Terrorattentatet i Spanien

Onsdagens attentat i spanska Algeciras utreds nu som ett terrorattentat. I attentatet dödas en kyrkvaktmästare och en präst skadades allvarligt.

Med en machete gick Yazin Kanza till angrepp mot människor i två av stadens kyrkor. En kyrkvaktmästare dödades och en präst skadades allvarligt. Nu utreder spansk polis om det fanns terrormotiv i bakgrunden.

Yasir Kanza är marockansk medborgare och har vistats illegalt i Spanien sedan han i juni 2022 fick ett utvisningsbeslut på sig.

Kanza är tidigare ostraffad och därav har den spanska polisen inte ägnat någon större uppmärksamhet åt honom. Enligt vittnen höll Kanza Koranen i ena handen samtidigt som han med den andra mördade och skadade människor.

Union of Islamic Communities of Campo de Gibraltar fördömer handlingen och menar att detta strider mot Koranen och Sunnah. Det gör de säkert, men med dessa ord i minnet är det påfallande ofta som muslimer begår vidriga brott i Islams namn.

Den här artikeln i spansk media är mer utförlig. Kommentarerna under artikeln är påfallande lika de vi kan läsa i västerländsk media. Den här är lite intressant.

Översatt till svenska med Google translate ser den ut så här.

Just det. Ännu en gång nämns Sverige/svenskar i mindre smickrande sammanhang. Det forna föredömet utgör numera skräckexemplet runt om i världen.

11 thoughts on “Terrorattentatet i Spanien

 1. Algeciras ligger vid Gibraltar, mycket nära Marocko alltså. Tämligen dominerat av marockaner. Precis som med Sverige är det spanjorerna själva som tycker det är en bra idé att fylla sitt land med Menaiter och släppa in dessa marockaner. Man får skörda det man sår.

 2. tidningen ”El Pais” skriver (här i en kort, översatt sammanfattning):
  Den marockanske medborgaren Yasine Kanjaa hade gått till en av kyrkorna före attacken och diskuterat med församlingsmedlemmarna, till vilka han sa att de måste följa den islamiska religionen, sedan lämnade han platsen för att återvända runt kl. 19:20 med en stor machete, med vilken han började slå sönder heliga bilder. När kyrkoherden Antonio Rodríguez försökte kasta ut honom ur kyrkan, blev han knivhuggen och fick allvarliga skador på axel och nacke. Omedelbart därefter gick Yasine Kanjaa till den andra kyrkan, 200 meter från den första, där han med macheten började slå ned religiösa bilder, krucifix och ljus, för att sedan närma sig altaret. Kyrkvaktmästaren David Valencia bad honom då att lämna kyrkan, vilket han vägrade och blev därför åter uppmanad att gå. I det ögonblicket började angriparen Kanjaa att jaga David Valencia och kom efter 200 meter ikapp honom och knivhögg och misshandlade honom till döds. Tre förbipasserande som försökte stoppa attacken skadades med olika skärsår. Efter att Kanjaa lämnat platsen,försökte han förgäves gömma sig i ett närliggande bostad, och kunde gripas av lokalpolis.
  https://elpais.com/espana/2023-01-25/un-hombre-mata-a-una-persona-y-deja-varios-heridos-en-un-ataque-en-una-iglesia-de-algeciras.html

  Knivhögg och ropade “Allah akbar”:
  https://www.surinenglish.com/andalucia/sacristan-dies-priest-20230125220629-nt.html

 3. En pågående pandemi.
  Och på denna biter def inte vaccin.
  Vilken är dödligast;
  Coviden eller Mussarna..?!?!!

  12
  1
  • Enligt tillgång statistik så har globalt 600 miljoner människor drabbats av COVID-19 varav inte fullt 6,5 miljoner dött med eller av den. Enligt uppskattningar har 1,5 miljarder människor drabbats av Islam och en kvarts miljard dött av det. En eventuellt på tio respektive en på sex.

   8
   3
 4. Och från Svenska kyrkan hörs väl inte ett pip eller beklagande? Man brukar inte
  göra det i sin inställsamma attityd mot Islaminstidka dårar? Beklämmande!

  17
  1
 5. Illavarslande att även Spanien INTE klarar av att skicka tillbaka de som fått avslag.

  Ondskan och illdåden från islamisterna måste börja tas på allvar. Här i Sverige gör SVT allt de kan för att förhärliga och normalisera islam genom att i nästa alla inslag ha med någon med slöja.

  Det svenska folket vill INTE ha islam och islamism. Inte heller fascism som är en annan sida av myntet.

  Yttrandefriheten måste stärkas och inte urvattnas pga underdånigheten mot islam och islamismen.

  12
  1
 6. Så samurajsvärdet är en machete nu? Hur kan man ta fel på dem? Så vem det nu var som först skrev “samurajsvärd” hadde således inte ens sett en bild på vapnet ifråga. Det går utmärkt att skriva “svärd” i generella termer. Nu är ju inte macheten inte ens avsedd som ett vapen, det är ett buskröjningsverktyg men den utvecklades från huggaren som är ett vapen.

  Hursomhelst så är jag inte förvånad över gärningsmannens bakgrund. Vi måste begripa att dessa terrorister slipper igenom just för att de INTE är kända av polisen tidigare, det är därför de rekryteras för dessa attacker. Dessutom har hans beteende stöd i koranen, att döda otrogna är ett sätt att säkra en biljett till himlen.

  5
  2
  • Igår visade man honom på spansk TV med kaftan. Ett långt knivliknande föremål. Han skulle även försökt hugga av huvudet och händerna. Vaktmästarens blomaffär visades. Lägenheten, kallad parera filmades. Ett snuskhpl där flera illegaler gömde sig. Han försökte få med sig dem men de fegade ur. Det pågår manifestationer mot våldet i Valencia bla. Präster förklarar katolska kyrkans inställning, man hedrar offren. Kolla på control de la fronteras på youtube så inser du problemet i Spanien. En programpunkt är från Algeciras, hamnstad. Färjan från Tanger anlöper där. De har värmekamera, lastbilarna kollas extra. Inkörsporten för droger och folk. Människosmuggling och mängden.

   5
   1

Kommentera