Över 70 000 misstänkta ryska krigsbrott registrerade – ”systematiska brott”

UKRAINA. Över 70 000 fall av misstänkta krigsförbrytelser har registrerats i Ukraina sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion för snart ett år sedan.

Det säger Oleksandra Romantsova, chef för människorättsorganisationen Center for Civil Liberties, som bland annat dokumenterar misstänkta krigsbrott i landet och vars mål är att skapa en internationell tribunal för att kunna åtala Vladimir Putin.

”Alla de fall som vi har registrerat visar på att det inte rör sig om en enskild soldat som blivit galen, det här handlar om systematiska brott som soldaterna har fått order att utföra”, skriver Sveriges Radio.

-Pettersson hör att krigsbrotten sker överallt i Ukraina och hela tiden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Över 70 000 misstänkta ryska krigsbrott registrerade – ”systematiska brott”

 1. Rysstrollenas tonläge blir allt gällare vartefter de börjar inse att Mordor går mot ett svidande nederlag.

  1
  1
  • Håkan, jag förstår att du gillar diktatur eftersom du vill ha en revolution i USA och fortsätter tjata om valfusk av Demokraterna trots att domstol eftet domstol kommit fram till att inget valfusk som påverkade utgången av valet förekommit. Åtskilliga republikaner säger samma sak, inklusive Trumps dåvarande justitieminister.

   Men, men på YouTube kan man hitta bevis för att jorden är platt och att Putin talar sanning…

   4
   6
   • Har du betalt från globalisterna i Deep State eftersom du alltid pratar väl om och skyddar dem på din blogg?
    Någon demokrati har du inte i USA för närvarande, utan det är det militärindustriella komplexet via deep state som styr och de har Biden som nickedocka mot folket.

    6
    1
 2. Alla krigsbrott ska givetvis undersökas av “NETUTRALA” organisationer och utredare.
  Inte av en skapelse från euromajdan 2014 som anser att färgrevolutionen var laglig
  (Euromajdan SOS initiativet).
  Som bör i den socialistiska världen så fick CCL Nobels fredspris 2022.
  Utsatta krigs offer ska ha samma rättigheter oavsett sida i kriget.

  13
  15
  • Krigsbrott utreds i första hand av landets egna myndigheter. I andra hand av andra länder om det första inte lever upp till sina åtaganden.

   I övrigt upprepar jag ännu en gång:
   Upprepning av en lögn gör den inte mer sann, tovarish.

   15
   10
  • Enligt dig ska alltså tribunalen skapas av någon som anser att valet i Ukraina var olagligt?

   Din syn på vad som är neutralt är skrämmande!

   14
   10
  • Netutrala? Gammelkommunisten lär dig stava innan du gör inlägg. Om du inte klarar det, så håll käft och gör som dåren Dahlberg. Klipp och klistra direkt rysspropaganda. Untermensch!

 3. Trovärdigheten i detta ? Trovärdigheten ifrågasätts ju allt som oftast , eller gäller det bara i vissa fall ? I övrigt inga aspekter på inlägget .
  Mvh Sjöström

  8
  5
 4. De ryska terroristerna visar sitt fega tryne genom att konsekvent bomba civila mål. Skolor, bostadsområden, sjukhus, evakuerings-konvojer och liknande.
  Men de har även riktat in sig på kärnkraftverk. Och att medvetet sabotera dessa anläggningar, med fruktansvärda följder, är ju att jämföra med kärnvapenkrig. Så egentligen har ju Putte redan tryckt på knappen…

  16
  13
  • Tribunalen kommer att ha ett mycket bättre bevisläge denna gång än vad tidigare tribunaler haft.

   Många som tvingats eller lurats in i kriget av Putin, såväl soldater som de högsta topparna, kopierar dokument och datafiler, de filmar och gör ljudinspelningar som de sparar för sin egen säkerhets skull. Allt för att kunna försöka bevisa sin egen oskuld eller i vart fall samarbeta med utredarna för att rädda sitt eget skinn…

   17
   12

Kommentera