”Sveriges system – ett monster med utopiska mål”

KLIMATPOLITIK. Sverigedemokraternas miljöpolitiska talesperson Martin Kinnunen skriver på SvD:s debattsida att det svenska miljömålssystemet utvecklats till ett ”resurskrävande monster med utopiska mål” som inte kan nås på grund av intressekonflikter.

Han anser att den svenska klimatpolitiken alltför länge vilat på tanken att Sverige ska gå i bräschen och bland annat besluta om betydligt större utsläppsminskningar än andra länder och på så sätt påverka andra att följa samma riktning.

”Sverige behöver en ny miljö- och klimatpolitik som inte innebär en självplågande ökenvandring med skyhöga drivmedelspriser och energipriser”, skriver Kinnunen.

Det svenska miljömålssystemet etablerades genom riksdagens beslut 1999. En rad beslut från regering och riksdag har därefter kraftigt byggt ut miljömålssystemet. Det svenska miljömålssystemet består idag av ett generationsmål, 16 miljökvalitetsmål, 122 preciseringar, 20 etappmål samt 78 indikatorer för uppföljning. De klimatpolitiska målen inom det nationella klimatpolitiska ramverket, och de globala mål och delmål i Agenda 2030 som härrör ur den miljömässiga dimensionen, har integrerats i det svenska miljömålssystemet.

Det svenska miljömålssystemet har inte utvärderats trots att det har funnits i över 20 år – det är hög tid att nu göra det.

Sveriges miljömål

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Sveriges system – ett monster med utopiska mål”

 1. Det mest besvärande är ju att trots vi fått en ny regering så fortsätter man med att kalla med vindkraften och bygger flera förlust snurror ?? Detta trots att det finns möjlighet att göra en revision av tidigare vinkrafts parker !?
  Det enda man behöver göra är att redovisa alla kostnader och inkomster och separera bidragen ochåterföra el certifikatet avgiften. Vindkraften verkan kräver ström när det inte blåser och i bästa fall ger vindsnurran en tredjedel av tiden effekt då det är ett ganska litet spektrum när dom ger el dessutom är dom utsatta för en stor korrektioner till havs saltvatten är väldigt reaktivt ?

 2. Sveriges miljömål är en utopi. Vi måste komma tillbaks till verkligheten. Satsa i dom länder som har höga utsläpp först och inte tvärtom som nu. Om hela Sverige skulle stå stilla så märks det inte ens på marginalen

  11
 3. Kinnunen är duktig och på bettet! Vi måste få sans och balans i detta hittepå-projekt som några galningar tagit patent på med några nyttiga idioters hjälp.
  Det finns ingen klimatkris!!! Vad Greta och Al Gore än säger.

  17
 4. En regering som kunnat placera sitt eget folk överallt, blir maktgalna när det får hålla på
  för länge, en sorts storhetsvansinne där dom sen tror att hela världen är beredda att följa Sverige i allt ?? Det är inte bra med för långt maktinnehav

  20
  • Tony
   Jag håller med, växling vid makten är bra. Dock borde SD ingå i den nya regeringen.

 5. Landets styre har som enda uppgift att värna medborgare och landets väl och ve, att gå i bräschen för stolligheter får andra syssla med, vid visat positivt resultat kan Sverige anamma fenomenet om det möjligen är appliceringsbart på våra breddgrader.

  22
 6. Vilket tjat om klimatet. Nu är det kriget som är viktigt. Vi kan minska utsläpp eller strunta dem. Det har inte så stor betydelse.

  12
  3
 7. Även om S och MP under deras tid vid makten inbillade sig det, så är lilla, lilla Sverige inte världens centrum, alla länders moder som ska visa andra hur duktiga vi är.

  43
  • Det största problemet är att alla dumma och oövertänkta beslut som gör tillvaron till ett helvete för medborgarna drabbar inte beslutfattarna det minsta. Det har de själva egoistiskt och girigt sett till, med egenbeslutade löne och förmånshöjningar till sig själva.
   Det svenska politiska systemet är som gjort för att missbrukas utan påföljder av illvilliga makthavare.
   En riktig fungerande och oberoende konstitutionsdomstol hade löst mycket.

   10
 8. Hur många kommer ihåg att Löfven förstörde ett antal utsläppsrättigheter för ett antal miljoner. Stolt berättade han att det skulle bli dyrare för företagen att släppa ut koldioxid mm.Varför har det här tigits ihjäl.

  45
  • Denne naive svetsarlärling och tillika landsförrädare har ställt till med mycket djävulskap under de år han lottades in som statsminister.
   Hans korrumperade “kamrater” och den ryggradslösa media i vårt land har lagt locket på,det enda de klarar är att ljuga och hitta på en massa skit.

Kommentera