USA ligger bakom sprängningarna av Nord Stream

NORDSTREAM. ”Helt falskt och fullständig fiktion”. Så bemöter Vita huset anklagelser om att USA ligger bakom explosionerna vid Nord Stream 1 och 2 förra året, vilket hävdas i ett blogginlägg av den kritiserade granskande journalisten Seymour Hersh.

Seymour Hersh

Enligt 85-åringen ska amerikanska dykare ha använt en Natoövning som täckmantel för att placera sprängladdningar längs med gasledningarna, vilka kom att detoneras i ett senare skede. Hersh hänvisar till en källa, men uppgifterna tillbakavisas kraftfullt av USA:s nationella säkerhetsråd, CIA och utrikesdepartement, skriver Reuters.

Enligt nyhetsbyrån har den prisbelönade journalisten orsakat flera kontroverser på senare år med granskningar som ansetts felaktiga. Bland annat har han ifrågasatt Barack Obamas version av hur al-Qaida-grundaren Osama bin Laden dödades, och påstått att rebeller iscensatte en attack med saringas i Syrien 2013 då hundratals civila miste livet.

Seymour Hershs blogg…

-Pettersson säger att ligger det något i vad Seymour Hersh påstår så kommer sanningen fram utan att gamlingen riskerar ett långt fängelsestraff…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “USA ligger bakom sprängningarna av Nord Stream

 1. Oavsett vem som sprängde ledningarna så var det bra gjort. De skulle aldrig ha byggts från början!

  6
  2
 2. Pettersson
  “Bland annat har han ifrågasatt Barack Obamas version av hur al-Qaida-grundaren Osama bin Laden dödades, och påstått att rebeller iscensatte en attack med saringas i Syrien 2013 då hundratals civila miste livet.”
  Och han hade rätt även i dessa två fall, något som USA:s militärmakt inte kan erkänna.
  I första fallet ville de framstå som handlingskraftiga hjältar och i andra fallet spelade CIA under täcket med “Vita hjälmarna” och försökte att svärta ner president Assad.

  5
  10
 3. Dessa norrmän . De låg bakom dödandet av Karl XII samt unionsupplösningen 1905 ! Och alla OS – medaljer i vinterspelen ! Ska vi verkligen gå med i Nato , de är ju medlemmar där ?
  Mvh Sjöström

 4. Verkar som en del putinister också är trumpister? Och att bägge ser konspirationer lite över allt?

  53
  38
  • Och vad tror du att anledningen är till att dom inte sprängde den andra ledningen med ?
   Då hade det blivit maximal skada för Ryssen?

   Förstår att du vill ha USA skyldiga till all jävelskap som sker? Och då menar jag inte att dom skulle vara oskyldiga till allt annat!

   10
   4
 5. Vem är förfånad?
  Follow the MONEY.
  Nu har skiten nått takfläkten så det är bara att sitta lugnt i båten och låta allmänheten beskåda den verkliga ondskan.
  Det här är bara början.
  Att freds älskaren Roger Waters (Pink Floyd) fick hålla tal i FN stärker min tro på mänskligheten.
  Dessutom inbjuden av Ryssland.
  Som sagt…………. det blir fler och fler som tar bladet från munnen.

  https://nyheter.swebbtv.se/oppositionsledaren-vast-anvander-nynazister-som-vapen-mot-ryssland/

  45
  58
  • Gamling, det kallas anekdotisk bevisföring. Det går alltid att hitta någon eller några som håller med i vilken fråga som helst.

   Exempelvis är Covid-19 ofarligt för att jag som är ovaccinerad har inte blivit sjuk påstår några utan att tänka på de miljoner som dött.

   Det finns till och med folk som påstår att Putin vill ha fred efter krig i Tjetjenien, Dagestan, Georgien, Syrien, Libyen och på andra platser…

   24
   10
   • Pettersson:
    Tidvis är du en verkligt g o d propagandist !
    När det gäller din “pandemi” har de olika vaccinen skapat många tusen dödsfall,och än fler som idag blivit handikappade o sjuka.
    Vad gäller sprängningen av “rören” var det ingen större möda,att förstå USA´s klumpiga sabotage.(även om mina dåtida rader hånades)
    Din slutsats om fred,hoppas jag gäller även för krigiska västmakter……

    13
    26
 6. Om nu norrmännen skulle spränga Nordstream varför bara spränga ett av rören och inte båda? Och varför skulle de spränga det röret som ägdes av ett internationellt konsortium och inte det som är helägt av Gazprom/ Putin?

  36
  18
  • Kanske var så enkelt att en av sprängladningarna inte exploderade, tydligen gavs signalen från en flytboj som släpptes från ett flygplan.
   En avancerad procedur och man fick kanske bara 3 av de 4 sprängladningarna att detonera?

   14
   27
   • Ett enklare svar än din dåliga teknothriller version är att en rysk trålare lade sig över rören, skickade ner dykare med tidsinställda sprängladdningar som sedan åkte därifrån.
    Enklare, säkrare och mer trovärdigt för alla som vet hur svårt det är att skicka radiovågor genom vatten. Speciellt att hamna inom rätt avstånd med en flytboj släppt från ett flygplan. Sedan kommer nästa fråga. Det är ett rätt så trafikerat område varför såg ingen bojen?

    16
    5
 7. Det är väl självklart att USA ligger bakom sprängningarna av dom Ryska gasledningarna!
  Banditledaren Biden själv har ju också erkänt att så var fallet.

  Om Trump hade varit president så har aldrig detta hänt och det har heller aldrig blivit något krig mellan Ryssland och Ukraina.
  Allt detta helvete och mer till har socialisterna i USA ställt till med.
  Världen förstår nog inte riktigt vilken stor och fredsbevarande ledare Trump var -men han kommer tillbaka 2024.

  114
  182
 8. Och ??
  Spelar roll, rysspacket och deras installationer är legitima mål för varje normal människa.

  80
  54
 9. Det sa jag från Början USA p,ga alla NATO övningar som var hela .vår .sommar. höst

  54
  62

Kommentera