Zelenskyj lovar krafttag mot korruption i Ukraina

UKRAINA. President Volodymyr Zelenskyj lovar krafttag mot korruptionen inom statsapparaten i Ukraina. Det säger han i sitt dagliga videotal på söndagskvällen. – Allmänheten ska få full information och staten ska ta de nödvändiga och kraftfulla stegen, sa han och tillade: – Jag vill göra det klart att vi inte ska tillbaka till hur det fungerade förut.

Putin i lånta fjädrar av Jeander

Korruption är ett utbrett problem i Ukraina liksom i flera andra före detta Sovjetstater. Vissa beslut för att stävja korruption har redan förberetts, fortsatte Zelenskyj i sitt tal.

Löftet kommer efter att landets biträdande minister vid infrastrukturdepartementet, Vasyl Lozynskyj, har sparkats i samband med anklagelser om bedrägeri.

Läs Volodymyr Zelenskyjs tal

2021 rankades Ukrainas korruption på plats 122 av 180 länder – något bättre än Ryssland som hamnar på plats 136.

EU har gjort anti-korruptionsreformer till ett av sina nyckelkrav för Ukrainas medlemskap efter att ha beviljat Kiev kandidatstatus förra året.

“Den här veckan kommer att vara tiden för lämpliga beslut,” sa Zelenskiy. “Besluten har redan förberetts. Jag vill inte offentliggöra dem i nuläget, men allt kommer att vara rättvist.”

Korruptionsindex

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “Zelenskyj lovar krafttag mot korruption i Ukraina

 1. Frågan är om man är korrumperad när man sitter på en svensk sajt och sprider rysspropaganda från TASS?

  18
  9
  • Frågan är om man är korrumperad när man sitter i Sverige, jobbar på SVT, och inte sprider nyheter och orsaker till upproret i Brazilien och andra ställen där kampen mot socialismen/kommunismen pågår för fullt?

   10
   5
 2. Örjan, jag förstår att du inte tycker att man har rätt att utplåna varken folkslag eller länder men se det tycker INTE FASCIST OCH ISLAMISTSVANSEN som hela tiden trycker tummen ned på order från Kreml, Teheran och Ankara.

  Dessa terrorländer anser att de skall avgöra vilka folk och länder som har rätt att existera. Helt i samma anda som Tredje Rikets ledare Hitler.

  12
  7
 3. Fyra i denna tråd insinuerar att Zelenskij är korrumperad. INGEN av dem klarar av att förklara hur de menar! Det är tillräckliga bevis för mig…👍

  30
  20
  • Och fem i denna tråd insinuerar att Putin är korrumperad. INGEN av dem klarar av att förklara hur de menar! Det är tillräckliga bevis för mig…👍👍👍👍👍

   2
   3
   • Vilka fem? Hur många gånger har du frågat dem? Fick du inga svar eller låssas du inte om dem? För övrigt är det väl ganska välkända omständigheter som ingen rimligen kan ha missat…

    Ska vi nöja oss med att han är världens rikaste, eller en av de rikaste. Ska vi prata om pengar han skaffat under sin tid som president? Eller ska vi prata om affärstransaktioner med allierade? Eller de förmögenheter han för över till nära och kära? Officiellt har han bara en gammal skruttbil, hur går det ihop?

   • Vilka fem? Bara en fråga; är du öht läskunnig?
    Nej, ingen behöver fråga, bara använda din egen slutlednings förmåga; bara räkna tummar och vad folk skrivit i denna tråden!..
    Dom är
    Hubertus
    Niklas R
    AlGore Rytm
    Sala
    Öskute
    OJ nr 6 tillkom efter min kommentar blev publ.
    NU: klarar du nu av att läsa denna tråden SAKTA SAKTA kommentar för kommentar bokstav för bokstav, om inte så är det denna diskussionen överkurs för dig, och då återstår bara för dig att börja om grundkursen i svenska, årskurs 1 i grundskolan.

   • Ljuger du medvetet eller har du bara svårt att förstå. VAR har de skrivit att Putin är korrumperad? Var???

    Självklart är alla mot Putin, men du skrev att 5-6 st skrivit att Putin är korrumperad. Där har du FEL! Det har dom inte skrivit.

    Sen att Putin faktiskt ÄR korrumperad är en annan sak.

    Flera stycken skrev att Zelenskij är korrumperad. De blev motbevisade och fick tydliga svar på sina påståenden.

    Om du retar dig på att någon tycker Putin är korrumperad så kan du också motbevisa och skriva tydliga svar. Jag frågade dig innan, men du har uppenbarligen inte förmåga att förklara dina ståndpunkter. Vilken nöt som helst kan kasta ur sig massa påståenden utan förklaring. Du kan börja med att Berätta var han fått sina Pengar ifrån så tar vi det vidare därifrån sen…

  • Om denna Zelenskij är korrumperad eller inte vet inte jag men en president som kastar ut präster från landet, som låter mörda medborgare för att dessa inte har samma åsikt som presidenten, som förbjuder oppositionella politiska partier, ja måste erkänna att har svårt att tänka mig att denna presidenten INTE är korrumperad.

   11
   13
   • Titta lite längre österut så hittar du en korrumperad filur som tillverkar novichok i sina biolab för att mörda motståndare i olika länder och använder sin nazistarmé för att mörda civila i sina grannländer.

    Zelenskij gör bara vad vi också skulle göra, eller borde göra, om tex ett muslimskt parti var nära att ta över kommandot här i landet. En hjälte helt enkelt.

    12
    5
   • Länken beskriver att Zelenskij placerat sina egna pengar utomlands. Var det olagligt enligt Ukrainsk lag?

    Om, OM, det var olagligt så är det inte bra. Det har dock ingenting med korruption att göra!

    14
    8
   • Och angående Zelenskijs förmögenhet. Den uppgår till typ en tusendel av vad Putin enligt bedömare har tillgång till. Zelenskijs tv-program var populära i Ryssland och i Ukraina. Det tjänade han bra på INNAN han blev president. Inget konstigt med det!

    Jämför med Putin som lagt beslag på Rysslands statliga företag och naturtillgångar under sin tid som president. DET är korruption!

    Fint att du länkar till Flashback också… 😂 inte bara TASS 🤣🤣🤣

    12
    7
   • Örjan, Håkan D slänger sig med mycket men inte ens när jag frågar honom om vilka länder och folkslag han tycker det är OK att utrota/utplåna i sann fascistisk-islamistisk anda får jag något svar. Så din fråga är nog för invecklad för honom och du kommer inte att få något svar. Vinner Fascist Ryssland kommer nog han och hans fascistsvans att belönas i Kreml av Putler själv med medalj i ONDSKANS och ILLDÅDENS tecken.

    17
    9
   • Saxat från Flashback:
    Går han sina egna/andras ärenden eller är han lika helylle och lojal mot sitt folk som alla tycker?

    Net Worth: $596 Million
    Salary: $780,000
    Annual Income $113 Million
    Private Jets 3
    Luxury Yachts 5
    Mansions and Villas 15+

    Zelensky owns over 12 real estate properties, 8 Cars, 5 Luxury Yachts. Zelensky’s Assets also include Cash reserves of over $75 Million. Zelensky also owns an investment portfolio of 15 stocks valued at $60 Million. List of stocks in which Zelensky has invested are:

    Saudi Aramco
    Apple
    Microsoft
    Meta
    Alphabet
    Amazon
    Tesla

    https://caknowledge.com/zelenskyy-net-worth/
    Har jämfört andra kändisars net worth på andra sidor med denna och dom stämmer.

    Stämmer siffrorna ser han mer ut att vara en puppet åt USA i deras eviga kamp mot ryssen.
    Eller en väldigt smart investerare…

    10
    19
   • @tovarish Håkan

    Kan du ge oss samma lista på Puttes tillgångar som jämförelse?

    16
    8
 4. Även om det kommer ta tid för Ukraina att komma med i EU/Nato, så är det här en bra början. Kan vara det som Putin är avundsjuk på, ett Ukraina i utveckling/modernisering, samtidigt som hans eget land förfaller, bit för bit.

  59
  24
 5. Ett måste för att EU och väst ska hjälpa Ukraina efter kriget.
  Om vi inte kan vara säkra på att pengar och hjälp går dit de ska kommer viljan att hjälpa till försvinna omgående.

  54
  26
  • När EU länderna börjar ställa krav på de framtida stödpengarna måste han ju stämma i bäcken. Det är inte så lätt att förändra en korrupt land med ord, särskilt inte krigsdrabbade länder, och öststat därtill.

   ”Besluten har redan förberetts. Jag vill inte offentliggöra dem i nuläget, men allt kommer att vara rättvist.”

   Lycka till med kommunismen!

   4
   3
   • Han kommer ha ett par hundratusen veteraner som inte är intresserade av att gå tillbaka till den gamla korruptionen med oligarker som säljer ut tillgångarna till Ryssland.

    Vi ser redan idag hur veteraner som kommer hem på plats griper korrumperade poliser och liknande vid exempelvis vägkontroller som försöker sko sig på folket.

    9
    1
 6. Jag hade fått för mig att Zelensky var en av de Mest korrumperade i Ukraina.
  Men vad vet jag?

  Det ska bli intressant att se på när korthusen faller.

  1.Sprutorna är väldigt bra.
  2.Det var inget valfusk i varken US eller Brasilien.
  3.Putin är jättedum och EU är demokratiskt.

  47
  77
  • Kallas projicering inom psykologin. Du projicerar Puttes och Puttelands egenskaper på Ukraina för inget föredetta östblocksland kan vara bättre än Putteland.

   48
   25
  • Hajo – ja, vad vet du? Om du hade haft några fakta kring Zelenskij och korruption så är jag säker på att du hade berättat det.

   Enligt 50 stater och hundratals domstolar och myndigheter i USA, både republikanskt styrda och demokratiskt styrda, så var det inget valfusk. Om du vet något som de inte vet, tycker jag du ska berätta fakta istf att hemlighålla det. Då kan de kolla vilken sida som tjänade på eventuellt fusk i så fall…

   Vad har sprutor med Putin att göra? Det enda jag vet är att han uppmuntrat till vaccinationer.

   Är EU demokratiskt? Vem har sagt det?

   Ja Putin är dum, det har du rätt i. En diktator som förtrycker sitt folk och låter dem leva i misär!

   38
   19

Kommentera