Stor FN-majoritet kräver att Ryssland lämnar Ukraina

FN. FN:s generalförsamling krävde på torsdagen ett slut på kriget i Ukraina och krävde Rysslands omedelbara tillbakadragande från landet, i linje med FN-stadgan. Vid sin återupptagna elfte nödsession antog världsorganet en ny resolution som kräver ett slut på kriget, bara timmar innan konflikten börjar sitt andra år på fredag.

FN-foto/Loey Felipe FN:s generalförsamling antar en resolution om en rättvis och varaktig fred i Ukraina.

Resultaten var 141 medlemsstater för och sju mot – Belarus, Nordkorea, Eritrea, Mali, Nicaragua, Ryssland och Syrien. Bland de 32 nedlagda rösterna fanns Kina, Indien och Pakistan.

Enligt villkoren i resolutionen med 11 stycken upprepade församlingen sitt krav att Ryssland “omedelbart, fullständigt och villkorslöst drar tillbaka alla sina militära styrkor från Ukrainas territorium och krävde ett upphörande av fientligheterna”.

Församlingen uppmanade genom resolutionen medlemsstaterna att samarbeta i en anda av solidaritet för att ta itu med krigets globala effekter på livsmedelsförsörjning, energi, finanser, miljön och kärnsäkerhet och säkerhet. Församlingen underströk att arrangemang för en varaktig fred bör beakta dessa faktorer, och uppmanade också alla nationer att stödja generalsekreteraren i hans ansträngningar att ta itu med dessa effekter.

Den  återupptagna sessionen hade träffats på onsdagen för att börja debattera resolutionen, där generalförsamlingens ordförande, Csaba Kőrösi, sa att församlingen med 193 medlemmar, generalsekreteraren och det internationella samfundet “har varit konsekventa och högljudda under ett helt år. i våra uppmaningar att avsluta detta krig och att ansluta sig till FN-stadgan och internationell lag”.

-Pettersson säger att det är fina vänner Ryssland har…Belarus, Nordkorea, Eritrea, Mali, Nicaragua och Syrien samt ett par liknande svagbegåvade på bloggen…

UN News

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Stor FN-majoritet kräver att Ryssland lämnar Ukraina

 1. De som röstade MOT resolutionen representerar 1/100 av jordens befolkning. I huvudsak analfabeter och lågutbildade som saknar tillgång till fria media. De vet inte ens om att det är krig.

  99/100 av jordens befolkning var alltså INTE emot resolutionen!!

  10
  • Det är orimligt att dessa skithålsländer har var sin röst trots att de har små befolkningar jämfört med många andra länder.

  • Personerna i de länder som stöder Ryssland är analfabeter, lågutbildade och saknar tillgång till media. De har ingen aning om att det är krig. Bara toppskicket står på Rysslands sida, alltså några tusen personer…😊

 2. Det valda ombuden har att tillvarata sina väljares intressen och inte sina egna. Så borde det vara. Att det inte fungerar så är rätt uppenbart.

  8
  12
 3. FN är en genom korrupt globaliststyrd organisation som borde ha lagts ner för länge sedan.
  Och då menar jag givetvis FN:s flykting organ UNHCR också.
  Både Margot Wallström och Stefan Lövfen fick välbetalda jobb i FN efter sina politiska fiasko i Regeringen (på skattebetalarnas bekostnad).

  24
  12
  • Gamling, du har rätt. FN har problem. Ryssland borde inte ha en plats i FN:s säkerhetsråd. Ryssland är för litet och obetydligt, till skillnad från företrädaren Sovjetunionen.

   19
   9
   • Faktum är att Ryssland aldrig sökt och godkännts förmedlemskap i FN, de bara gled vidare på Sovjets plats medan Ukraina faktiskt är en av de ursprungliga stater som grundade FN !

    11
    5
 4. 7 länder röstade emot
  32 länder lade ner sina röster
  13 länder deltog inte i omröstningen

  Det var alltså totalt 52 länder som inte röstade för resolutionen.
  Dessa 52 länder har långt över halva världsbefolkningen, ca 5 av Jordens 8 miljarder innevånare.

  20
  31
  • Alltså ni är ju ta mig fan roliga.
   “Dessa 52 länder har långt över halva världsbefolkningen, ca 5 av Jordens 8 miljarder innevånare”
   Och dom har en röst vardera i FN:s generalförsamling!
   Antal röstberättigade i FN:s generalförsamling: 193
   Antal som röstade för resolutionen att Ryssland ska lämna Ukraina nu: 147
   Det är demokrati.
   Pardoxalt nog så gapar ni i Putinsvansen om en demokratisk icke-bindande folkomröstning om Nato-medlemskapet för att ifrågasätta Nato-ansökan (man håller inte folkomröstningar i försvarsfrågor pga säkerhetsrisken). Men när det gäller majoritetsbeslutet i FN:s generalförsamling gäller inte demokratiska spelregler länge? Hur i helvete ska ni ha det? Ta och bestäm er för faan …..

   32
   17
   • Al Gore Rythm
    Nej, men det borde de ha. Det är fullständigt orimligt att både Island och Kina har endast var sin röst när Kina har mer än 3 000 gånger så stor befolkning.
    Det brukar i många sammanhang heta “en man en röst” och “allas lika värde”, varför
    inte också i FN, om den organisationen nu skall vara en världsorganisation?

    I denna FN-omröstning så rådde, som så ofta, minoritetens förtryck av majoriteten, och detta på grund av FN:s gamla ruttna stadgar. Dags för en förnyelse av FN.

    15
    26
   • Håkan, I Ukraina, som var en del av forna Sovjetunionen, röstade drygt 90 procent av Ukrainas befolkning för självständighet!

    16
    8
   • Vladimir Ivanov eller vad nu Håkan Dahlberg heter på ryska

    Intressant att du nu pratar om “en man en röst” och “allas lika värde” men håller väldigt tyst om detta när det gäller din uppdragsgivare Ryssland.
    I Putins Ryssland är det allt annat än “en man en röst” och “allas lika värde som gäller. Där gäller istället ”fall ifrån höga våningar”, 12 års tukthus eller Sibirien vid motsatt åsikt diktator Putin.

    21
    13
  • @Håkan Dahlberg
   Du verkar inte ha fattat att FN inte är en organistion som är avsedd att representera jordens befolkning utan de STATER som valt att bli medlemmar. Varje medlemsstat har EN röst eftersom FN inte är ett parlament, inte stiftar lagar och inte har jurisdiktion över något territorium eller folk. Huvudsyftet med FN är att minska risken för mellanstatliga konflikter och krig, vilket kräver samarbetsvilja av sina medlemmar (= stater).

   Att så folkrika stater som Ryssland, Kina och Indien har så svårt att förstå syftet med FN och innebörden av att militärt anfalla en annan stats territorium är däremot ytterst oroande och allvarligt.

  • Ja, 7 röstade emot! Bara 7 som röstade emot!

   Resterande länder i världen röstade alltså inte mot resolutionen!

   • Det finns direktdemokrati och representativ demokrati. Representativ demokrati betraktas av många som skendemokrati. Till exempel när det gäller det svenska parlamentet. Av andra när det gäller den ryska duman.

    13
    25
   • Direktdemokrati har också sina begränsningar. Det fungerar bara om alla invånare sätter sig in i frågorna och tar ansvar.

    Exempel:

    Vill du ha lägre skatt? De flesta svarar ja

    Vill du ha bättre vård, vägar, skola, försvar osv. De flesta svarar ja

    Att det inte fungerar är rätt uppenbart.

    14
    5
   • Pettersson
    Därför krävs det i Schweiz 50 000 namn för att få upp en fråga till folkomröstning.
    Du får inte 50 000 namn om frågan inte är vettigt formulerad.

    2
    2

Kommentera