Joe Biden besökte Ukraina

UKRAINA. Idag tog USA:s president Joe Biden tåget i tio timmar från Polen till Ukrainas huvudstad Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Mötet mellan Biden och Zelenskyj beskrivs som givande. På den gemensamma pressträffen sa Zelenskyj att han hoppas på seger år 2023.

Olena Zelenska, Joe Biden och Volodymyr Zelenskyj i Kiev idag. Foto: Evan Vucci

Zelenskyj tackade Biden för USA:s stöd under kriget och sa även att frågan om långdistansvapen varit uppe för diskussion under besöket. – Återuppbyggnaden och återupprättandet av rättvisa är viktigt […] angriparen måste ta ansvar för aggressionerna och ersätta skadorna, sa Zelenskyj.

I sitt tal sa Biden att ”Amerika och hela världen står med Ukraina”. Han tillade att han är helt övertygad om att Ukraina kan stå upp mot Ryssland och att Vladimir Putins försök att ”radera Ukraina från kartan” håller på att misslyckas.

Biden meddelade att ytterligare stöd om en halv miljard dollar är på väg och försäkrade fortsatt stöd från USA och andra allierade.

Under eftermiddag på måndagen meddelades att Biden lämnat Kiev.

-Pettersson säger att Bidens och andras besök i Kiev är symboliska, men de ger hopp om att Ryssland inte kan ändra världsordningen och anfalla länder ostraffat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Joe Biden besökte Ukraina

 1. Präsident Bidén står med ena benet i kistan, haha, snart drabbar frontallobssenileteten honom, så att han icke kan tala överhuvudtaget.

  Min mamma dock, som är 93, tycks bibehålla intelligensen ned i det sista. Fullt talför och intelligent, har koll på världen. Vem vet, kanske blir hon 100 år gammal.

  15
  10
 2. Bidens besök i Ukraina var lite oväntat, men har var förstås ivrig att få berätta för sin gode vän Zelensky när han sköt ner två kinesiska spionballonger på bara två försök!
  Men, sanningen var den att ballongerna inte alls var kinesiska spionballonger utan dom kom från en amatörklubb i Canada och hade hamnat lite ur kurs.
  Men det gjorde inte så mycket, ballongernas värde var bara 125:- kronor pr. styck.
  Och misilerna Biden använde kostade 12 millioner per st.
  Bra utdelning Mr. Biden, nu blir du säkert nominerad till Nobels fredspris.

  91
  23
 3. Ganska intressant att Bidén och Zelensky utmanade Putte att skjuta på dem med kryssningsrobotar då de båda var ute när flyglarmen ljöd på grund av att putteterroristerna var uppe med sina bombplan.

  Putte vågade naturligtvis inte det. Han må ha storhetsvansinne, lille Putte, men han är inte självmordsbenägen.

  22
  16
 4. President Bidén är bara en frontfigur, se hur han snubblar, gör fukter (löjliga åtbörder) och är till allmänt åtlöje, som vore han senil eller debil.

  Precis som statsminister Stefan Löven, den efterblivne, som icke ens kan tala som folk.

  27
  17
 5. Jag tycker att Joe Biden borde besöka sin begravningsentreprenör, för att få sin träfrack eller likkista skräddarsydd till sitt snart blivande lik eller döding.

  Min mamma är snart 93, väldigt klar i huvudet. Gammal som fan, med allt vad det innebär, kan gå på toan själv, men hon är icke Präsident i USA.

  20
  16
 6. Hur dum och enfaldig kan man vara när man inte förstår vem som angripit Ukraina? Gammaldags ”svensk” är ett bra exempel på att antalet hjärnceller spelar stor roll

  39
  18
 7. Bideen – vad går den gubben på?
  Batterier, uranstavar..?
  Han ger ett mycket bräckligt intryck, to say the least..

  22
  15
  • Gammeldags kommunist din idol krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin han är självutnämnd.

   40
   22

Kommentera