Behövs lågkvalificerad invandrad arbetskraft?

ARBETSKRAFTSINVANDRING. Regeringens förslag om arbetskraftsinvandring kritiseras: ”Som en schweizerost”, skev bloggen för en vecka sedan. Sverigedemokraterna och regeringspartierna, M, KD och L, har som ambition att minska arbetskraftsinvandringen till låglöneyrken och ersätta dom med några av de 1,3 miljoner boende i Sverige som inte är självförsörjande.

Här glider Veronica Palm (S) fram i livet på skattebetalarnas bekostnad. Hösten 2015 lämnade Veronica Palm, en av Socialdemokraternas mest profilerade riksdagsledamöter, frivilligt sitt uppdrag som folkvald. Hon var då 42 år och fullt frisk samt utbildad barnskötare och har inte sökt något arbete, hon föredrar att leva på 47.000 kronor i månaden av skattebetalarnas pengar och har fått ett och annat utredningsuppdrag av sina s-kollegor. Syftet med omställningsbidraget är att det ska underlätta för riksdagsledamoten, i det är fallet Veronica Palm, medan hon skaffar ett arbete och kan försörja sig själv. I Veronicas fall är det tydligen inte så lätt…
“sluta bara. Sluta slösa bort skattepengar…” som Veronica brukar säga och skriva. Veronica är inte invandrad men borde kunna diska på någon krog eller plocka bär.

Förra året beviljade Migrationsverket 24.117 arbetstillstånd, vilket är flera tusen fler än antalet som sökte asyl i Sverige. När lönegolvet för arbetskraftsinvandringen ska höjas rejält kommer vissa låglönebranscher tvingas sluta rekrytera utanför EU, vilket är regeringens ambition.

Migrationsverket har statistik över de yrken som lockade flest arbetskraftsinvandrare till Sverige 2022.

Bärplockare, köks- och restaurangbiträden och städare toppade den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen under förra året.

-Pettersson har svårt att förstå att inte några av den drygt miljon i Sverige som inte arbetar inte skulle kunna ta några av de arbeten som som är lediga. Den som är frisk och inte arbetar borde inte få några bidrag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Behövs lågkvalificerad invandrad arbetskraft?

 1. Tyvärr förhåller det sig så att arbetsgivarna vet vilka rövhål muslimerna från Mellanöstern och Afrika är, och vill inte ha dem även om de är gratis.

 2. Icke svenska medborgare får vända sig till sitt lands ambassad för sin försörjning. Vad är det som är svårt?

 3. Alla som inte vill försörja sig själv, inklusive avdankade politiker ska få en viss tid på sig
  att söka försörjning, annars indraget försörjningsstöd, låt avdankade politiker få samma pensionsvillkor som andra, det är ruttet att deras gräddfil till pension ska kunna ingås när dom knappt nått 50 års åldern. Allt parasitteri av fullt friska borde förbjudas, här finns många sjuka och handikappade som kunde få ta över deras förmåner.

  17
 4. MEN om det finns jobb/arbetstillfällen som inte rekryteras….. varför inte fråga varför dessa AG inte anställer…. Man utförsäkrar ju ideligen de sjuka och ibland väl snabbt…… kan det vara kvartalsekonomin som styr inte ett för staten berikande arbetsliv… kanske bara skicka stafettpinnen vidare….. MEN som sossarna säger “det kommer att bli en vinst om ett litet tag” och de har haft rätt i 30år nu…. alltså någongång måste det ju stämma…..

 5. Sluta upp med att dela ut bidrag för personer med utländsk härkomst. Återuppliva Statens arbetslöshetskommission (AK) och erbjud mediokra ersättningar för att uppmuntra till att söka vanliga jobb. Erbjud samtidigt fri hemresa med litet startbidrag. Utlänningar som begår brott ska utvisas och eventuellt medborgarskap återkallas. Genomför samtidigt folkräkning, intensifiera jakten på illegala immigranter samt erbjud en “hittelön” för den som “hittar” en illegal immigrant och “lämnar” in den till polisen.

  Sedan får vi se hur många arbetslösa utlänningar som finns i landet.

  32
 6. NEJ TACK!!!

  Vi behöver INTE fler lågutbildade, analfabeter och arbetsskygga!

  Vad vi behöver är högutbildat yrkesfolk som är villiga att anpassa sig till Sverige och som INTE är belastade med religiösa vanföreställningar.

  48
 7. Det vore väl konstigt om hon sökte ett arbete.
  Hon är väl skolad på Bommersvik.
  Varför skulle inte hon få samma rättigheter som de andra som inte vill jobba Hela det Socialdemokratiska upplägget är så få i arbete som möjligt .
  Kolla Samhall . Sossarnas av stjälpningsplats och statistikutjämnare .

  30
 8. Sedan 2015 har 1 000 000 uppehållstillstånd delas ut.
  Ett ytterst litet fåtal av dessa torde vara Löfvens “kompetensregn” av läkare advokater och ingenjörer.
  Snarare tvärtom !

  Den massiva invandringspolitiken inkl. även den helt oreglerade arbetskraftsinvandringen sedan 2008 har bara haft som syfte att pressa ner löner och villkor och dumpa lönerna. ÄVEN inom kvalificerade yrken.

  Hade Sveriges folkmängd vuxit lika organiskt som den gjorde mellan 1980 och 1990 så hade Sverige idag haft ca 9,3 miljoner invånare och jag förstår varför (S) så hårt motsatte sig en ny folkräkning. Den första sedan 1990. Denna nya folkräkning torde snarare visa på att det i Sverige bor minst 11 miljoner invånare idag.

  37
  • Retorisk fråga på slutet?

   Vi vet nog varför S inte velat ha en folkräkning (men register för katter var ju tydligen viktigt)

   39
   • NEJ. Här finns massor med arbetskraft redan. Ta bort bidragen och låt dom välja. Jobba eller flytta. Enkelt

    36
 9. Nej det behövs inte men bidragen till arbetslösa bör sänkas eller efter en tid helt tas bort.

  23
  5

Kommentera