Abdul Elmi erkänner mordet – livstidsdomen fastställs

BROTTSLIGHET & INVANDRING. När Abdul Elmi greps hemma hos en vän hittade polisen kläder från mordtillfället i en tvättmaskin. Han hade också ett sår på smalbenet, just där mördaren på övervakningsfilmerna syns stöta i en skivstång hårt innan han strax därefter skjuter sitt offer, en man in 25-årsåldern, i huvudet.

Nu fastställer Hovrätten för västra Sverige livstidsdomen för mordet, inne på ett gym i Göteborg i april förra året.

Elmi har tidigare nekat, men efter tingsrättsdomen att erkänna mordet under ett nytt förhör.

För det första, jag vill att sanningen ska komma fram. Jag gjorde inte det här för skojs skull. Jag gjorde det för att jag kände att det var hot mot mig och min familj, sade Abdul Elmi

.***

TIDIGARE 2022-12-15. Abdul Elmi, 20, dömd till livstid för mord på gym i Göteborg

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Göteborgs Tingsrätt, mål: B 6812-22, dömde idag Abdul Elmi, 20, till livstids fängelse efter ett mord på ett gym, Nordic Wellness, vid Tuve torg i april 2022. Samtidigt döms en kamrat till mannen för skyddande av brottsling till ett års fängelse.

Abdul Elmi Bild: Polisen

Det var i april i år som en person sköts till döds på ett gym i Tuve. Drygt två timmar efter händelsen kunde polisen gripa två män i en bostad någon kilometer från brottsplatsen. Den ena mannen döms nu för mordet och den andra för att ha försökt skydda sin kamrat genom att medverka till att de kläder gärningsmannen bar vid mordet tvättades och senare uppge för polisen att gärningsmannen inte fanns i bostaden.

Mordet fångades på gymmets övervakningskameror och skedde inför ögonen på ett flertal besökare på gymmet. Enligt tingsrätten har mordet framstått som en ren avrättning, som skett utan hänsyn till att det funnits flera utomstående personer nära gärningsmannen och offret när skottet avlossades. Straffet har bestämts till livstids fängelse.

I utredningen finns uppgifter som talar för att en konflikt funnits mellan den avlidne och kretsen kring de båda dömda personerna. Rätten har dock inte kunnat dra några säkra slutsatser om varför och när den konflikten uppstått.

Mordvapnet och den elsparkcykel som gärningsmannen färdats på före och efter mordet har inte påträffats. Tingsrätten har ändå bedömt att det genom åklagarens bevisning är ställt bortom rimligt tvivel att det var den nu dömde mannen som avlossade skottet.

Själva händelseförloppet är klarlagt genom övervakningsfilmen från gymmet. Åtalet bygger i övrigt på ett flertal omständigheter, vittnesmål och teknisk bevisning som var och en för sig är mycket besvärande för den nu dömde mannen. Vid en sammanvägning av bevisningen har rätten bedömt det som uteslutet att någon annan person än den dömde mannen har utfört mordet. Omständigheterna vid mordet är så försvårande att något annat straff än livstids fängelse inte är aktuellt, säger rättens ordförande, rådmannen Johan Wilhelmsson.

Efter mordet tog sig mannen till sin kamrats bostad, där kamraten medverkade till att kläderna som bars vid mordet tvättades. Detta har enligt tingsrätten skett för att försöka förstöra central bevisning. Tingsrätten har kommit fram till att kamraten var medveten om att mannen hade begått ett allvarligt brott och att han fanns i bostaden. Kamraten har trots detta medvetet ljugit för polisen och i stället sagt att det inte fanns någon mer person i bostaden. Kamraten döms för skyddande av brottsling, grovt brott, till ett års fängelse.

-Pettersson säger att den avrättade var en 25-årig känd kriminell som blev nummer 22 i årets skörd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Abdul Elmi erkänner mordet – livstidsdomen fastställs

  1. Det verkar vara ett standarförfarande i dom icke skidåkande länderna att lösa konflikter med mord och dråp.Antingen får kvinnor flygturer från balkongerna eller så skjuter man sina antagonister hej vilt.Den här gossen sköt för att offret var ett hot mot hans familj !! Frågade någon i rättsalen hur mycket han fick betalt för mordet ? Är det inte “hedern “som står på spel så är det i dom flesta fall knarkhandeln som ska hållas intakt utan konkurrenter.Den här kulturen tvättas inte bort i första taget och den är importerad.Så vi får nog dras med dessa “berikande kulturyttringar ” i fortsättningen…..

    22

Kommentera