Regeringens förslag om arbetskraftsinvandring kritiseras: ”Som en schweizerost”

INVANDRING. Ett lönegolv ska göra det svårare för lågkvalificerad arbetskraft att komma till Sverige, föreslår regeringen. Ett förslag som möts av kritik från såväl fack som arbetsgivare. – Ett stort ingrepp i den svenska modellen, säger Industriföretagarnas vd Per Hidesten.

För att få komma till Sverige för att arbeta ska man få en lön på minst medianlönen, runt 33.000 kronor. I alla fall om man inte är EU-medborgare eller tillhör någon av de yrkesgrupper, oklart vilka, som ska undantas.

Det är innebörden av regeringens förslag för att minska den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen.

 • Regeringsförslaget försämrar den svenska konkurrenskraften, säger Industriarbetsgivarna.
 • LO i sin tur kritiserat att regeringen valt en modell med lönegolv och undantag för vissa yrkesgrupper och att det hotar den svenska modellen.
 • Det blir som en schweizerost av undantag och många fler arbetskraftinvandrade som vi inte har behov av i Sverige kan komma hit, säger Anders Ygeman (S), arbetsmarknadspolitisk talesperson. Det finns en enklare lösning och det är behovsprövning.

-Petersson säger att Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. De kraven är ett skämt.

Det är svårt att förstå varför vi behöver importera diskare, pizzabagare, städare med flera när vi har en miljon friska, bidragsberoende människor i landet och den svenska modellen – arbetsgivarna, S och LO har haft åtta år på sig att göra något åt problemet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Regeringens förslag om arbetskraftsinvandring kritiseras: ”Som en schweizerost”

 1. Bra !

  Då kanske vi slipper alla dessa påstådda “super-duper-intelligenta- IT-genier” vars absoluta nyckelkompetenser icke står att finna någon annanstans, varken i Sverige eller inom EU än från den indiska subkontinenten (Indien, Pakistan, Bangladesh) etc.
  Och som får 28 000:-/mån i Sverige

  Någonting som inte är annat en ren lönedumpning

 2. Varför kritiserar fack och arbetsgivare något som är bra för de egna medlemmarna? Eller är det som vanligt, att media refererar dem som inte följer lagen = svartarbete?

  14
 3. Varför ställs inga krav på dom 700 000 som kommit hit, på att skaffa försörjning,
  en Svensk som avisar anvisade arbeten blir ju försörjningen indragen??

  37
 4. Och skulle det nu saknas en person i ett yrke så är det troligt att en sådan går att uppbringa i ett annat EU-land. Sedan finns naturligtvis några väldigt specialiserade yrken, men frågan är hur många världsledande sushi-kockar som behövs.

  25
 5. Vi som är kasserade för att kropp och själ förstörts på arbetet får inga 13 000:-/månad. Inte den som sakta tynar bort på garantipension heller.
  Grannen som har haft stroke både en och två gånger och därför är arbetslös får klara sig på socialbidrag. F-kassan hävdar nämligen att han är arbetsför och ska jobba de sju år han har kvar till ålderspension. Af hjälper inga svenskar som är 50+ med något alls. Soc betalar motvilligt efter rättsprocess i förvaltningsdomstol, då Soc menar att han borde sjukpensioneras och därför ska ha pengar från F-kassan.
  Och eftersom han är svensk finns inga rehab-jobb-platser vare sig via SIUS eller OAS eller någon annan av myndigheternas projekt som ska dölja den verkliga arbetslösheten (ca 14% eller högre), de är all fyllda av svartskallar av alla de slag som spenderar dagarna med att pilla på mobilen eller gå runt och fika, något jag både sett med egna ögon och fått bekräftat privat av folk som jobbar inom kommun.
  Men nu tar vi och sjunger “We shall overcome” och tänker på att Timbro, Svenskt Näringsliv och de övriga massinvandringsförespråkarna måste få fortsätta sin import av arbetsodugliga svartingar, så att real-lönerna (för alla som är så korkade att de lönearbetar) och inte blir rika enbart på ägande och trixande och fiffel) kan pressas och Svensson hållas i tukt och förmaning av överheten.
  Kapitalismen har inget fosterland.

  36
 6. Näringslivet vill ha hit så mycket lågavlönad arbetskraft som möjligt. Varför förstår alla, men varför duger inte alla lågutbildade och arbetslösa som redan finns i landet?

  35
 7. Allt som regeringen gör och kommer att göra – kritiseras från vänstern och deras hejdukar.
  Två GD:ar har sparkats. Det gäller att slå till hårt och på alla områden utan vidare spisning. Låt fiskmåsvänstern skrika – det blir bara ordbajseri därifrån. Nu har vi äntligen chansen!
  Något kan naturligtvis bli fel – men bättre att lyssna till den sträng som brast än aldrig spänna bågen.

  36
 8. Sverige behöver naturligtvis inte någon arbetskraftsinvandring, ej heller någon annan invandring för den delen!
  Skulle det saknas en skurkärring någonstans någongång så är det världens anklaste sak att då importera en dylik dam!
  Att massimportera bara för att lagerföra arbetskraft för ev. framtida behov är naturligtvis helt vansinnigt, det är ett socialistiskt fenomen som jag hoppas att vi slipper se igen!

  46
 9. Om Sverige bara sparkade ut alla tusentals bidragstagare skulle vi definitivt inte behöva någon arbetskraftsinvandring.
  Det är en sak inom kompetens yrken som läkare tandläkare ingenjörer etc.
  Där råder stor brist, och är lång utbildningstid.
  Plocka bort bidragen omedelbart om slöturkarna tackar nej till jobb, och det omedelbart.
  Det får vara slut på detta förbannade daltande med dom sk arbetslösa.
  Och det gäller både invandrare och svenskar, är man frisk och kry ska man försörja sig själv.
  Och sätt åt dom som sjukskriver sig systematiskt också.
  Vi måste ha lite ordning och reda i Sverige nu.
  Socialdemokraternas bidrags kastande omkring sig måste få ett definitivt slut.

  45
  4
 10. Att importera låglönare
  och outbildade med 13000/,mån krav (nu ändrat). Sådana beslut
  är minst sagt idiotiskt.
  Det har banat väg för;
  trafficking, handel med
  arbetsintyg, människor
  som fått slavliknande liv.
  Etc, etc. Det här “happens
  in Sweden” . Behöver vi
  Sådana ledare som kommer fram till sådana
  beslut? Arma land.

  38
 11. Korkat förslag.
  Bättre att sätta upp ett poängsystem som t.ex. Kanada har.
  Då är det enklare att få exakt de som vi behöver utan att det kan missbrukas genom fusk som att löntagaren får 33000 på pappret men måste betala tillbaka 28000 direkt.

  Med ett poängsystem kan det skräddarsys så att ingenjörer och bärplockare kan komma in men diskare och matbud blockeras.

  30
  2
 12. Nu ylar politrukerna igen
  Kör på Ulf , så vi får ordning på Sverige igen . Misskötseln har pågått sedan 1975 och accelererat de senaste 16 åren .
  Så låt saneringen ta den tid det tar .Resultatet är det viktiga.
  Gnällspikarna kan pyssla med infiltrationen i sina partier.
  Så lagar vi Sverige under tiden .

  34
  4

Kommentera