UNHCR:s svenska Ukrainachef tjänar 350.000 kronor i månaden

KORRUPTION. UNHCR är FN:s flyktingorgan som skyddar flyktingar. Sverige för UNHCR samlar in pengar till hjälparbetet i fält. I går avslöjade TV4 Kalla fakta i programmet Lockbeten att lönerna är mycket höga hos UNHCRs hjälparbetare i Ukraina.

Karolina Lindholm Billing är Ukrainachef för FNs flyktingorgan UNHCR. Med tillägg tjänar hon motsvarande 350.000 kronor i månaden – betydligt mer än Sveriges statsminister som tjänar 184.000 kronor i månaden.

Lönerna sätts centralt av FN och medellönen hos UNHCRs internationella hjälparbetare i Ukraina är motsvarande 150.000 kronor i månaden.

-Pettersson säger att lönerna är på fantasinivåer. Sverige borde tänka efter innan vi lägger en krona mer än medlemsavgiften på FN och FN borde fundera på hur många människor de kan hjälpa om de sänker lönerna till en tredjedel.

FN:s jultomte och FN i siffror

Löner för chefer i biståndsbranchen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “UNHCR:s svenska Ukrainachef tjänar 350.000 kronor i månaden

 1. Apropå att “mangubben“ här ovan omnämner Bengt Westerberg.
  Westerberg menade att ordförandeskap i Röda Korset bara var ett fritidsuppdrag, (en fritidssyssla alltså,som han fick 825 000 kronor om året för).
  “Westerberg hinner dessutom med att tjäna in 1 extra miljon i styrelsearvoden från Bibliotekstjänst, Svenska Petroleuminstitutet, Cirkus Cirkör AB, Sveriges författarfond och Patientförsäkringsföreningen, dvs ett par miljoner i totalt arvode, – utöver en fet avgångspension som folkvald”, skrev Roger Akelius, som efter att ha skänkt 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar, blev kritiserad av Westerberg.
  För övrigt, styrelseordförande i Akelius fastighetsbolag, hade 100 000 kronor i årslön, att jämföra med de 825 000 som Röda Korset gav till Bengt Westerberg för hans fritidsuppdrag.
  “Händerna i syltburken“, (bloggen Cornucopia, januari 2010):
  https://cornucopia.se/2010/01/handerna-i-syltburken/

 2. Alla välgörenhets organisationer är lika dana. Vi möter tiggeriet överallt.
  Om du möter en Ukrainare ge dom en slant utan mellanhänder.

  11
 3. I dagarna landar ”tiggarbrev” från UNHCR, i våra brevlådor. Hur mycket av skänkta pengar hamnar i giriga fickor?
  Ge ingenting! Sök andra vägar för att hjälpa.

  12
  • Stryk ditt namn på kuvertet och stoppa det i närmaste postlåda, så går det tillbaka till avsändaren.
   Alla tiggarbrev som trots att jag aböjt att erhålla dem, gör jag så med.

 4. Mina eventuella “gåvor” upphörde med omedelbar verkan när Bengt Westerberg var “chef” på Röda Korset och utöver en alltför hög lön också skulle tillskansa sig en fet pension.
  Ger numera aldrig någon “gåva” till alla dessa skumraskorganisationer som skor sig på aningslösa, vänligt inställda människor.
  Det finns små, oegennyttiga organisationer som verkligen hjälper. I Ghana är det en kvinna (Emelie Kanter) som för ca 15 år sedan startade en skola för föräldralösa barn (Great Andoh) som lyckats väl. Dit kan man skänka en slant med vissheten om att pengarna går till rätt ändamål.

  11
 5. Där ser man att 90-konto inte är en garanti att pengarna kommer fram. UNHCR säger sig hjälpa människor på flykt PÅ PLATS, till skillnad från andra som kastar passet och flyger hit. Men nu blir det inga mer bidrag hit.

  25
 6. UNHCR ingår som “Våra Partners“, skriver Islamic Relief Sverige på sin hemsida och förtydligar på hemsidan sin riktlinje: “Islamic Relief inspireras av islamiska värderingar i vårt arbete“. I “Våra Partners“, ingår även biståndsmyndigheten Sida, som man får stöd från i en lång rad projekt.

  Johan Westerholm, chefredaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se: “Islamic Reliefs stadgar, ideologi, personkopplingar och historien bevisar koppling till Muslimska Brödraskapet“:
  https://www.dagen.se/debatt/2020/06/18/johan-westerholm-islamic-reliefs-stadgar-bevisar-koppling-till-muslimska-brodraskapet/

  “Det är ett faktum att Islamic Relief har kopplingar till Muslimska brödraskapet, skriver forskarna Aje Carlbom, Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren.“:
  https://kvartal.se/artiklar/en-parodi-pa-verkligheten/

  23
  • Angående Islamic Relief Sverige här ovan,
   bland deras “Partners“ ingår också ForumCiv, en organisation som samlar biståndsaktörer inom det svenska civilsamhället. Islamic Relief själva är medlem i denna organisation, tillsammans med över 200 andra medlemmar, som t.ex.
   Arabiska Teatern
   Muslim Aid Sweden
   Palestinagrupperna i Sverige
   Svenska Palestinakommittén
   Somali intellektuell Banadir förening
   Somali Society Relief Development and Advocacy
   Somali-Swedish Researchers’ Association
   Somalia Diaspora Alliance
   Somalidoon Föreningen
   Somaliland Riksförbund
   Somaliska Institutet för Demokratiska Alternativ
   Somaliska kvinnor i Gävle
   Somaliska Ungdomsnätverket i Eskilstuna
   Save Somaliland Children Organisation
   Svensk-Somaliska vänföreningen
   Afrikagrupperna
   Afrosvenskarnas riksorganisation
   Focus on Africa
   Headway Africa
   Horn of Africa Womens Organisation
   Oskarshamns Södra Afrika Kommitté
   Skånes horn av Afrika
   Svalorna Afrika
   Immigranternas Riksförbund
   Multicultural
   Svenska Kvinnors Vänsterförbund
   Vänsterns Internationella Forum
   …osv

   ForumCiv är inte nöjd med den nya regeringens politik och skriver på sin hemsida: “Regeringen gör stora nedskärningar i biståndet och har inte fått stå okommenterade, flera av våra medlemmar har gjort uttalanden i olika medier.
   https://www.forumciv.org/sv/medlemskap/medlemsorganisationer

   14
   • Hoppas det görs stora nedskärningar så att alla uppräknade av förra kommentatorn blir utan

 7. Problemet är att det hjälper föga att låta bli att ge pengar till dessa hycklarorganisationer. Deras främsta intäkter är skattepengar, så mao så är alla med och betalar.
  De här dysfunktionella organisationerna och även SIDA är sossevänsterns lilla gottepåse som de främst använder för att berika sig själva.

  34
 8. Har aldrig, kommer aldrig skänka 1kr till ngn skit organisation som Röda Korset ( vila i frid Barbro Fäldt, mördat av RK), eller typ UNHCR, vilka as som utnyttjar godtrogna Svenskar, eller några andra heller. Hjälpa äldre släktingar, andra i närmiljön som behöver hjälp med praktiska saker, fika tillsammans , räkningar, mm. Barnen, barnbarnen, det är är hjälp som i princip inte behöver kosta ngt eller väldigt lite men är otroligt uppskattat.

  29
  1
 9. De största parasiterna sitter med fantasilöner i hjälporganisationer som Rädda Barnen Röda Korset m fl. Hycklare giriga till tusen. Det stinker om det.

  66
 10. Som oftast när det gäller chefer på dylika positioner, är det antingen ett fruntummer eller en avlad sosse, ibland både och, som besitter jobbet. Varför får man känslan att hon inte kan få ett vanlig jobb? Är glastaken för fruntimren fortfarande inte bort? Sparka in öppna dörrar fortfarande? Bidrags-feminism och -sosseri …. fy fan.

  61
 11. INTE EN SPÄNN SKALL DE HA!!!

  Jag skänker inte längre några pengar till organisationer däer ledningen tjänar massor på det de “brinner” för. JÄVLA SKOJARE!!

  69
  2
  • Ett vanligt problem . Den enda möjligheten är att inte skänka pengar till dess orgenisationer ! Men värst är faktiskt dess med 90 nummer som då kontrolleras av staten där chefs positionen vigs åt avslagna politiker som Westerberg. Men orgenisation som man absolut inte skal ge till är dess som erbjuder ett Skatte avdrag om man ger till dom! Det är oftast sossialistika och miljö orgenisationer som då lever på tiggeri och tillför inte någonting ! Det är ett bra sätt att styra och kontrollera friviligs orgenisation så dom driver den rätta politiska linjen !

   23
 12. För några år sedan var jag inne på Lindex strax innan jul och då frågade expediten mig om jag ville lägga till några 10:or till just denna organisation. (Har hört att det också skall vara islamiska intressen i denna organisation som jag inte visste då.) Naiv som jag var och ville framställa mig i en humanistisk dager lade jag till dessa 10:or. Så godtrogen man man kan vara!!!

  44

Kommentera