Polisen kan ta hjälp av försvaret

BROTTSLIGHET. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) öppnar för att polisen ska kunna ta hjälp av Försvarsmakten för att bekämpa grova brott, rapporterar Svenska Dagbladet.

Gunnar Strömmer

Det finns ett utrymme för ett samspel mellan Försvars­makten och Polis­myndigheten. Det kan vara ett understöd som går åt båda hållen. Det är frågor som är föremål för diskussion. Exakt hur det ska se ut och exakt vilka resurser som ska ställas till vilken myndighets förfogande, i vilka situationer, det är någonting som vi måste titta närmare på, säger Strömmer till SvD.

På frågan om han kan konkretisera vad han menar, säger Strömmer:

Det är en diskussion som förs, och den förs mellan myndigheterna och mellan myndigheterna och politiken och jag kan inte föregripa de slutsatserna.

-Pettersson tycker att militären ska öva för inbördeskrig och användas vid upplopp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Polisen kan ta hjälp av försvaret

 1. Är våra arme` hemma igen efter utlandsturneer de genomfört . Är de hårda nog ? De i Enköping blev sjukskrivna för något år sedan då de upplevde utbildning och kamratskap kränkande ! Hemvärnet då ? De ställde in en övning då några kriminella iakttog övningen ! Problemet tror jag är “våra” kakistokrater till politiker .
  Mvh Sjöström

 2. Jag läste att man förr inom polisen anställde jägarsoldater. tänk om man gjorde det idag med då skulle nog buset inte vara så stöddiga eller stå med hånfulla kommentarer

  14
 3. Jag tror att det är bättre att utbilda fler poliser, vi har väldigt få om man jämför med tex Spanien.

  8
  2
 4. I Finland fungerar detta utmärkt. Polisen, Försvarsmakten och andra myndigheter kan be varandra om handräckning ifall deras egna resurser inte räcker till.

  Som några exempel så söker Försvarsmakten efter försvunna personer och bistår med bepansrade fordon i situationer där polisen t.ex. har omringat en beväpnad person. Och t.ex. för några år sedan bistod Försvarsmaktens specialtrupper Skatteverket i en skatteinspektion som gjordes i diverse ryskägda fastigheter i Åbolands skärgård.

  28
  2
 5. Men vad exakt ska försvaret göra ?
  Bjuda på pizza eller skjuta stenkastande barn-martyrer ?

  14
  3
  • Det finns balkongkastare, våldtagare, skallturkar och stenkastare mm att kriga mot för den som vill försvara Sverige i ett eventuellt inbördeskrig. Eller så väljer du den andra sidan…

   34
   4
   • Hubertus
    De du nämner är ju inte så många så att det räcker till krig. Om du ser sådana grejor, kalla på polis.

    3
    1
 6. Var inte det ett SD-förslag för ett antal år sedan och som dem blev häcklade för av 7-klövern? Brukar säga att sanningen kommer en inte ifrån hur mycket den än förnekas.

  40
  • Tänk dock på att försvaret är en slägga för en spik, glöm att det tas i med silkesvantar vi tränar för att eliminera fienden inget annat.

   15
   3
  • För 20 år sedan hade vi något som hette beredskapspoliser. De skulle kunna ha varit till hjälp idag.

   32
   1
   • Jag undrar hur många som inte hade år 2002 röstat på Socialdemokraterna eller Moderaterna (SD fick då något fler röster än AfS 2022), om de kunde se att denna nyhetsartikel skulle bli en av konsekvenser 20 år senare.

    Ångrar de sig i dag?

    — Jag håller med “Pettersson” om att militären ska användas, och Grundlagen, vilken ålägger politiker och riksdag att ansvara för demokratins [*] upprätthållande och fortlevnad efter riksdagsvalen (här: tryggheten på allmän plats, dvs. rörelsefriheten), vilket innebär att berörda individer ska plockas bort från offentligheten medelst utvisning eller, om svensk (folkslaget), förvar.

    (Grundlagen har högre prioritet än den enskildes rättssäkerhet, t.ex. rätten att behålla medborgarskapet.)

    [*]
    Sverige demokratiska process har försatts ur spel…

    2016-01-27 Expressen Debatt
    “SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
    forskare vid Göteborgs universitet:
    – “Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

    … på grund av bristande yttrandefrihet, som beror på rädslan för det politiska och kulturella etablissemangets rasistanklagelser/utpekanden:

    2022-06-16 Uppsala universitet
    “Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
    – “Folk är helt enkelt RÄDDA [Mina versaler] för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
    “Pekas ut som RASISTER [Mina versaler]”
    – “I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
    – “Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”

    Denna rädsla beskrivs förklenande och orwellskt som bl.a. ‘brunsmetning’ och ‘Åsiktskorridoren’, när det i praktiken är åsiktsförtryck, det vill säga att den individuelle medborgaren inte vågar uttrycka sina synpunkter och åsikter.

    *

    Varför har ‘intelligentian’ (samhällsbetraktarna) — till exempel PJ Anders Linder, Axess Magasin; Johan Hakelius, Fokus.se; Jörgen Huitfeldt, Kvartal.se; Patrik Engellau, DetGodaSamhället.com; Richard Sörman, Riks.se/SD — inte reagerat på dessa två internationellt renommerade forskningsinstituts rapporter?

    Är även de rädda (för att förlora anständigheten/respekten hos etablissemanget)? Eller alltför balanserade?

    Och var håller Sverigedemokraterna själva hus?

    PS
    Om Grundlagens upprätthållande ur ett engelskt perspektiv (‘Magna Carta’ 1215):
    “This is BIG!” 2023-02-02, upplagd av YouTube-kontot ‘Richard Vobes’ (f. 1963, bl.a. skådespelare, filmproducent, video-bloggare).

Kommentera