Ryska förmågan ifrågasätts efter fiasko i Vuhledar – hel elitbrigad förlorad

UKRAINA. Den ryska stridsförmågan är starkt ifrågasatt efter den senaste tidens fiaskoartade insatser i striderna om staden Vuhledar, skriver New York Times.

Rysk stridsvagn utan torn

Rapporter från slagfältet gör gällande att Ryssland förlorat en hel elitbrigad och att en annan blivit kraftigt decimerad. Enligt ukrainska uppskattningar förlorade ryssarna 130 militärfordon, däribland 36 stridsvagnar, under bara en vecka.

De stora förlusterna i Vuhledar visar på cynismen hos den ryska ledningen, säger den brittiske försvarsministern Ben Wallace.

Antingen så lever presidenten och militärledningen inte i verkligheten, eller så struntar man i den. Eller så bryr man sig helt enkelt inte om hur många av deras egna medborgare som skickas till döden, för att inte tala om folket de försöker förtrycka, säger Wallace.

Institute for the study of wars senaste rapport

Enligt uppgift ska elitbrigaden ha bestått av 5 000 soldater

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Ryska förmågan ifrågasätts efter fiasko i Vuhledar – hel elitbrigad förlorad

 1. Ni borde skämmas allihopa… Det som händer mellan Ryssar och Ukrainare är djupt tragiskt och manas på av krigshetsare. Den som får lida är den vanliga lilla människan som tvingas in i köttkvarnen… varför? … follow the money… fy fan säger jag

  3
  2
 2. Frågan är när Putin kastar in handduken!!!!
  Oj han kunde inte göra det ? Det innebär ju att KGB miste mörda honnom ? Men det är uppenbart att det är Putin som sitter på nycklarna till gift skåpet? Uppdraget kommer antagligen att gå till en utländsk jätte bög ! Var är tvålen broder? Ops

 3. Verkar som Puttetrollen ligger lågt idag. Inväntar förmodligen nya bortförklaringar från chefen.
  För övrigt är den ryska krigskonsten, utskrattad sedan snart ett år tillbaka, så uppgifterna från slagfältet är väntade.

  17
  7
 4. @gammelkommunisten.
  Vilka är vi? Vore intressant om du kunde redovisa vilka fler än Du som är fascistlakejer.

  20
  8
  • OJ, dom på bloggen som stödjer Bloodymir Butchin kommer och går hela tiden. Men dom jobbar dygnet runt här bland kommentarerna. Till skillnad från oss andra som måste jobba och försörja oss, verkar dom här kommunist-dräggen vara bidragsförsörjda.

   Slava Ukraina!

   16
   7
   • Typ Kreml tex men Butchin och rysk ekonomi är i botten. Så ska aset i Kreml ha sina horder av nättroll, måste dom här exemplaren på bloggen nog jobba ideell. Och bidragsförsörjda med våra gemensamma skattepengar. Svenska bidragssnyltare mao. Typiskt kommunister ….

    13
    6
  • ”Rysk/Ukrainska folket” Menar du det Ukrainska med rötterna här i väst eller menar du det ryska, från andra hållet?

   10
   5
   • Han vet nog inte riktigt vad han menar. I Ukraina bor den ukrainska befolkningen. Ja det finns ryssar där, men de får anpassa sig eller åka hem. Jfr Rinkeby med somalier och annat löst folk. Svar kommer kanske, men verkar som trollen sover på dagen.

    12
    4
 5. Den ryska förmågan har varit ifrågasätt i ett år vid det här laget. Hur många år skall den vara ifrågasatt innan krigslyckan vänder?

  13
  7
 6. Jag är rätt säker på att fascisterna är slagna till midsommar. Detta med anledning av de förstärkningsvapen (och ammunition) som anländer under våren. När västvagnar börjar rulla i Ukraina är Putte chanslös med sitt skrot.

  21
  10
 7. Nu är det bara en tidsfråga innan militäradministrationen börjar sitt eget krig inbördes.Kanske när vodkan har sinat och det är torrlagt på högkvarteren ? Anarkin väntar nog runt hörnet är min gissning.Hur ska Tass vinkla till det ? Få se om jag får rätt i min lekmannaanalys ….

  23
  8
  • Girkin säger att Shojgu mobiliserat i sitt “hemland” men skickar inga av de mobiliserade till Ukraina. Vad ska Shojgu med dessa mobiliserade till?

   9
   4
   • Shojgu har sin armé, PrigoZZhin har sin, Gazprom, har en tredje och den reguljära armén har smulats sönder i Ukraina. Nu gäller det för alla att mobilisera i hemlandet inför den slutliga striden dem emellan, om makten i Kreml…?

    10
    4
 8. Trenden verkar hålla i sig, vad ska få ryska armén till vinnare ?
  Verkar inte troligt att dom sparat på krutet, och vad händer när alla hundratals hypermoderna stridsvagnar snart anländer till Ukraina ?
  Ryssarna kommer självklart få ett helvete på marken, då om någon gång
  skulle skulle jag gissa på att reträtt är oundviklig alternativet är massdöd
  för Putins armé.

  35
  13
  • @Karl
   Har du inte läst Puttebrigadens inlägg här? Enligt dem så vinner putteterroristerna och den ukrainska armén är på flykt.
   Den har flytt hela vägen från Kiev till Bachmut.

   27
   9

Kommentera