Carin Jämtin (S) får sluta på Sida

INRIKES. Socialdemokraten Carin Jämtin har bland annat varit riksdagsledamot, biståndsminister, partisekreterare för S.

Jämtin utsågs av regeringen Löfven till generaldirektör för Sida i maj 2017 utan att ha sökt tjänsten officiellt.

Carin Jämtin, generaldirektör för Sida och tillhörande Socialdemokraternas innersta krets

Den nya blågula regeringen ger inte Sidas generaldirektör Carin Jämtin förnyat förtroende då hennes förordnande går ut i slutet av maj, efter sex år på posten.

Det är en lång tid som hon har lett myndigheten, på ett bra sätt. Men när vi nu går in i en ny fas i biståndspolitiken så ser vi det som naturligt att det också blir ett nytt ledarskap på Sida, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

-Pettersson konstaterar att Forsell är artig när han säger att Jämtin lett Sida på ett bra sätt.

Om Carin Jämtin på bloggen…

Politiska tillsättningar efter partitillhörighet
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Carin Jämtin (S) får sluta på Sida

 1. Detta är jätte bra det fins en väldigt bra kandidat som är insatt i problemet . Det är ju självklart att Skrot är den näst lämpliga. Det här man på gnället från miljömupparna

 2. Öskute guschelov (fd Rädd?) skriver:
  17 februari, 2023 kl. 08:28
  Jag är inte så insatt i Sida, vad har hon gjort fel!

  FRÅGA!

  HUR FANKEN SKA SVERIGE KUNNA RÄDDAS när folk inte bryr sig ens om att hålla reda på grundläggande nyheter, framför allt från alternativ media?

  När det till och med finns länkat till info om Sida, hittas den inte?

  Allvarligt talat, vill du verkligen ha förändring, räddhare?

  10
  • TB
   “Förändring” nja jag är ganska nöjd. Jag har det jag behöver, elen blev mycket billigare än befarat. Nu är jag ju konservativt lagd det påverkar ju. “Nyheter” jag tittar aldrig på teve, det kanske förklarar en del av min obildning.

   • Man behöver inte följa med i massmedia för att vara bildad. Det visar bara på bristande samhällsintressen, det är väl inte samma eller? Kan ju ha fel. Så om du är obildad vet jag inte. Men det är ibland inressanta saker du skriver om ibland inte. Så är vi alla tror jag.

 3. Rätta mig om jag har fel. Nog är det väl så att den skämda, unkna luften börjar försvinna. Iallafall lite, lite.
  Vi behöver få in frisk luft i landet. Jag hoppas!
  För övrigt verkar dessa sosseuppkomlingar inte förstå hur illa omtyckta de är, bland vanligt folk. Om de fattat, hade de självmant dragit sig tillbaka i all tysthet.

  11
 4. Ja Sossar får väl som alla andra söka jobb som dom kan anses klara av, och inte efter
  Sossarnas partibok?

  30
  1
 5. 178 är en fenomenalt bra uppvärmning. Ser gärna att fortsättning följer på bla. Mig-verket, AF, soc, polisen …..

  27
  1
 6. Låt kvasten gå så det viner om den. Det finns fler att skicka till Arbetsförmedlingen! Det finns nog en hel del darrande knän bland politrukerna! På något sätt, känns det lättare att andas. Nästa man till rakning: Thornberg och sedan JK, jag hade tänkt säga RÅ också, men hon verkar ha spottat up sig på senare tid. Det finns säkert en hel del landshövdingar, som behöver granskas också. Cheferna på Public Service måste så klart också bytas ut.

  64
  • Sossepolitrukerna som häckar på Sveriges myndigheter, har haft det så gott ställ, att när de sparkas kan de leva som medeltida kungligheter resten av sina liv.

 7. Helt rätt att hon får stiga åt Sida !!
  Socialdemokraterna är experter på att dela ut andras pengar, men att tjäna egna pengar att dela ut är de betydligt sämre på.
  Ta in extra skatter från företag och människor som jobbat upp sig och tjänar bra skäms dom inte för att stjäla och dela ut hit och dit.

  56
  1
 8. Bra nyheter, Jämtin är en vänsterpolitruk som helst av allt delar ut andras pengar till suspekta organisationer och diktaturer runt om i världen. Nu ser vi fram mot nästa förnyelse av den statliga korrupta byråkratin, det behövs nog minst två mandatperioder för att rensa upp i träsket.

  54
 9. En jäkligt bra början, man har hört det komma men inte riktigt tagit det på allvar att den bidragskärringen ska bort. Väntar med spänning på nästa as till en förödmjukande avsättning.

  Jämtin är definitivt ett äckligt, vidrigt Sverigehatande sosse-as. Marsch nu till AF med henne, och kom ihåg lika inför lagen, samma regler för henne som för vanliga svenskar i AF-kön; dvs. a-kassa 300 dagar, sen 65% aktivitetsstöd av inkomsten upp till taket i a-kassan plus rapportera sina aktiviteter en gång i månaden. Låt sådana uppkomlingar känna verklighetens mark under fötterna för en gångs skull.

  Dagen kunde inte börja bättre. Pettersson, det är så härliga rader i denna bloggposten att läsa, kan du lägga in den igen om några veckor?

  46
  1
 10. Den där är en av de som ska handfängslas och kastas in i en cell i väntan på en snabb-rättegång på max 5 minuter.
  Bevisen måste vara överväldigade + att den tillhör terroristorganisation S som är skyldiga till både folkmord och 1000-tals våldtäkter mord misshandel rån och stölder av svenska folket.

  Ingen normal individ skulle vilja ha med S att göra, om de inte blivit lurade och bedragna av S massmedia och hotade av S sk “rättsystem”.

  49
  1
 11. Nu väntar jag på de korrupta svanesång .
  Morgan , Strandhäll , Magda ta ton nu så Botkyrkaskandalen kommer UR fokus.
  Men så länge Sosserötan består ylar ni förgäves .
  Ser tillvaron i Sverige lite ljusare ut?
  Det syns mig så ,
  GLÄDJE .

  57
  1
  • Myndighetsförordning §20: “Myndighetschefen [tex generaldirektörerna] får utan föredragning fatta beslut som inte kan skjutas upp till dess att ärendet hunnit föredras.”

   Har för men är inte säker på att Ribbenvik ensam fattade beslut om några asylgrupper? Har dom ärendena varit så brådskande att dom inte kunnat invänta föredragning???? Om så, är han direkt olämplig att först göra karriär som juridikchef och sen som myndighetschef för hela Migränvärket!!!

   25
   1
 12. BRA!!!!

  Äntligen. Nu väntar jag på att polischefen Thornberg och kvinnan med guldbyxorna JUSTITIEKANSLER MARI får sparken. HUR KAN MAN VARA SÅ KORKAD ATT MAN BETALAR UR STORA SUMMOR TILL KRIMINELLA SOM ANSER SIG OSKYLDIGA????

  Sverige ruttnar sakta men säkert!!!

  66
  1
 13. Den kvinnan har delat ut skattebetalarnas pengar som gått till korruption, bl.a till Kenya.

  61
  1
   • Såg att hon en gång ville ha en muslimsk helgdag, ja det var dumt men en muslimsk helgdag kommer nog ändå i framtiden.

    1
    22
   • ‘muslimsk helgdag kommer nog ändå i framtiden’

    Inte om vi svenska medborgare vill det!!!

    Har en nära anhörig som bor i Sverige, tidigare envist och hårdnackat tillhörande pk-kloaken, det blev värsta sjögången i våra diskussioner om Sveriges framtid. Till och med hon vaknade upp inför valet i höstas och bytter parti. Det du ……

    19
    1
   • Al Gore R
    Det vimlar ju av muslimer som får massa barn, de blir alla svenska medborgare. Nästan inga utvisas, då ingen vill ta emot dem. De kommer att rösta på sina partier.

    3
    1
   • NÄSTA RIKSDAGSVAL: VINNA ELLER FÖRSVINNA

    “Det vimlar ju av muslimer som får massa barn, de blir alla svenska medborgare. Nästan inga utvisas, då ingen vill ta emot dem. De kommer att rösta på sina partier.”

    Jag skrev svenska medborgare eftersom bara svenska medborgare får rösta. Får vi en Lag om omprövning av svenskt medborgarskap och en Lag om omprövning av permanent uppehållstillstånd i Sverige, plus stramar åt bidragen, som några, bla. Jöns H, skrivit mycket kloka ord om några gånger, att rycka undan barnbidragen, är det en bra början.

    1) Jag tycker själv att en bättre väg vore att barnbidraget ska vara som föräldrapenning eller rentav sjukpenning, att det måste finnas en sjukpenninggrundande inkomst, sgi, för att kunna få barnbidrag. Det skulle gallra bort bidragsberoende snyltare, eftersom socialbidrag inte är skattepliktigt, därmed inte heller ger någon sgi hos FK. 8 kap 11 § i inkomstskattelagen: Bistånd enligt socialtjänstlagen (2001:453) och äldreförsörjningsstöd enligt 74 kap. socialförsäkringsbalken och liknande ersättningar är skattefria.

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/inkomstskattelag-19991229_sfs-1999-1229#K8P11

    2) Ännu bättre att helt omvandla barnbidraget till skatterduktioner eller skatteavdrag som dras bort i deklarationen, för att klämma åt dom som inte vill jobba.

    Detta vara några ex. Finns nog en del mer som kan göras för att pressa hem dom som inte hör hemma i Sverige, svenska medborgare eller inte. Invandringsströmmen måste ändras till utvandringsström, för att vända Sverige på rätt köl igen.

    Dags att slå tillbaka, money talks, sörru! Då ökar incitamenten också för oss högavlönade att bo i Sverige? Lägre skatter för hela befolkningen generellt, tillsammans med ökade skatteintäkter. Inte dumt va? Är det inte värt att kämpa för?

    Det är svenska medborgare som har valet i sina händer i valet om 3,5 år. Vinna eller försvinna, det är vad nästa val kommer att gå ut på.

    5
    1
 14. Sakta men säkert “förhoppningsvis” börjar det röra på sig😁👌med utrensningen i sosseträsket.
  Positiva nyheter mitt i allt det elände som Sverige drabbas av.

  88
  1

Kommentera