Regeringen ökar pressen på polisen

BROTTSLIGHET & POLIS. Det ökande våldet, de långa kötiderna till 11414 och den sviktande rekryteringen gör att regeringen skärper tonen mot Polismyndigheten allt mer, visar interna dokument som SVT Nyheter tagit del av.

Sedan härvan kring polisledningen i december håller regeringen och polisen möten varje vecka. Där deltar polisledningen och justitieminister Gunnar Strömmer (M) eller statssekreteraren. I dagsläget görs också dagliga avstämningar på grund av våldsvågen i Stockholm.

”Regeringen förväntar sig kraftfulla åtgärder från Polismyndighetens sida”, står det i en minnesanteckning från den 5 januari.

Riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M) har själv en bakgrund som polis. Han påpekar att resultat på flera områden uteblivit trots att myndigheten fått stora resurstillskott.

Om ett privat företag hade skötts som polismyndigheten, då hade det företaget gått i konkurs för länge sen, säger Kärrholm som också beskriver polisledningen som ”åsneaktig”.

-Pettersson säger att tyvärr är det inte bara polisen som är ineffektiv, nästan hela myndighetssverige är misskött på grund av långvarig misskötsel. Det kanske är dags att byta ut polisledningen.

 Axel Oxenstierna och Olof Palme. En byggde upp och en rev ned. Bilder från Wikipedia

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Regeringen ökar pressen på polisen

 1. (Något utanför ämnet… Apropå sviktande rekrytering, och sänkta anställningskrav: På grund av bristande mångfald i kåren är London-polisen “tvungna” att anställa personer som knappt kan läsa och som har kriminell bakgrund.
  Det är inte lämplighet och kompetens/kvalifikationer som är viktigast, men att polisen har samma mångfald (representation) som Londonborna, som (likt Sveriges huvudstad om några år [1], och landet “Sverige” [2] om en generation [1]) inte längre är en engelsk stad då engelsmännen är en minoritet.
  — Se YouTube-video från 27/1 av den lärde artige balanserade gamle historikern (autodidakt) författaren och engelsmannen Simon Webb (“History Debunked”): “In the name of diversity, the British police recruit black people who are illiterate Criminal”.
  — Det är väl inte tänkbart att Sverige kommer att göra denna prioritering? [3])

  [1]
  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.
  (— Hanif Bali (M?), Expressen 2022-12-11: “Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”)

  [2]
  landet “Sverige”: när svenskarna är i minoritet kan ett namnbyte (likt Nya Zeeland, fd. “Aotearoa”) vara motiverat…

  Ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen:

  – “To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University”
  – “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”

  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

  [3]
  – “Ledande personer i Investors [Wallenbergstiftelserna] tunga industribolag har i samtal med mig konstaterat att om de ska förverkliga Investors önskningar kan de inte rekrytera män under de närmaste 25 åren. Särskilt inte vita och i kyrkan döpta och konfirmerade män.”
  (— PM Nilsson, 2021-10-31 Dagens Industri Ledare)

  – “Om man ska klara sig på bolagsstämmorna numera och ha rätt svar när Blackrocks stränga advokater ställer frågor måste man ha en policy för mångfald och inkludering. Därför har Investor det.”
  (— PM Nilsson, 2021-10-24 Dagens Industri Ledare)

 2. Jag vill minnas att Pettersson någon gång har skrivit att det är inte för få poliser i Sverige, det är för många kriminella invandrare. Och jag håller med.
  När börjar utvisningen av kriminella invandrare?

  22
  • Ygemanlovade ju utvisa 80,000 men så blev det inte Vi räknar ju katter i landet istället för illegala

   20

Kommentera