Norrlands guld – den gröna superbubblan

INRIKES. Norrlands gröna superbubbla fortsätter att svälla – nu med stöd av regeringspartierna. Högern vann dock valet för att lösa elkrisen – inte för att låta politiska prestigeprojekt förvärra den för decennier.

Grönt Stål ska göra Norrland världsledande i klimatomställningsarbetet, och historiskt oöverträffade summor skattemedel och kreditgarantier haglar därför nu över de gröna satsningarna. Kan ett politiskt “superdepartement” verkligen accelerera Norrland? Hur påverkar stöd, bidrag och kreditgarantier de gröna satsningarnas riskbenägenhet? Och vad händer med ett samhälle där all kritik av politiska prestigeprojekt avfärdas som oseriöst nonsens?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om “NORRLANDS GULD — DEN GRÖNA SUPERBUBBLAN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Norrlands guld – den gröna superbubblan

 1. Hybrit, EU, immigration, osv…
  Det finns hur många svarta hål som helst att ösa svenskens skattepengar i…

  23
 2. Gräv ner det statsfinansierade hybris-projektet HYBRIT snarast.
  Elbilshypen lär också snart vara över, när fler och fler får klart för sig att det inte existerar någon klimatkris. Då blir det batterifabrikernas tur att krisa.

  25
  2
 3. Henrik Jönsson är duktig och noggrann i sina kommentarer .
  Men är det inte så att han ibland har läst Rebecka Uvell och tar hennes gräv en bit till.
  Men hur som , han är duktig och nödvändig i Sverige idag .

  24
  • Han är ju kommentator snarare än journalist. Bra med någon som har lite stilkänsla och når ut. Rebecca är ju en rätt tradig skribent som jämt stavar fel men desto bättre på att nosa upp saker.

   11
 4. Förra gången sossarna satsade på storprojekt med gruvbrytning var Göran Persson där och tittade. “Det luktar pengar” sade han strax innan konkursen.

  25
  • Folksams förra VD Anders Sundström som köpte aktier för Folksams pengar lyckades väl köpa konkursboet för egna pengar? där finns nog en del att granska. ta med Jens Henriksson med

   21

Kommentera