Privatbilar kan rekvireras av Försvarsmakten: Elbilar ej önskvärda

NORGE. I torsdags fick 4.594 bilägare i Norge ett digitalt meddelande från det norska försvaret om att deras fordon vid behov kommer att disponeras av det norska försvaret. Det kan bli fler i framtiden, men elbilar är inte önskvärda.

-Pettersson ägde en gång en fin, vinröd Volvo 245 Classic som jag skulle överlämna till Försvaret i Flen vid eventuell mobilisering. Själv var jag krigsplacerad på annan ort. Hur transporten skulle ordnas åt två håll fick jag aldrig reda på som tur var.

I en hot- eller krigssituation kommer ett stort antal norska bilägare frivilligt att överlämna sin bil till Försvarsmakten. Där ska den användas för olika former av transportuppdrag, av material och personal.

Anledningen är att Försvarsmakten ska ha tillgång till nödvändiga resurser i krig eller kris, vilket hela samhället förväntas bidra till.

Försvarsforum rapporterar om saken.

“Om du får ett meddelande från oss har det ingen annan praktisk innebörd än att du vet att ditt fordon – i en krigssituation – vid behov kommer att omhändertas av Försvarsmakten”skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande .

Årets besked är en fortsättning på en åtgärd från januari 2022, då det norska försvaret bad 4 000 bilägare att vara beredda på att behöva överlämna sin bil i en aktuell situation.

Läs mer på Document.no…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Privatbilar kan rekvireras av Försvarsmakten: Elbilar ej önskvärda

 1. Undrar om “bruchan” och “kuzzen” även kommer att ställa upp med någon av sina svarta BMW M-klass eller vita MB AMG ?
  Skulle INTE tro detta !

 2. Rejäla “järn” som Volvo 240 och 740 skulle även klara av sovjetryska krav på duglighet. Även i tuffa förhållanden.

  Annars så har ju flera krig mobiliserats med Toyota pick-uper. Man kan ju fråga sig varför de små-kukade fegisarna från FN med sina märkvärdiga namn alltid rullar omkring i dylika pickisar i VARJE konflikt ? Jo, för att så fort det blir för varmt så sticker de fega FN-pittarna direkt därifrån men lämnar kvar stora flottor av just dessa pick-uper

  https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_War

  https://www.unav.edu/web/global-affairs/detalle1/-/blogs/toyota-wars-and-the-next-generation-in-counter-insurgency-strategies

  https://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk&t=320s

  Toyota Pick-uper för många marknader tillverkas idag i SYD-AFRIKA !

  Dagens jävla FJOLLBILAR som skall gå på batteri tror jag inte ett dugg på och uppenbarligen heller INTE norska FM

 3. Under krig förväntas alla hjälpa till
  Under fred förvänas staten hjälpa.
  Som man bäddar får man ligga skulle jag säga.

 4. Har du fel värdegrund i Sverige är du inte välkommen i varken försvarsmakt eller hemvärn eller civilförsvar, enligt både ÖB som politiker.
  Det är alltså inte fråga om att folk misstänks ha sympatier för politiskt sett fel främmande makt, utan att de t ex anser att det finns och kvinnor och inga andra kön, eller att försvarets personal inte ska gå i politiskt korrekta demonstrationer, när de är i uniform.
  Då kan det hända att de dryga två-tremiljonerna svenskar med fel värdegrund enligt ÖB och övriga undrar vem och vad som ska försvaras.
  Ryssen ska vi hata, men araberna, negrerna, zigenarna, afghanerna och alla de andra främmande folken som förpestar landet?
  Icke. Ett ont ord, eller att du vid inervju säger “Sverige är svenskarnas” och du är pantad, kalkad och såld.
  Det är rätt äckligt att se våra WEF-tränade politiker som Bildt och Kristersson orera om fosterlandet och försvar och så vidare, när de själva bara använder patriotism som en lögn för att få folket in i fållan.
  Lika äckligt som det är att se och höra svenskar heja på att vi ska bekriga ryssen till sista ukrainaren, men att höra samma svenskar sen samtidigt vara helt emot en allmän mobilisering inom hela unionen och en invasion som skulle knäcka ryggen på Ivan på riktigt.

  21
 5. Jag kan berätta för Pettersson att han hade först fått köra till uppsamlingsplatsen och lämnat bilen där. Där hade bilen blivit värderad och Pettersson fått betalt för bilen.
  Efter det så får Pettersson ett intyg att han har blivit försenad till sin krigsplacering pga leverans av sin krigsplacerade bil. Slutligen så blir Pettersson skjutsad till närmaste tågstation för vidare resa till sin krigsplacering.

  12

Kommentera