Kiev och Warszawa kan krossa Putins drömmar

UTRIKES. Både Polen och Ukraina har format sina nationella identiteter kring motståndet mot rysk imperialism och efter Putins invasion står länderna närmare varandra än någonsin. Det skriver Pawel Markiewicz, chef för tankesmedjan Polish Institute of International Affairs, och statsvetaren Maciej Olchawa i Foreign policy.

Polen och Ukraina

De lyfter alliansen som en ljusglimt efter att relationen mellan de båda länderna varit frostig efter andra världskriget, där Polens kommunistiska regim fördrev ukrainare. Senare spreds propaganda där ukrainare utmålades som blodtörstiga fascister.

”Den komplicerade bakgrunden gör Polens solidaritet med Ukraina ännu mer anmärkningsvärd”, skriver de.

De nya allierade i öst kommer enligt Pawel Markiewicz och Maciej Olchawa att bli viktiga för den framtida europeiska säkerheten och kan ha möjlighet att tillsammans krossa Putins imperialistdrömmar en gång för alla.

-Pettersson säger att Putin gjorde bort sig när han valde bort att bli vän med grannarna, men många imperialister har gjort samma misstag

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kiev och Warszawa kan krossa Putins drömmar

 1. Obetvingligen är det Putins RYSSAR som urskiljningsöst förstör Ukraina. Terrorbombningar och grymma krigsförbrytelser är på Putins dagordning. SJUKT!! Meningslöst vansinne.

  23
  11
  • Jag såg talet på spansk TV där han anklagar Europa för att ha attackerat Ryssland. Applåderna efteråt var en repris från sovjettiden. Alla applåderar hysteriskt. Det är för den inhemska befolkningen. Många har bara rysk TV och tror på detta.
   Min tanke är ångrar han sig? Årsdagen av en invasion som skulle ta en vecka

   9
   6
 2. Låt bunkerdvärgen dö i smärtsam hals-cancer, och innan han hinner skicka en massa skit över väst, eller överhuvudtaget alls?
  Det är karma för det sv…et.

  30
  12
  • Håkan – Svensk Damtidning, Femina, TASS, Kalle Anka, Kamratposten, ELLE etc. är alla lika relevanta i Ukrainafrågan!

   Dock har TASS lägre trovärdighet eftersom TASS måste ljuga enligt rysk lag medan de andra kan skriva sanningen om de vill!

   28
   10
 3. Sanningen är att hela det forna östblocket står tämligen enade mot Putins Ryssland!
  Den som en gång levt under en ockupationsmakt vill inte drabbas av detta igen, detta är även orsaken till att folket i öst vägrar att ta emot muslimska flyktingar, att byta kommunismen mot islamismen lockar bevisligen föga!
  Problemet med oss svenskar är att vi aldrig har upplevt att leva under ett främmande styre, detta är även orsaken till att vi inte ser islam som ett hot och en fara!
  Muslimer förordar alltid religionsfrihet, dvs så länge som de är i minoritet, när de väl är i majoritet så existerar ingen religionsfrihet eller demokrati!

  47
  9
  • Problemet är att man blandar ihop Ryssland med Sovjetunionen.
   Människor i västvärlden förstår inte att både USA och EU styrs av oligarker som har implementerat kommunismen/kultur marxism i socialismens tecken i länderna.
   För socialisterna står på dem svagas sida i samhället……. eller hur?
   Medan alla andra länder som inte annamat västvärldens ideologier ska utplånas, sanktioneras och självdö.
   Så det nya Ryssland är ett hot mot HBTQ, pedofili, kultur Marxism och öppna gränser.
   Nu står den regimen som är ansvariga för västvärldens förfall enat mot Ryssland……… dessutom villiga att offra sin befolkning som kanonmat för att försvaga Ryssland militärt.
   Det kommer att sluta med katastrof om inte folket snart börjar inse vad som igentligen pågår.
   Dessa människor bestämmer vem som ska leva eller dö.

   15
   34

Kommentera