottsoffret befann sig, varefter Malamin
Samureh Jarju skjutit Youssef El Emam till döds genom att skjuta flera skott mot honom med en modifierad tårgaspistol av märket Zoraki, modell 917 i kaliber 9 mm Browning Kort. Vid skjutningen träffades Youssef El Emam av ett skott som resulterade i ett ingångssår på högra axelns baksida, sårkanal och utgångssår på bålens vänstra sida samt skador på högra lungsäcken, högra lungan, aortan, diafragman, magsäcken, mjälten och bukväggen och en stor mängd blod i lungsäckarna.

Malamin Samureh Jarju och Rami Ben Makram Kanfoud hade också före skjutningen, tillsammans och i samråd och samförstånd med Erelin Rushiti, Patryk Szymon Szklarz och Nour Amar Ibrahim, planerat brottet. Det hände mellan den 6 juli 2022 och den 7 juli 2022 på Länsmanstorget och andra platser, Göteborgs stad.

Malamin Samureh Jarju och Rami Ben Makram Kanfoud begick gärningen med uppsåt. I första hand har de haft uppsåt i förhållande till att Youssef El Emam eller någon annan ur nätverket Norra Biskopsgården skulle dödas. I andra hand har de haft uppsåt i förhållande till att Youssef El Emam eller någon annan ur nätverket Norra Biskopsgården skulle misshandlas och av
oaktsamhet medverkat till att han dött. Brotten är grova eftersom gärningarna varit livsfarliga, innefattat ett medvetet risktagande och gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet då det varit fråga om ett oprovocerat angrepp med ett livsfarligt vapen mot ett försvarslöst offer.

Patryk Szymon Szklarz, Nour Amar Ibrahim och Erelin Rushiti har, tillsammans och i samråd och samförstånd med Rami Ben Makram Kanfoud och Malamin Samureh Jarju, den 6 och 7 juli 2022, planerat brottet och gjort sökningar på internet avseende fordon i området och konflikten mellan Norra och Södra Biskopsgården. Den 7 juli 2022 har Erelin Rushiti, Patryk Szymon
Szklarz och Nour Amar Ibrahim tillsammans och i samråd och samförstånd lett Malamin Samureh Jarju och Rami Ben Makram Kanfoud i riktning mot brottsplatsen samt försett dem med maskering, tagit hand om Malamin Samureh Jarjus mobiltelefon samt stärkt dem i deras uppsåt att döda. Genom detta har Erelin Rushiti, Patryk Szymon Szklarz och Nour Amar Ibrahim främjat gärningen med råd och dåd. Erelin Rushiti och Patryk Szymon Szklarz har också främjat gärningen med råd och dåd genom att medverka till gärningen i kraft av den ställning och ledarroll som de har i förhållande till Malamin Samureh Jarju och Rami Kanfoud, vilket innebär att de haft en central roll i att få brottet till stånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Malamin Jarju får livstids fängelse för mord

 1. Äntligen börjar vi se lite bättre tag mot kriminella negrer i vårt Sverige. Kan detta vara början på ett bättre land. Kanske, men det blir dyrt att ha dessa babbar på hotell. Utvisning borde vara en självklarhet i sådana här fall. Medborgare ? Jamen ändra lagen och upphäv det då, detta är inga svenskar.

  12
  1
 2. Bra Sverige. Äntligen rejäl a straff för iskalla avrättningar. Det var länge sedan som jag sagt ngt bra om myndigheter, polis o rättsväsendet. Bra jobbat, keep up the good
  work.

  10
 3. UTVISNING!!!

  Vad hände med paradigmskiftet? Var det bara en stor bluff för att få våra röster?

  9
  1
  • Sala, det kan inte uteslutas att några negrer olyckligtvis blivit svenska medborgare under sossestyret och med handläggare på ribbenviks aktivistverk. Kan ta lite tid att ändra lagen och liberalerna.

   8
   1

Kommentera