Varför ska vi alltid ge men aldrig få?

INSÄNDARE. Enligt SVT så ska nu Sverige avsätta åtskilliga miljoner kronor i hjälp till jordbävningsoffren i Turkiet och mångdubbelt mer till Ukraina för att stödja landet i dess kamp mot Putin. Detta ser jag som bra och riktigt när vi talar om stöd i nöd och krissituationer. Men att som statsmakten i övrigt årligen avsätta cirka 50 miljarder kronor av våra skattemedel i rena “bidrag” till omvärlden är rent ut sagt sinnessjukt! Det är ju faktiskt inte statens och regeringens pengar som år efter år ges bort utan dom svenska skattebetalarnas! Med vilken rätt har dom röda och blå regeringarna tillåts att göra det?

Steget Efter

Vad är det som gör att det är mer ädelt och känns mer rätt att årligen lägga 50 miljarder kronor i bistånd till främmande folk och länder än på vår egna befolkning?

Varför är det fel att lägga några av dessa bidragsmiljarder på det svenska folkets tandvård så det ligger i fas med dom 50 kronor som en illegal invandrare som aldrig betalt skatt i vårt land behöver betala för en tandvårdsbehandling?

Varför ska vi alltid själva ge men aldrig få?

Samma sak såg vi när det gällde EU:s Coronabidrag!
Löfven och S-regeringen skrev gladeligen på för att ge bort och låna ut 150 miljarder till EU:s bananrepubliker med en obefintlig ekonomipolitik, det vill säga EU:s Medelhavsländer! Detta är även orsaken till att man i Spanien nu går ner till en fyradagars arbetsvecka, varför då undrar ekonomer?
Jo för att EU:s Coronastöd ger oss möjligheten, svarar Spanien!

Samtidigt som detta sker så höjs pensionsåldern i Sverige! Vi ädla givare ska med andra ord arbeta mer för att andra ska kunna arbeta mindre!? Om du stör dig på detta så minns då att det var vår dåvarande statsminister Stefan Löfven (S) som skrev under och skuldsatte framtida svenska generationer med dessa 150 miljarder kronor!

Steget Efter

Fast det där med kostnader och kronor förefaller ju inte vanligt folk förstå. Vi ser det gång efter annan, elpriserna är ett exempel. När dom rödgröna stängde ner våra kärnreaktorer applåderade dom rödgröna väljarna, men när el-räkningarna kom så ville dom att den nya regeringen skulle kompensera dem för följderna för den energipolitik som dom själva tidigare lagt sin röst på!?

Enligt väljaropinionen som knappast kan ses som ett föredöme för sunt förnuft så vill nu väljarna ha mer av den tidigare rödgröna regeringens verklighetsfientliga politik.
Ärligt talat: -Tror någon på att det svenska folket vill ha tillbaka dom rödgröna?
Visst väljaropinionen säger att så är fallet men denna “opinion” kan ju som sagt omöjligt ses som ett facit för sunt förnuft med allt vad det innebär!

Till er som retar er på att SD inte infriar sina vallöften så är svaret att: – SD inte sitter i regeringen!
Vad vi i SD kan göra är att driva på regeringen för att verkställa de politiska beslut som dom vunnit vårt stöd på, att M, KD och L gör sitt bästa för att förhala innehållet i Tidöavtalets 200 reformförslag som vi kommit överens om är inget vi i SD kan göra någonting åt just nu!
Att ställa till med politisk oreda och därmed riskera ett extraval är ju med tanke på ovanstående väljaropinion och opinionssiffror föga lockande!

Denna text berör ju inte med ett ord de senare decenniernas ökade kriminallitiet och övriga samhällsförfall, tänker då närmast på vården, omsorgen, skolan, polisen, det raserade pensionssystemet samt bostadsbristen och de invandrarrelaterade problemen i såväl våra förorter som samhället i övrigt!
Men om vi lägger till nyss nämnda så är det ett faktum att vi kommer att bli den första generationen i modern tid som efterlämnar ett sämre samhälle än det vi själva fick ärva!
-Och just detta har vi Sverigedemokrater och väljare ingen som helst skuld till!

Johnny Hornbrink, SD

Steget Efter

15 thoughts on “Varför ska vi alltid ge men aldrig få?

 1. Jag har väntat på en tandvårdsreform i många år men jag får sluta mina dagar i stort sett tandlös!

  13
  • Om sjukhusen går back och politikerna skickar pengar utomlands måste man fråga om de är förståndshandikappade?

 2. Ser ingen skillnad på Sosse respektive Moderat regering, dom är båda enorma slösare av Svenska folkets skattepengar.
  Ps. till sist sitter Svenska folket med en enorm skuld som kommande generation måste betala. ( MYCKET SYND OM VÅRA BARN OCH BARN BARN.)

  14
 3. Hela beskrivningen pekar på ett förakt som (S) har mot det svenska folket. (S) bryr sig inte det minsta om annat än makt – till vilket pris som helst. De har passerat all anständighet för länge sedan. Måtte folket inse detta!

  24
  • Det är bra talat sd, men gör något då ! Det har blivit väldigt tyst i debatten från er i sd.
   Elpriset, drivmedelspriset, bygge av kärnreaktorer, bidrag med pengar och krigsmaterial till ukraina under rådande krig, anslutning till usa,s kriksorganisation nato . Detta är inte anledningen till att vi röstade på er i sd !
   Så, vad tror ni att vi kommer att rösta på i nästa val ? Om inget drastiskt händer från er .
   Tveksam ? till om jag röstade rätt !
   Lg

   • Men de sitter inte i regeringen.
    Alternativet är och skrika högt och stampa i golvet, vilket nog inte heller hjälper. Så återstår bara at fälla regeringen och få sossarna på halsen igen.
    Vill vi det?

 4. Det där med 50 miljarder är en chimär. Det är det utrikes biståndet. Det inrikes biståndet till utlänningar ligger många gånger högre. Enligt Jan Tullbergs beräkningar 2014 låg den totala kostnaden på 250 miljarder. https://docplayer.se/96613-Lasningen-en-analys-av-svensk-invandringspolitik-av-jan-tullberg.html Av dessa 250 miljarder ligger hälften på offentliga skattefinansierade budgetar och hälften består av ökade levnadsomkostnader för svenska folket. OBS! 2014, innan tsunamin från Syrien.

  Lägg därtill runt 50 miljarder för EU, 20 miljarder för FN samt ett antal okända miljarder som säkert följer med NATO, Stoltenberg jobbar inte ideellt, så kan vi konstatera att svenska folket är både pungslagna och röv…, ja ni förstår, i sann global feministisk anda.

  Vi pratar i snitt 40 000 kronor per år och svensk. En svensk barnfamilj skulle kunna köpa en rekorderlig ny bil kontant vart tredje år. Utan inbyte. Sådan är socialismen, otack är den armés lön. Det är de utrikes paradis, men ingen hör en svensks bön.

  (Innevarande regering är blott en aning mindre socialistisk/globalistisk.)

  38
  1
 5. De rödgröna väljarna förstår säkert det har med kostnader. Det är bara så att de rödgröna väljarna anser att det är “någon annan” som ska betala.

  30
  1
 6. Turkiet har 38 muslimska länder som kan hjälpa dem. Dags att de ställer upp. Vi behöver våra pengar själva.

  46
 7. När fattiga människor i rika länder ger pengar till rika människor i fattiga länder kallas det för Ulandsbistånd.

  43
 8. Ja varför?, svaret är att sjuklöverpartierna och dess politruker vill driva det bidragsindustriella komplexet framåt och ge bort svenska skattepengar för att får sola sig i glansen internationellt och visa sin oerhörda givmildhet och storhet inför andra länder för att hålla den omhuldade Sverigebilden vid liv. Dessa politiker och politruker skiter totalt i svenska medborgare och dess behov utan ser sig själva som världens ljus och dess räddare.

  36
  1

Kommentera