45 % hoppar av SFI

INVANDRING. Nära hälften av alla de som studerar på SFI hoppar av utbildningen (2021). Och andelen har ökat tydligt de senaste åren enligt TV4 Nyheternas genomgång. Samtidigt visar det sig att många av de som hoppat av svenskundervisningen varken har jobb eller studier efter ett år.

Enligt läraren Annika har avhoppen främst märkts av bland de undervisnings/studiegrupper där läs- och skrivkunnigheten är som lägst – så kallat studieväg 1:

Arbetsskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

-Pettersson säger att de som inte har lärt sig godtagbar svenska inom två år, med eller utan SFI ska vänligt men bestämt erbjudas en enkelbiljett hem. Det ska inte vara möjligt att leva i Sverige på bidrag och klara sig med det arabiska språket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “45 % hoppar av SFI

 1. Det är inte alls förvånande att det har blivit så här, det ställs ju INGA RIKTIGA KRAV på parasiterna.
  Snart kommer väl kravet från parasiterna att de skall ha en skattefinansierad tolk hängande i röven dygnet runt!
  Och bli inte förvånad om de också kommer att få det!

  10
 2. Jag har två kompisar som kommer från Thailand och som har gått på SFI. Båda vittnar om att kurserna är totalt värdelösa. Ett exempel på hur de skulle använda svenska var att de fick en text på svenska där de sedan skulle svara på ett antal frågor. Texten handlade om en buss, en chaufför, en kvinna med barn och en man som kapat bussen och sedan höll de andra som gisslan! Nä, det är inte påhitt, det är sant!
  Den andre gick de tio gånger han skulle, men de hade under denna tid åtta (!) olika lärare där INGEN var svensk. de flesta kom från Kroatien-Bosnien. Hur kan det bli kontinuitet i detta? Hur bra blir utbildningen när lärarna knappt pratar svenska själva?
  Det är alldeles för många “utbildningsinstitut” som gör snabba pengar på att starta en SFI-kurs och sedan när de fått pengarna för ett antal elever skiter de fullständigt i dessa.
  Så det är inte alltid lätt heller för en invandrare att försöka lära sig något på en SFI-kurs när de blir lurade, liksom svenska staten, dvs vi, också blir lurade.
  Ingen av mina kompisar har legat staten til last, de har skaffat sig ordentliga jobb och sköter dessa klanderfritt, fast anställda och betalar skatt och lever ett hederligt liv.
  Men deras svenska kunde ha varit lite bättre…

  23
 3. Att “45 % hoppar av SFI” är väl bara att rycka på axlarna åt. Dom är ju högutbildade, sa Löfven och det mantrat fortsätter PK-tomtarna upprepa hela tiden. PK-tomtarna har lärt sig lite hur deras långsamma folkmord på svenskarna ska gå till.

  1) Det är synd om alla som kommer hit från tredje världen. Vi bygger inga murar.
  2) “Många” ställer upp på Refugees Welcome.
  3) Utlänningar kan t o m komma tillbaka från IS slaktfabriker, och komma tillbaka, få tak över huvudet och krubb på tallriken, samtidigt som vi har ökat antal svenska hemlösa/uteliggare, våra svenska fattigpensionärer blir bara fler och fler.
  4) Men vi ska öppna våra hjärtan och visa förståelse.
  5) Utlänningar behöver inte gå färdigt SFI, dom kan tanka bidrag för familjer, ofta en handfull ungar eller fler. Dom som hoppar av SFI är ju mest högutbildade enligt fjollan Löfven dessutom.
  6) Dom som inte går färdigt SFI kan försöka med oäkta dokument och få jobb som läkare (senast ex häromdagen på bloggen), jurister (skräckexemplet från Malmö som slipper straff), socionomer, osv, osv, osv, osv, osv, osv, osv.
  7) Dom högutbildade som snabbutbildas genom gräddfiler in i jobb som för svenskar kräver 4-5 års akademiska studier, kan säkert fylla på sina “examen” från hemlandet med lite genuskursen här och sk fackspråksskolor här. Sen använder dom svenska patienter som SFI-lärare i stället.
  8) Och svenskarna bara tar emot och sväljer.
  9) Men detta tillsammans med bilbränder, gängvåldtäkter, åldringsbrott, grov misshandel, assistansfusk och annat bidragsfusk, skenbolag, osv, osv, osv, osv, osv, osv, osv.
  10) Men var inte bekymrade nu för allt denna. För enligt svenska elitfolket och svenska ryggdunkarklubbarna så har allt det såklart alltid förekommit. Så har det ju alltid varit. Så det är bara att sitta lugnt i båten, som om inget hänt.

  24
 4. Sätt som krav då inget SFI inget medborgarskap.Sluta upp att acceptera att dom inte vill lära sig ?

  44
  1
  • Eller så Strandhällar dom bara, dvs uttalar sig om sånt dom inte har ett dugg förstånd på. SFI lär dom sig av dig som patient på vc. Finns en hel sådana Strandhällande högutbildade skulle jag tro.

   11
   2
 5. Det sägs att svenskar är dumma vilket är osant, men att många myndighetspersoner saknar vett, tycks stämma.

  Lämna SFI, utvisning.
  Fria tolkar tas bort.
  Endast svenska, vad gäller officiella meddelanden.
  Endast bidrag till svenska medborgare.
  Hårdare krav för att få bli svenska medborgare.

  35
  2
 6. Jaru Sala
  Om vandel på riktigt skulle vara ett skäl till utvisning hade varenda politiker på vänsterkanten fått en gratisresa .

  34
 7. Så mycket araber som det bor här så räcker det nog med att kunna arabiska snart.

  28
  5
 8. Så länge bidragen kommer minst en gång i månaden finns ingen anledning att arbeta och göra rätt för sig DET KAN DE DUMMA SVENSKARNA GÖRA!!

  Vandel skulle vara anledning till utvisning men det var bara ord. Politiker är sig lika.

  46
  • Exakt så, dessutom om de har behov av tolkhjälp så betalar de galna svenskarna detta under överskådlig tid. Finns exempel där man fått betald tolk efter tiotals år i landet.

   41
 9. 45% är inte mycket enl S .
  Det är ju inte ens hälften .
  De avhoppade 55 % , och drygt det , har gått till ABF enligt statistiken som ligger till grund för bilagen.
  Där får de lära sig grundläggande kunskaper om livet i Sverige .
  Och hur det är kan jag inte beskriva här , eftersom jag inte är ras….

  25
  3

Kommentera