Det är tufft nu – då står regeringen handfallen

INRIKES. I år är läget tuffare än på väldigt länge. Det är dyrare att tanka och priserna på livsmedel har ökat med nästan 19 procent på ett år. Dessutom landade chockhöga elräkningar hos många svenskar den här månaden. 29 procent ökade priset på el i december jämfört med månaden innan, skriver Mikael Damberg på Aftonbladet debatt.

Kostnadskrisen slår hårt mot hushållen nu. Vittnesmålen duggar tätt i media om familjer som inte vet hur de ska klara av sina elräkningar. Civilsamhället larmar om att antalet barnfamiljer som söker hjälp har exploderat. Kommunerna vittnar om att många barn äter extra mycket av skolmaten just nu.

Samtidigt som familjer i vårt land kämpar för att klara vintern står regeringen och Sverigedemokraterna handfallna. Nödvändiga åtgärder för att lindra pressen på svenska hushåll väljer de antingen att stoppa, eller misslyckas helt med att få på plats.

En sak är i alla fall säker, i Ulf Kristersson och Jimmie Åkessons Sverige är det vanligt folk som får ta smällen när den ekonomiska krisen kommer.

Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

-Pettersson mår nästan fysiskt dåligt av att läsa Dambergs floskler. Damberg politiskt sakkunnig hos försvarsminister Thage G. Peterson och statsminister Göran Persson, sedan blev Damberg ordförande för SSU tiden 1999-2003, riksdagsledamot från 2002, gruppledare för Socialdemokraterna 2012 till 2014, näringsminister 2014-2019, inrikesminister 2019-2021 och finansminister 2021-2022.

Mikael Damberg är i högsta grad medansvarig för de höga bränsle- och elpriserna samt inflationen och brottsligheten. Den ny regeringen har haft makten i tre månader och deras budget har gällt i 21 dagar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Det är tufft nu – då står regeringen handfallen

 1. Det måste ta lite tid att städa ut alla odugliga Sossar från tjänster dom inte varit kapabla att sköta, mot folk som ska veta vad deras uppgifter är?

 2. Från att inte gjort någonting under 8 år, så gick det snabbt att ställa sig i ledet med gnällkärringen Magdalena Andersson i spetsen. Tvi vale!

  13
 3. Skatterna på el och drivmedel ger snabba pengar till staten, som regeringen helst vill behålla och själva bestämma var de ska användas till. Ministrarnas överdrivet höga löner har totalt minskat deras förståelse för hur de med 10 ggr lägre inkomster har det. Situationen påminner om hur adeln och enväldiga kungar förr i tiden utnyttjade befolkningen med höga skatter och avgifter.

 4. Ytterligare en äldre dam hittades död i onsdags för hon kunde lösa ut sin medisin på grund av att hennes pengar hade gått till elräkningarna och hon hade kommit
  efter med dem.Vi som fanns nära visste inge för hon sade aldrig att det var så
  illa.Så vi får tacka regering elbolag och andra som låter dom gamla ligga och
  dö,men det kanske är meningen att dom gamla ska tas bort så fort som möjligt.

  12
 5. Korrelationen mellan dagens situation och S+Mp-styret är uppenbar – men ser Sveriges befolkning detta?
  P g a den vettlösa politik som förts skördas nu konsekvenserna – och kritiseras av dem som skapat samtliga problem. Notera att Damberg/Magdalena underskattar Sverige och svenskarna som de uppenbart ser ner på – som röstboskap – inget annat!

 6. Helt ofattbart att detta gäng ens kan med att yttra sej. Men detta visar väl bara hur intrimmad deras agenda är att alltid skylla på nån annan.

  33
 7. Bilderna på damberg visar lögnens ansikte.
  Han erkänner inte Sverige som nation och vill inget annat än att slita sönder Sverige och dela ut bitarna till rövarländer.

  38
  1
 8. Svenska folket får byta plats med de tiggande Romerna som sitter vid ICA,Konsum, Systemet m.fl.platser.

  33
 9. Fattigpensionärer betalar fortfarande skatt, dessutom är halva elräkningen skatt.
  När de ohemula skatterna är betalda finns inte pengar till mat.
  Medicin eller tandläkare på avbetalning finns inte ens i teorin.
  Vad sägs om en skattesänkning till övrig EU nivå?

  47
 10. När jag läser Dambergs hycklande förstår jag bättre tillståndet i Sverige .
  Fullständigt avskuren från den verklighet han aktivt skapat .
  Nu kryper det fram hur den hånskrattande Magdalen var som Chef på finansen . Ingen vågade säga någonting . Härskarteknikerna var många . Och hennes ord var lag. Och Damberg var en av dem som neg djupast när han fick audiens.
  Efter Sahlin och Juholt har Socialdemokratiska Partiet varit ett sänke för Konungariket Sverige.
  Med benäget bistånd av Rheinfeldt.
  Vårt hopp ställs nu till ULF , JIMMIE , EBBA OCH JOHAN .

  33
  1
 11. Damberg och Ding-Steffe/Ösregns-Magda, var de som körde landet i botten. De hade 8 år på sig. Skadorna de ställde till med, kommer att ta minst 10 år att rätta till.
  Bara en dum sosse kan inbilla sig att det är ett 3 månaders jobb.
  Dessutom är det troligt, att det behövs en absolut majoritet för SD. Moderaterna har inte kraft nog och är i grunden bara förvaltare.

  38
  1
 12. De som är skyldiga till den katastrofala situation landet befinner sig i är ju ivrigast att kritisera regeringan för att de inte rättat till allt på 3 mån.

  50
  1

Kommentera