Klimatextremismen Pontus Bergendahl dömd till fängelse

EXTREMISM. Pontus Bergendahl, 53, är första ekoextremisten som fått fängelsestraff. Han dömdes till två månaders fängelse efter att han var med i en aktion för att stoppa ett flygplan från att lyfta. Sommaren 2020 tog sig en grupp från extremistnätverket Extinction Rebellion in på Ängelholms flygplats. En kvinna limmade fast handflatan på ett flygplan.

Lundensaren Bergendahl, har sagt upp sig från jobbet på heltid. Han är talesperson för nätverket Återställ Våtmarker och för den nystartade rörelsen Klimatalliansen, där han tillsammans med bland andra Gudrun Schyman kandiderade till riksdagen i höstas.

Återställ Våtmarker är de som spärrade infarten för ambulanser till Karolinska sjukhuset, men risk för att en patient skulle avlida. Vad blev domen? Nio personer döms till villkorlig dom, tre personer till skyddstillsyn. Och några släpptes.

I oktober 2021 var Bergendahl på flygplatsen igen. Då klättrade han över ett stängsel och satte sig på landningsbanan. Flygbolagets begäran om skadestånd avslogs!

Klimatextremism

-Pettersson tycker att herr Bergendahl och dom andra borde betala skadestånd till flygbolaget och andra som drabbas. Igår började Pontus avtjäna sitt straff. Han valde att inte överklaga.

Aktionen vid Ängelholms flygplats som Pontus Bergendahl nu ska avtjäna sitt straff för. Pontus Bergendahl står bredvid banderollen med resväska. Bild: Extinction Rebellion

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Klimatextremismen Pontus Bergendahl dömd till fängelse

 1. Borde han inte bli dömd till att det ska ett skadestånd för den kostnaden som han åsamkat

 2. Personligen tror jag grabben är missförstådd.
  Precis som Tommy Körberg så riktigt påpekade är våtmarkerna en slangsynonym för kvinnans mitt .
  Så det är nog bara en uppmaning till hans fru som misstolkats .

  5
  1
 3. Åter igen undrar man över rättsväsendet i landet Utopia. Varför kommer samhällsparasiter med tvångsföreställningar från vänstern, undan med löjliga straff. Deras sk. auktioner är till skada för andra, men trots det utdöms inget skadestånd och mycket lindriga påföljder.
  Något är mycket sjukt i Utopia!

 4. Är vissa terrorister godare bara för att dom tror att dom räddar världen? Det tror väl Breivik också att han gjorde.

  Bergendahl fick ett löjligt lågt straff för sin terrorism. Och så drar han skam över efternamnet på en av våra handbollshjältar som möter Island ikväll.

  4
  1
 5. Att människor kan försörja sig som ”aktivister” är obehagligt. Varifrån kommer pengarna till mat, husrum, transporter och (förvånansvärt ofta övre medelklass-)kläder?
  Är PB, i allt sitt helhjärtade engagemang, någons nyttiga idiot?

  27
 6. Så fick fruntimret som skadade flygplanet som vanligt fruntimmersrabatt eller fick han fängelse för att han redan var villkorligt dömd?

  21
 7. Två månaders fängelse, det är ju skrattretande. Samhället bör istället fråga sig om dessa idioter överhuvudtaget skall gå fria på gator och torg.

  33
  2

Kommentera