Minst 6000 barn i Ukraina har placerats i ryska ”omskolningsläger”

UKRAINA. Kreml har sedan kriget inleddes för snart ett år sedan systematiskt placerat ukrainska barn i ett nätverk av minst 43 omskolnings- och adoptionsenheter. Det visar en rapport som genomförts på det amerikanska universitetet Yale, rapporterar Reuters.

Rysk propaganda på Krimhalvön Bild: Alexey Pavlishak

Åtminstone 6000 barn har placerats i systemet, men mörkertalet bedöms vara stort.

Lägrens främsta syfte verkar vara pro-rysk politisk omskolning, säger forskaren Nathaniel Raymond.

Det yngsta barnet som har identifierats är fyra månader gammalt och i vissa läger har barn så unga som 14 år fått militär träning.

Under kriget har Ukraina flera gånger slagit larm om att Ryssland tvångsdeporterar ukrainska barn och vuxna till Ryssland.

Yale School of Public Health’s Humanitarian Research Lab (HRL) har i en rapport identifierat 43 anläggningar som används för att hysa barnen från Ukraina sedan Ryssland invaderade landet 24 februari 2022.

-Pettersson säger att det är bara ett av många ryska krigsbrott…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Minst 6000 barn i Ukraina har placerats i ryska ”omskolningsläger”

 1. Länken går till en grupp som enbart sprider västerländsk propaganda för att legitimera proxy kriget mot Ryssland.
  Stackars alla barn som används i propaganda syfte.

  https://hub.conflictobservatory.org/portal/apps/sites/#/home/pages/about-us

  “Ett centralt nav för att fånga, analysera och göra allmänt tillgängliga bevis på krigsförbrytelser som begåtts av Ryssland och andra grymheter i Ukraina”

  SOM BEGÅTTS AV RYSSLAND? .

  3
  3
  • Inget konstigt alls Gammelmodig. Som vi alla vet finns inget krig mot Ryssland, däremot krigar Ryssland mot Ukraina.

   Stackars alla Gamla Dumskallar som jobbar gratis åt Putin och sprider hans propaganda.

   Ja, börjar man mörda invånarna i sitt grannland gör man sig skyldig till massa brott. Bra att det har dokumenterats. Det kommer bli rättegångar mot ansvariga ryssar under minst 70 år framåt.

   2
   2
 2. @dahlberg och resten av lögnarna.
  Ja, jag ska förklara, även om jag riskerar att ’kasta pärlor åt svin’.
  1) att det överhuvudtaget skjuts i Ukraina beror på ett imperialistiskt och olagligt angreppskrig på Ukraina. Detta krig har beordrats av den imbecille kleptokraten i Kreml.
  2) att det skjuts artilleri i östra Ukraina beror på att landets rättmätiga befolkning försvarar sig mot en invasion. Inte på terrorverksamhet som ryssen sysslar med mot t ex Kiev.
  3) att detta överhuvudtaget behöver besvaras beror på lögnare, som får sin information från t ex RT och TASS.
  4) Dahlberg och en viss Roland har varit ovanligt lögnaktiga, även för att vara fascistlakejer
  5) Ukrainska barn ska vara i Ukraina eller tillfälligt i väst. De ska inte kidnappas av fascister.
  6) Är det något mer som du och din svans behöver veta?
  7) Jag fattar inte hur ni är funtade? Se p1-6

  6
  3
 3. Håkan din skitsnackare, det är Ryssland som bombar och skjuter i Ukraina! Om du inte fattar det så har du allvarliga problem. Ryssland attackerar medvetet civila och civil infrastruktur. Så länge ryssar springer runt i Ukraina kommer de att jagas och beskjutas. Tyvärr kan även civila träffas, särskilt när ryssarna använder dem som mänskliga sköldar. Anledningen till att ryssarna kidnappar barn är att de vill etniskt rensa delar av Ukraina så att det ser ut som att det finns en större rysk befolkning där. En väl beprövad rysk metod. Håll dig till verkligheten istället!

  11
  5
  • Hubertus
   Hur mycket betalt har du för att häva ur dig så mycket falsk propagandaskit?
   Är det amerikanska ambassaden eller någon globalistorganisation som betalar dig?

   5
   8
   • Jag nöjer mig med att konstatera enkla och självklara saker som lätt kan bevisas, och jag har samma uppfattning som i stort sett alla i den fria världen, undantaget några ljusskygga filurer på nätet som inte har någon praktisk betydelse i verkligheten; de som får betalt av Putin eller är så korkade att de tror på tramset och sprider det gratis…

    4
    3
 4. Fienden för befolkningen i östra delarna av Ukraina är Kiev-regeringen under ledning av diktatorn Zelenskyj. Att skicka barnen västerut vore att riskera att de utsattes för folkmord av Kiev-diktaturen.

  10
  16
  • Detta var ett av de mer imbecilla inlägg du gjort hittills. Om detta var någon typ av naivt inlägg för att försvara någon i svansen, så jag jag meddela att en lögn blir inte sann för att den upprepas.

   10
   5
  • Håkan, du vet väl att ryssar och ryssvänner är eller var i minoritet i Donbass. Hur det ser ut efter 2014 och 24 februari 2022 vet jag inte för många ukrainare är deporterade och har flytt efter rysk terror.

   12
   4
 5. När Britterna terrorbombades skickade de sina storstadsbarn till V delen av landet. När Finland var i krig, så skickades barn till Sverige.
  Alltsammans var alltså “fascism”.

  Nu terrorbombas alltså Ö delen av Ukraina av Ukrainarna. Vad skall då hända med de barn som är utsatta? Många blir även föräldralösa. Det är dessa som de nya republikerna månar om genom att ordna deras liv under krig.
  ALLA skolbarn i Ryssland genomgår viss militär utbildning (bl a vapenkunskap) när de når 15-17 års ålder.

  Tillkommer att Ukrainska staten redan drivit ut ett antal miljoner Ukrainare ur landet och många av de utplacerade barnen hamnar sannolikt hos utdrivna familjer. Notera att Ukrainsk statsterror har successivt reducerat befolkningen från ca 44 miljoner till 20-24 miljoner. EU förbjuder att Ukrainare registreras som “krigsflyktingar i nationell statistik, vilket rundas genom att kalla dem “gästarbetare”.

  15
  27
  • Du försöker förvränga genom lögner.
   För det första kidnappades inte engelska eller finländska barn. De skickades frivilligt till vänligt sinnade länder, ej till fienden.
   För det andra så terrorbombar inte Ukraina i sitt eget land. Jag tycker dina lögner är rena lågvattenmärket.

   24
   13
   • Oj
    Det är inga barn som har kidnappats.
    Kiev-regeringen bombar inte från flygplan men de utför bombardemang av civila med grovkalibriga artillerigranater och med raketartilleri.

    5
    8
 6. Hur kan NÅGON VETTIG människa ställa sig på Fascist Ryssland sida?

  Kidnappning av barn är ett krigsbrott.

  Jag antar att de “svenska” fascisterna tycker det är OK så länge som INTE deras barn råkar ut för detsamma. OCH VAR FINNS FEMINISTERNA? Ser de bara till sig själva och om det är extra pris på varorna i butikerna på Södermalm?

  23
  13

Kommentera