Morgan Johanssons (S) fru åtalas för olaga dataintrång på Säpo år 2018. Anmälan dröjde till efter valet…

INRIKES. Kvinnan, Emelie Karlsson, jobbar som civilanställd på Säkerhetspolisen och har en nyckelroll med tillgång till hemliga register i den brottsbekämpande verksamheten. Det är register som omfattas av sträng sekretess och bara får användas i tjänstesyfte. Karlsson är sedan nyårsafton 2022 gift med f.d. justitieminister Morgan Johansson (S). Veckorna efter valet 2022 anmäldes hon till polisens avdelning för Särskilda utredningar och en förundersökning startades av chefsåklagare Nicklas Englund vid Särskilda åklagarkammaren.

Morgan Johansson och Emelie Karlsson


Anmälan handlade om ett dataintrång – en olovlig slagning i Säpos register – som kvinnan ska ha gjort sig skyldig till i april 2018, men anmälan kom inte in förrän några veckor efter valet. – Jag har reflekterat över varför det inte anmälts tidigare men kommit fram till att det inte handlar om något brottsligt, säger chefsåklagare Englund.

Polisutredningen handlar om två andra Säpo-män som hon haft relationer med.

Enligt åtalet har Emelie Karlsson ”olovligen berett sig tillgång till uppgift som är avsedd för databehandling genom göra en slagning i Säkerhetspolisens system RKBAS (registerkontrolldatabasen), vilket system används i Säkerhetspolisens brottsbekämpande verksamhet, avseende en person med vilken hon hade ett parförhållande eller i vart fall en kärleksrelation.”

Enligt åtalet för dataintrång var det ett brott ”på grund av jäv hos henne olovligen vidtagen åtgärd i Säkerhetspolisens brottsbekämpande verksamhet”. Hon säger själv i polisförhör att hon gjorde slagningen på uppdrag av sin ex-man – och menar därför att hon inte gjort sig skyldig till ett brott.

Både ex-mannen som ska ha gett henne uppdraget och mannen som hon gjorde en slagning på arbetade då på Säkerhetspolisen.

Ex-mannen har varit misstänkt för anstiftan till brottet men friats av åklagaren. Kvinnan kommer nu att ställas inför rätta i Solna tingsrätt och åklagaren kommer att kräva att hon döms till ett bötesstraff.

-Pettersson säger att det säkert var en tillfällighet att anmälan dröjde till efter valet och att socialdemokraterna ägnar sig åt att jaga en tjuvfiskande statssekreterare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Morgan Johanssons (S) fru åtalas för olaga dataintrång på Säpo år 2018. Anmälan dröjde till efter valet…

 1. Vänsterextrema medierna hemlighåller vem hon är. Tänk om hon hade varit fru till Jimmie Åkesson. Då hade medier, rättsväsendet med flera tagit i så röven hade spruckit på dem. Kolla Hilda och Ruben. Där finns kopplingar till både SÄPO, S och rättsväsendet. En slump?

  20
 2. Och dessa Säpo killarna har absolut inga kopplingar till Partiet utan att det tog fem år innan åtal är nog bara en slump.

  21
 3. Lol, hon är ju nära ett huvud längre än den lille. Påföljden lär bli i princip ingenting. Det har ju gått så lång tid sen brottet skedde…Kanske är det straff nog att vara gift med honom.

  42
 4. Mållgan den häradsbetäckaren har vilat sig i form i 8 år och är nu en sprallig pensionär vad det verkar

  25
  • Hur ska en sosse får ❤️ annars då? Enda som återstår är ❤️ inom Partiet lr ❤️ som vill göra karriär i sängen.

   19
   1
 5. När jag läste om detta första gången misstänkte jag dvärgen! Detta fruntimmer har dubbelt dåligt omdöme!

  47
  • Min bedömning är att polisens tjänstekvinnor kan fånga både korta och långa med behov av behag.

   24

Kommentera