Skrev om mödravårdsklinik i Mariupol – döms i Ryssland

UKRAINA. En domstol i Moskva har dömt den ryske journalisten Aleksander Nevzorov till åtta års fängelse, skriver AP. Rättegången hölls i hans frånvaro.

Enligt domstolen är Nevzorov skyldig till att ha spridit ”falsk information” om militären. Domen är i linje med de hårda medielagar som president Vladimir Putin instiftade strax efter att den storskaliga invasionen av Ukraina inleddes förra året.

Nevzorov, som lämnade Ryssland efter att konflikten bröt ut, publicerade bland annat inlägg på sociala medier om den bombning av en mödravårdsklinik i Mariupol som Rysslands pekats ut för.

-Pettersson säger att på bloggen finns det kommentatorer som tror på att ryska och utländska journalister som verkar i Ryssland och på ockuperade områden är oberoende och sanningsenliga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Skrev om mödravårdsklinik i Mariupol – döms i Ryssland

 1. Ryssland med Putin i källaren är en terrorist och gangsterstat. Praktiskt taget allt verbalt som kommer från Kreml är lögner. Dessa lögner har pågått sedan mycket länge.

  20
  10
 2. Pettersson
  Jag förstår att du drar paralleller med reportagen som Eva K Bartlett, Graham Philips och Patrik Lancaster gör.
  Dessa journalister intervjuar Bla invånarna i det aktuella området om händelserna.
  När det gäller fallet med Alexander Nevzorov så beskrev han en händelse som drevs av Zelensky, Josep Borell (EU chef för utrikes frågor), James Heappey (Brittisk Militär minister).
  Det påstådda brottet hände i Mars 2022.
  Jag tänker inte vara domare i fallet.

  13
  23

Kommentera