Simma lugnt Jonna

Socialism är bland mycket annat liktydigt med många och höga skatter. Socialism är också liktydigt med att slösa bort skattebetalarnas pengar på de som inte bidragit. När andra grusar de svenska socialisternas bild om att skattepengar ska strös över andra, används inte sällan motsägelsefulla fraser mot “den andra sidan”. Som Aftonbladets Jonna Sima tydligt visar.

Jonna Sima är arg för att regeringen vill frångå enprocentsmålet när det gäller bistånd till andra länder. De här orden visar att socialisten Jonna Sima på socialistiska Aftonbladet har svårt att se verkligheten utanför redaktionens egen dörr.

Sett till befolkningen var vi fram till förra året det land i världen som avsatte mest till biståndsarbete

Just precis. Även i detta område har lilla Sverige lekt Bror Duktig, precis som i frågan om asylinvandring och på senare tid också den gröna omställningen. Låt oss då se. Siffrorna i den här artikeln är inte dagsaktuella, utan från 2020. De visar dock en sanning som vissa redan då kände till, men som andra är okunniga om än idag.

FN:s egna rekommendationer när det gäller OECD-ländernas bistånd till mer utsatta länder ligger på 0,7 procent av BNI. Endast fyra av OECD-länderna har uppnått denna rekommendation genom åren och Sverige har länge tronat allra högst upp på listan. 2020 uppgick Sveriges åtagande till 1,14 procent, alltså långt över vad t.o.m. FN rekommenderar. Så har det sett ut genom åren, men när Sverige nu drar ned på sitt åtagande för att finansiera den svenska asylmottagningen och kända problem på hemmaplan, så rasar det socialistiska Sverige.

Forssells biståndsslakt skämmer ut Sverige

Så lyder rubriken till Jonna Simas ledartext. 

Samma tidning som Jonna Sima företräder, hade den här rubriken förra året.

Den här uppvisade man 2021.

Till sist. Den här rubriken lade man upp för bara några veckor sedan.

Det är klart att vi i Sverige inte kan jämföra våra problem med de problem som råder i världens riktigt fattiga länder. Fast i Jonna Simas värld är det att skämma ut Sverige för att vi lägger oss närmare FN:s egen rekommendation och de rika länder som aldrig uppfyllt målet.

Fast socialist och anställd på en till Socialdemokraterna närstående tidning, glömmer hon en sak. Eller vill hon bara vilseleda?

Just det. Även Magdalena Anderssons och Anders Lindbergs parti vill “slakta biståndet” och “skämma ut Sverige.

18 thoughts on “Simma lugnt Jonna

 1. Kan inte låta bli att fundera över vad som gått snett i en ”vänsterhjärna”. Logik och förmåga att se framåt, verkar inte fungera. Sedan tidigare har ju den värdelösaste av de värdelösa, Stefan Löfven, deklarerat att han ”inte såg det komma”. Hela vänstern såg inte något komma.
  Samtidigt duggade varningar som spön i backen, vilka omedelbart möttes av arroganta nedlåtande skällsord. Facit visar att hela vänsteretablisemanget hade totalfel.
  Sima och Lindberg, ska vi tycka synd om, där finns handikappet!

  33
  1
  • God Morgon Världen, panelen. Anders Lindberg blir svarslös, då han anklagar regeringen för alla prishöjningar. En i panelen påpekar för honom att när oppositionen talade om Magdalena priser skyllde Anders på Putin. Nu är prisraset regeringens fel, han sa inget om det påståendet.

 2. Om något decennium eller två kommer Jonna Sima med sitt livs största glädje sätta på sig hijab varje gång hon ska ut ur bostaden. Den här tvättäkta hijabisten verkar längta till sin framtida könsroll.

  30
  1
 3. Uppgifterna om hur många skattekronor som går bort i bistånd stämmer inte. De är minst en åttondels biljon för låga. Politikerna “glömmer” bort att räkna med det inrikes utrikes biståndet.

  Jan Tullberg räkna fram år 2014 att den ohämmade invandringen kostade svenska folket 250 miljarder. Hälften via skattsedeln, andra hälften i andra ökade levnadskostnader. Dessutom betalar svenska skattebetalare miljarder till utländska organisationer typ EU och FN.

  Räknar man ihop det så är biståndet den absolut största utgiftsposten i offentlig förvaltning. En normal barnfamilj skulle kunna köpa en ny bil vart fjärde år – kontant. Lägg till alla offentliga “projekt” som skattebetalarna står för och politikerlöner så ser du hur stor andel av inkomsten som går skattebetalarna förbi.

  34
 4. “Det socialistiska sverige” rasar inte, de tycker att det är bra att sänka u landsbidraget. De flesta svenskar har det bra men både AB och Stefan K vill gärna att vi ska tro annorlunda. De som arbetar eller arbetat har det inte svårt ekonomiskt. Eller skall vi ytterligare höja skatten?

  2
  24
  • Inte svårt ekonomiskt? Vad grundar du det på? Har du besökt PRO, SPF eller valfri städfirma och lyssnat med de närvarande?

   20
   1
   • Nosferatu
    Jag är själv pensionär sen lång tid tillbaka, jag besöker ofta SPF.
    “Som man bäddar får man ligga”
    Det är inte statens uppgift att “bädda” åt folk.

    2
    7
 5. ”Jonna Sima har svårt att se verkligheten”, skriver Pettersson.
  Onekligen!!
  Jonna Sima gör gratis PR för landets islamister och hyllar en tjej som jobbar åt islamistiska Islamic Relief, skriver Rebecca Weidmo Uvell.
  Den Jonna Sima hyllar har tidigare arbetat på Ibn Rushd, – båda dessa organisationer är en del av Muslimska brödraskapet. 
  Rebecca Weidmo Uvell, citat:
  ”Sossar har ju inget problem med politisk islam och det islamister som idag lever på skattemedel för att skapa en parallell värld för muslimer i Sverige, åtskiljt från majoritetssamhället så mycket det går. Som förtrycker sina kvinnor och låser in sina barn, som tvingar små barn att ha slöja och sitta längst bak i bussen i skolan. 
  https://uvell.se/2021/11/23/gratis-pr-for-landets-islamister/

  35
  • Så ser i allmänhet Sossarnas Demokrati och Feministarbete ut .
   Fagra ord i debatter .
   Tvärtom i smyg och artiklar .
   Det är därför Sverige är så illa ute idag.
   Det är bara makten det handlar .
   Svenska folket ger vi fan .

   29
  • ”Jonna Sima har svårt att se verkligheten”, – var det Stefan K. som skrev (rätt ska va’ rätt).

   Riks kommenterar här Jonna Simas åsikt, som tycker vi bör skicka en “tacksamhetens tanke till modiga miljöpartister” vilka stred för afghanamnestin. (2 min.):
   https://youtu.be/syn4vpN6-BA

   12
 6. Jonna Sima leder ju den kvinnliga kampen om vem som kan spy ur sig mest dumheter och hat den manliga är ju Anders Lindberg oslagbar. Undrar om vinnarna får några priser om de kan prestera sitt hat och dumheter och vidrigheter ?

  41
  1
  • Hijabisten fröken Jonna Sima är en bra kandidat, men leder spy-ligan gör hon inte. Fru Annika Strandhäll är bra mycket värre och den damen har ännu inte nått botten. Hon har fan tappat alla spärrar, när det gäller osakliga och osmakliga påhopp.

   22
   1
 7. Varför i h-e ska vi försörja andra länders latoxar för,inte ett jävla öre ska dom ha utom vid stora katastrofer,som Turkarna ska få hjälp med
  materiel men inga pengar för dom går in i Erdogans egna fickor.

  58
  2
  • En gång körde jag bil genom Turkiet från Europa till Iran, aldrig tidigare har jag och bilen blivit så stenad av medeltidsbefolkningen. Småbarn 5-åringar, som tigger cigaretter, jag som icke-rökare får då en sten kastad mot mig. Det var livsfarligt inget jag rekommenderar. Därför är jag den, som sist skickar bistånd till sådant folk.

   28
   1
 8. Akut bistånd vi exempelvis en naturkatastrof är väl ok, men att ständigt trycka in miljarder och åter miljard i runt 70 år i u-länder som står still och stampar på samma ställe, visar att det inte fungerar. Börjar det snart inte bli dags att u-landsbefolkningarna och deras ledar får tummarna ur och börjar jobba och ta eget ansvar för sina liv. Kan man knappt försörja 2 barn, så skaffar man inte 20! Det kan en lågstadieelev räkna ut. Nu tycker förstås vänstern att det överskott av folk som de oansvariga människorna i exempelvis Afrika, är vårt ansvar att försörja. Det är därför transporterna över Medelhavet inte stoppas.

  58
  1
 9. Vad är problemet? Om Jonna tycker att det skänks för lite så kan hon väl bara ge av sina egna pengar!

  Det är dags att slopa tvånget och bara ha en ruta på deklarationsblanketten:

  “så här mycket vill jag skänka av mina egna skattade pengar”

  Fyll i valfritt belopp!

  74
  1

Kommentera