Wagnerstyrkor ersätts av ryska armén

UKRAINA. Utmattade Wagnersoldater som strider i Bachmut, i östra Ukraina, kommer sannolikt att ersättas av ryska reguljära arméstyrkor för att kunna upprätthålla offensiven i området, skriver den amerikanska tankesmedjan ISW i sin senaste rapport.

Detta efter att landet lidit stora förluster vid övertagandet av Soledar och närliggande områden i januari. Bilder från slutet av månaden visar att ryska luftburna styrkor numera verkar omkring Bachmut, där Wagnerstyrkorna tidigare dominerat.

Enligt en anonym USA-källa har 4 100 Wagnersoldater dödats och 10 000 skadats sedan 5 januari, skriver Kyiv Independent.

Ukrainas armé hävdar på Facebook att upp till 300 Wagnersoldater ska ha tagits till ett sjukhus i Juvlinejvyj i Luhanskregionen, men läkare ska ha vägrat behandla dem eftersom de flesta var sjuka i aids, syfilis, tuberkulos och lunginflammation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Wagnerstyrkor ersätts av ryska armén

 1. Av kommentarerna att döma har Mikael aktuella militära kunskaper. Mina är gamla men du skall aldrig överskatta din egen förmåga och alltid ha ryggen fri.
  På marken betyder det att en dålig ledare blir skjuten (av misstag) bakifrån.
  Sluta “skjut” på varandra. Förresten vad ska Putin ha östukraina till. Allt är snart totalförstört?

 2. Mitt skrattande inlägg var till Putinälskaren Mikael som inte begriper bättre än vad han skriver…
  Skrattar fortfarande åt de 20 miljonerna i uniform och de fantastiska stridsvagnarna Ryssland producerar (NOT)

  13
  5
 3. Mikael, har du inte sett Ukrainska soldater som öppnar uniformerna på döda ryssar som har satt in bitar av vägskyltar som skydd i fickorna för kroppsskydd, i stället för de keramiska eller kevlar-skivor som skulle suttit där. De var antagligen aldrig tillverkade, men alldeles säkert betalda till någon oligarks konto…

  16
  3
 4. Du har alltså inte sett alla ryska protester pga att soldaterna själva tvingades köpa utrustning, kläder och skottsäkra västar. Annars fick de vara utan.

  Om du inte har koll på läget så förstår jag att din bild av verkligheten blir förvriden.

  Du tror alltså att ryssarna bara skickade 160.000? Wagnernazisterna då? Ingen vet hur många som faktiskt har skickats totalt. Ryssland har ingen transparens. Underrättelsetjänster som faktiskt brukar ha RÄTT pekar på att fler ryssar skadats och dödats än det antal som officiellt skickats dit…

  Ja självklart hjälper det att Ukraina får stöd av den fria världen mot den ryska diktaturen. Det är meningen! Putin fick veta redan före kriget att Ukraina kommer få all den hjälp man behöver. Ju mer Putin trappar upp, desto mer hjälp kommer Ukraina att få.

  När Putin lämnar Ukraina blir det fred. Inte annars.

  27
  11
 5. Kan nog behövas förstärkning, för snart kommer Leoparder och Abrahams stridsvagnar inrullande på löpande band ….
  Då spelar det nog ingen roll om Wagnergruppen eller ryska armén möter upp.
  För då jävlar blir det eldkraft dom aldrig tidigare mött.
  Ryssarna kommer bli kanonmat på löpande band.
  Putin skickar sina soldater rakt in i en gigantisk köttkvarn.
  Den som underskattar stridsvagnarna som är på väg till Ukraina är naiv.
  Spelplanen kommer förändras mycket snabbt, med detta tillskott för ukrainska armén.

  39
  18
  • Karl, du överskattar vad västerländska stridsvagnar kan prestera. Även de skjuts sönder av vanligt pansarvärn. Bilder finns från Irak. Ryssarna har ännu inte satt in sina modernaste vagnar heller. Tro heller inte på uppgifter om förluster för Ryssarna – ren Fake News propaganda.
   Nu byts alltså Wagnarbrigaden ut. Detta innebär sannolikt att den väntade Ryska vinteroffensiven kommer mycket snart.

   20
   40
   • Ryska propagandaministeriet tycks också ”överskatta” vagnarna… de blev ju upprörda och hävdar att väst trappar upp kriget 😊 när det i själva verket handlar om Ukrainas försvar mot den upptrappning Rysslands utlovat – vinteroffensiven – och varför är ryssarna upprörda när vagnarna är så värdelösa 🤣🤣🤣 Hela anti-nationalistiska kommunistgänget saknar som sagt all form att vett och sans, de har inte ens minsta lilla argument!

    30
    10
   • Roland ”tro inte på”… Du har fortfarande aldrig lyckats få ett enda rätt i dina förutsägelser. Så det vi inte ska tro på är dig! 👍

    Ryssarna har inga supervapen, Putin tror nog att de finns, men det är bara på pappret. Pengarna försvann på vägen i detta genomkorrumperade land. Det bidde ingenting. Till och med 1.000.000 uniformer var fake.

    32
    16
   • Roland, orkar inte översätta, men här är fakta från Irak:
    A total of 23 M1A1s were damaged or destroyed during the war. Of the nine Abrams tanks destroyed, seven were destroyed by friendly fire and two intentionally destroyed to prevent capture by the Iraqi Army. Some others took minor combat damage, with little effect on their operational readiness.
    Så du kan fortsätta att drömma vidare om rysspackets framtid, men verkligheten kommer ikapp dig och Putin.

    12
    2
  • Karl
   Jag får känslan av att du beskriver ett fotbolls derby mellan två rivaliserande lag.
   Nu är det tyvärr inte så…….. utan ett krig på liv och död utan någon domare som utspelar sig i Ukraina.
   Risken finns att ett misstag begås så att hela Europa blir indraget i konflikten (attackerat).
   Vem vill skicka sina nära och kära till frontlinjen mot Ryssland?

   22
   38
  • Vad eldkraften beträffar mellan 120 mm Reinmetall som finns på både Leopard och Abrams jämfört med 125:an som sitter på de ryska vagnarna så är det väldigt jämnt.
   Faktiskt har den ryska en marginellt högre utgångshastighet än vad den tyska kanonen har.
   Vad skyddsvärdet beträffar är säkert västvagnarna bättre än Ukrainas gammla T64bv eller deras olika T72:or många av dem skänkta av f.d Warszawa paktsländer, alla vagnar från 70 eller 80 tal.
   Jämfört med Rysslands olika T90:or, deras senaste uppgraderade T80bvm eller standardvagnen T72b3, T72b3m så är det en helt annan sak.
   Leopard och Abrams har bättre optik, åtminstone jämfört med T72 och T80 men alla ryska vagnar har bättre terrängframkomlighet.
   Visst får Ukraina klart bättre vagnar totalt sätt men den största risken här för Zelensky o,co är att dessa vagnar ankomst leder till utökad rysk mobilisering.
   Ryssland har en teoretisk möjlighet att sätta 20 miljoner man i uniform och att använda mer än 1000 stridsflygplan i denna konflikt.
   Använder ryssen bara 10% av sin teoretiska styrka så behöver Ukraina minst 10ggr så många Leopard/Abrams.

   19
   36
   • Varför gjorde inte Ryssland det efter två veckor när det blev uppenbart att Ryssland är chanslöst? 🤣🤣🤣

    Ni kommer bara tillbaka till samma gamla påståenden som retts ut här 100 gånger förut. Ryssland har ju inte ens uniformer. Hur svårt är det att fatta grundläggande fakta? Öppna ögon och öron, sitt inte och fantisera!

    30
    14
   • Hubertus:

    Jag har inte sett några ryska soldater utan moderna uniformer, när det handlar om folkrepublikernas styrkor kan uniformerade vara av äldre modell.
    Ryssland har hela tiden kunnat avgöra kriget snabbt, man väntade väldigt länge på att göra sin första partiella mobilisering.
    Initialt körde man med omkring 160000 man, nästan 100000 man färre än Ukraina.
    Flygvapnet har också använts väldigt sparsamt.
    Trots det var ukraina slaget i maj månad, bara p.g.a finansiering och stora vapenleveranser från väst har ukraina kunnat fortsätta.
    Jag menar att dessa stridsvagnar kommer att få till effekt att Ryssland ökar på takten här.
    Jag har flera gånger skrivit i kommentarer här att att om ryssen spränger broarna över Dnepr då kommer ukraina att tvingas dra sig tillbaka väster om floden, det begriper nog den största propagandisten också.
    Att föra över de mängder ammunition, vapen, mat, bränsle m.m som behövs utan fast överfart klarar dom aldrig av.
    Får använda färjor som inte finns annat än i små antal, färjor som blir lätta att sänka för attackflyget.

    15
    32
   • Ryssland har inte en chans ens teoretiskt att mobilisera 20 miljoner man i uniform. Så många uniformer har dom inte, medlen till detta och annat har kleptokraterna förskingrat.

    17
    6
   • Pettersson:

    Man sade från västliga håll redan i våras att Ryssland skulle få slut på missiler och andra dyrbara vapenslag, man ville påstå att ryssen hade tagit förluster inte långt ifrån de tal soldater man hade satt in i kriget.
    Västvärlden har hela tiden underskattat Rysslands förmåga att få fram materiel.
    Att bygga kalibr, iskander, khinzal missiler är nog ganska kostsamt men likväl verkar ryssen klara av att få fram dem i stora tal.
    Vad jag har förstått så har man dessutom levererat omkring 200 st T90m till armén under 2022.
    Att då få fram uniformer är i sammanhanget ganska billigt och precis som att vi länge hade drivor av M/58:or i mobbföråden så finns garanterat stora lager av äldre uniformer i de ryska ladorna också.

    5
    15
   • Är du dum? Du har fått svar om uniformerna flera gånger. Det var tomt i förråden för någon hade snott pengarna. Vakna ut din törnrosasömn.

    15
    6
   • Du får säga till oss när vi ska sluta skratta åt ditt inlägg 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

    14
    6

Kommentera