Zelenskyj ber britterna om stridsflyg

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är på besök i London och vädjar till Storbritannien att förse landet med stridsflyg för att möta den ryska invasionen.

Eurofighter Typhoon

Vid sitt tal inför det brittiska parlamentet på onsdagen säger presidenten att han är stolt över sitt flygvapen, men att hjälp behövs.

Vi har frihet, ge oss vingar att försvara den, säger han under sin visit i London, enligt Sky News.

Premiärminister Rishi Sunak har inte gett några sådana löften, men däremot sagt att utbildning av stridspiloter ska erbjudas, men överväger att skicka stridsflyg till Ukraina “på sikt”, uppger Downing Street enligt flera medier. Premiärminister Rishi Sunaks talesperson säger att försvarsminister Ben Wallace fått i uppdrag att se över vilken typ av stridsflyg som landet skulle kunna skicka.

Storbritannien har utmärkt sig som en av de största bidragsgivarna till Ukraina sedan invasionen i februari i fjol. Enligt franska regeringskällor reser president Zelenskyj vidare till Frankrike sent på onsdagen.

-Pettersson misstänker att Ukraina har problem med underhåll, service och reservdelar till alla olika modeller av vapen och fordon de får. Ammunitionen tror jag passar i olika vapen om den är Nato-standard.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Zelenskyj ber britterna om stridsflyg

  • Och tror du på det har jag en bro till salu. Perfekt läge som kan dra in mycket i avgifter.

   8
   3
 1. Tycker Sverige kan bidra med en flygdivision till Ukraina om 12 JAS39C Gripen samt reservdelar. Den kan hantera alla vapen som finns i NATO:s lager så resten av NATO kan bidra med ammunition.

  43
  32

Kommentera