Kräktes av måltiden på förvaret i Mölndal

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En intagen, Hirad Bandesalari från Iran, på Migrationsverkets förvar i Mölndal blev illamående och kräktes efter måltiden. Då visade det sig att maten var sju dagar gammal. – Maten är katastrofal och blir sämre och sämre dag för dag, säger Hirad Bandesalari som är förvarstagen.

Hirad Bandesalari, knarkförsäljare från Iran

Nu vittnar förvarstagna i Mölndal om att den mat de serveras är undermålig. – Varje vecka är maten densamma och ensidig. Alltid potatis, alltid potatis. Maten saknar näring och smakar ingenting, säger Hirad Bandesalari som ska utvisas till Iran efter att ha dömts för narkotikabrott i Sverige.

Han har påpekat att matens kvalité är dålig flera gånger. – Jag sa att maten inte var bra. En kvinna i personalen sa då till mig berättar han.

Även personalen har reagerat. Under januari skickades det tre incidentrapporter som samtliga handlar om matens kvalité. I två av dem framgår det att gammal mat serverats.

”Maten som serverades vid middag den 3 januari 2023 var gammal, hade datum som var den 28 december 2022. Den förvarstagen som åt av maten blev illamående och kräktes” står det i en av rapporterna.

Personal skriver vid ett annat tillfälle att maten var ”oätlig och under all kritik” och att det medför oro bland de förvarstagna.

-Pettersson säger att är maten dålig för att den är gammal är det inte bra, men herr Bandesalari har valt att komma till Sverige och här äter vi potatis, det är inget att gnälla om.

Jag tror att Iran inte tar emot sina medborgare om de inte återvänder frivilligt och är det så är det lätt för Hirad Bandesalari att slippa den svenska maten. Den kvinnliga personalen har rätt ”Åk tillbaka till Iran om du vill ha bra mat. Varför är du här?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Kräktes av måltiden på förvaret i Mölndal

 1. Ut med aset… förr hade vi straffet vatten och bröd ( upp till 28 dagar) kanske det passar bättre till en knarklangare som inte skall vara i landet? Potatis är för fint för den skitstöveln… han borde slängas i en källarhåla utan pardon tills kråkorna gnagt hans ben rena…

 2. Av vilken anledning bjuder vi brottslingen på gratis mat. Vi själva tvingas köpa den dyra maten.
  Han skall tvingas köpa den mat han vill ha. Är han fortfarande kvar i Sverige?

 3. Mat är till 95% fullt ätbar även om sista förbrukningsdag passerat. Själv köper jag ofta mat till 50% eller 70% som ligger precis på gränsen till sista förbrukningsdag.

  Jag luktar, ser och smakar på maten och detta med sista förbrukningsdag är ett datum med mycket stor säkerhetsmarginal.

  Nej, jag tror att unge herr Bandesalari vomering mer berodde på psykosomatiska skäl över att han skulle bli utvisad för narkotikabrott, än att maten var otjänlig som föda.

  I Sverige äter vi gris, potatis , kål och morötter traditionellt. Om maten INTE skulle passa får man gå hungrig !

  13
 4. 1) Det är skillnad på bäst-före-datum och sista förbrukningsdag. Att inte “journalisterna” på SVT kan skilja på det beror antingen på att de är okunniga eller propagandistiska. “Bäst före-datum handlar inte om hur länge ett livsmedel är säkert, utan till vilket datum livsmedlet förväntas behålla sin kvalitet, det vill säga smak, färg, krispighet, spänstighet och tuggmotstånd. Det som händer efter bäst före-datum är alltså att kvaliteten så småningom blir sämre. Men maten kan fortfarande vara fullt ätbar.” (Livsmedelsverket)

  2) Att utlänningen sitter på Migrationsverkets förvar beror på att han är dömd till utvisning. Där hamnar de efter avtjänat fängelsestraff om de vägrar resa hem, det vill säga skaffa resehandlingar, eller hemlandet vägrar ta emot dem. Sverige borde göra som flyktingsmugglarna, sjösätta dem och ringa hemlandets sjöräddning. Alternativt betala ett land i tredje världen att ta emot dem.

  22
 5. Narkotikabrott, vad får man för straff för det i Iran? Jag hoppas kräket sätter potatisen i halsen…

  24
  • De brukar hänga dem i närmsta byggkran. Offentlig avrättning av narkotikasmugglare är populärt i Iran. Så han gör inte om det mer än 1 gång=inga återfallsförbrytare.

   10
 6. Börja dra in medborgarskap även för de som är födda här. Vi har en Muharrem Demirok som trots han har svensk mor och född i Sverige är muslim med turkiskt namn. Han kan aldrig bli en av de närande. Dags att kalla en spade för spade.

  34
 7. Men stackars lille Hirad…han har ju bara sysslat med narkotikasmuggling. Visst ska han väl ha den allra bästa maten? Och varför inte ge honom permanent uppehållstillstånd också? Han kommer ju alldeles säkert att bli en förtjänst lite längre fram …. Nu måste vi alla gå man ur huse med plakat som förklarar för våra dumma dumma myndigheter att lille Hirad behövs i Sverige och är viktig för våra pensioner…

  58
  2
 8. Perfekt det är väl det enda han får i straff väg. annars är det väl Gull i Gull Hur f-n kan ens en tidning ta upp detta han kan byta maten mot ett äldreomsorgs företag då skulle han snart sluta klaga gissar jag

  50
  • Folksam
   Jag har besökt många äldreboenden, alltid utmärkt mat. Visst nån enstaka kommun kan misskötta sig.

   2
   14
   • Måste bli skapligt många besök då? 24 kommuner X antal Äldreomsorgs företag Om man läser Annat än DN Aftonbladet Expressen svenska dagbladet och tar till sig av T.ex denna utmärkta kanal så brukar det det för dom flesta normalbegåvade kunna hittas artiklar om hur dom äldre svälts ihjäl p,ga bland annat näringsbrist mm och att maten är nästtill otjänlig . förutom det finns det berättelser om hemtjänst personal med svag språkbegåvning som b.la värmt sylta eller värmt sill . men språkförbistring ger det att det blivit så., Huvudsaken är tydligen man får dessa i jobb på ont och gott

    9
    1
 9. Han kräver väl mat från nån gourmet restaurang. Annars åk hem så får han nog bättre käk.

  39
  2
 10. Jag tycker att blatten har bäst föredatum, och kräks när jag ser muslimer i Sverige. get 🐐 out

  59
  1
 11. Självklart ska inte otjänlig mat serveras, inte heller på ett boende av denna typ. Däremot tycker jag att fängelser och migrationsverkets förvar ska tillämpa samma matsedel för utfodring som hemtjänsten tillhandahåller.

  49
  • Varför tycker SVT att det är något vi behöver ta del av? Sitta och beklagar sig över maten. Tror nog inte det var så farligt som de gör sken av. Djävla pack.

   39
 12. Svenska pensionärer tvingas äta mat med utgånget datum varje dag -utan att gnälla!
  Och p.g.a. utländska varelser som översvämmar Sverige så är svenskarnas pensioner massinvandringsanpassade.
  Det är många utländska parasiter som ska försörjas i Sverige och en neger går alltid före en svensk numera!
  Ibland har vi pensionärer inte ens brödkanter till middag!

  Och att kräkas är en lyx VI absolut inte har råd med!
  -Förresten, har fanskapet på bilden betalat för maten han serveras?

  Ge honom en kompass och peka ut riktningen till ett muslimland, villket spelar ingen roll bara han försvinner fortast möjligt -innan vi kräks av åsynen av hans anlete.

  77
  2
  • BSS
   Jag gillar inte heller snyftreportage dock jag är pensionär med låg inkomst och äter utmärkt mat. Du låter som Daniel Suhonen, arbetarna med mer än dubbelt så hög lön som jag svälter nästan. Bara för att man ogillar invandring behöver man inte överdriva.

   3
   12

Kommentera