Ännu en polischef utreds

KORRUPTION. Efter alla turer med polischeferna Mats Löfving och Linda Staaf utreds nu ännu en polischef. Nu är det dags för Ulf Johansson, tidigare regionpolischef i Stockholm, som i dag är regionpolischef för Uppsala, Västmanland och Gävleborgs län och lyder direkt under rikspolischefen Anders Thornberg att utredas.

Samtidigt som två förundersökningar och en extern utredning pågår, om den högsta polisledningens agerande i fallet med Mats Löfving och Linda Staaf, har ytterligare en av rikspolischefen Anders Thornbergs närmaste medarbetare polisanmälts.

Hundra personer sökte polistjänsten – som gick till den dåvarande regionpolischefen Ulf Johanssons flickvän. Rekryteringen polisanmäldes som grovt tjänstefel. Åklagare Martin Tidén la ner ärendet.

Bara för att det ser konstigt eller skumt ut eller verkar olämpligt behöver det inte innebära att det är straffrättsligt angripbart, säger Tidén.

Nu ska polisens personalansvarsnämnd utreda tillsättningen.

Flickvännen hade ingen tidigare erfarenhet från polismyndigheten när hon sökte jobbet, som var en samordnartjänst vid Stockholm city.

Enligt polisanmälan ska Ulf Johansson ha krävt att namnen på de sökande till tjänsten – och sökanden till ytterligare tre andra tjänster som utlystes vid samma tillfälle – skulle föredras för honom och biträdande regionpolischef Robert Karlsson innan beslut fattades om vem som skulle få tjänsterna.

Om Ulf Johansson på bloggen…

-Pettersson säger att korruptionen är utbredd, polischeferna borde aldrig sätta sig i en sådan situation…

Det är dags att städa många myndigheter och då börjar man uppifrån.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ännu en polischef utreds

 1. Tycker mig börja förstå att det inte är hjärnan och förnuftet, som får råda vid tillsättning av unga damer, på tjänster, inom polisväsendet.
  Undrar om det i själva verket är ett helt annat organ, som styr.
  Om så är fallet borde dessa polischefer åtalas för sexköp, och de unga damerna kallas vid sin rätta titulatur, dvs. luder!

  19
  1
 2. Nej nej! I Sverige är allt perfekt!

  Vi måste fokusera på dom “odemokratiska och politiska” domstolarna i Polen och Ungern.

  33
  1
 3. Snart dags för den stora vårstädningen. För regeringens del kan dom börja bland korrupta s- och mp-aktivister på högre befattningar inom myndigheter. Även en del kommunala förvaltningar behöver en rejäl vårstädning. Börja med grovstädningen, låt Anticimes få vara med på en hörna.

  30
  2
  • Byt ut även Justitiekansler Mari, SVT Stjärne och SIDA Jämtin.

   De har allah visat sin godhet mot ALLT SOM INTE ÄR SVENSKT

   33
   2
   • Ska du hålla på med uppräkning av alla s-partiboksbärare som borde rensas bort i statlig verksamhet, blir det heltidsgöra för dig.

    19
   • Nej absolut inte. Damen kan fortsätta som Linda Staaf tex. I “arbetsrummet”.

    15
    2
   • Rättelse, ovan ska vara:

    Nej absolut inte. Vederbörande kan fortsätta som Linda Staaf tex. I “arbetsrummet”.

    PS! Försöker i allt undvika det politiskt laddade ordet h*n.

    5
    1
 4. Varför INTE utreda hela det svenska rättssystemet??

  Gång på gång ser vi hur domar går emot varje form av rättvisa! Gärningsmän hålls bakom ryggen och offren skiter man i.

  Utred också Justitiekanslern som sprider miljoner över kriminella. Hon borde sparkats redan när det uppdagades att hon skänkt 840.000 till en våldtäktsman.

  VEM TROR LÄNGRE PÅ RÄTTVISA I SVERIGE?

  https://www.dn.se/sverige/de-sitter-tysta-i-manader-och-kan-fa-hundratusentals-kronor/

  38
  2
 5. Kanske inte så konstigt att det mesta av polisens verksamhet går på tok, när chefernas personliga egennytta går före skyddet av vår befolkning.

  59
 6. Mycken tid för polisen går åt att utreda sig själva ? Höga polischefer ska tillsättas efter
  vad dom kan, och inte efter politisk tillhörighet, men så är det tyvärr på flera höga poster.

  52
  4

Kommentera