17 thoughts on “Varmare klimat kanske inte så dåligt

 1. Vi slänger bort miljardbelopp på att hjälpa världen att bli kallare. Men jag kan garantera er att om vi får det kallare och fryser ihjäl i Sverige kommer ingen i världen att bry sig om det. Behåll våra skattepengar i Sverige.

 2. Klimarstatistik går att lita på . Den är nog riktig någonstans .
  Om man står med en fot i frysen och den andra på grillen , har man det i genomsnitt ganska skönt .

 3. Jag är frestad att hålla med “Pettersson” om rubriksättningen, med tanke på att jorden av idag aldrig har varit så kall (eller haft så litet koldioxid i atmosfären) som de senaste 100 miljoner åren (om jag har förstått geologiska data rätt)…

  … varför jag har svårt att förstå varför det skulle finnas anledning till oro för framtiden, och varför politiska åtgärder synes meningslösa för att inte säga destruktiva.

 4. Det är extremväder. Extremväder är en mer inkluderande term som täcker värme, kyla, vind, regn, snö, osv. I princip allt väder som inte är inom nån grad av medelvärdet.

  Extremväder orsakas av allt dåligt i världen, t.ex. kärnkraft, bensinbilar, och fisande kossor. Mycket är också SDs fel enligt MP.

  9
  1
 5. jimmie vart idotförklarad av MP Märta Bolund MSM när han sa det är fler som dör av Kyla än Värme “kommentar Märta Bolund?”

  14
  1
 6. Dags för staten att se över hur vi ska kunna hålla värmen om kylan kommer till Sverige. Hade varit bra om Vattenfall behållit brunkolsgruvorna i Tyskland som Miljöpartiet tvingade vattenfall att sälja. Blir det riktigt jävla kallt brukar det inte blåsa, och om det mot förmodan gör det kyler det ut dubbelt. Vindsnurrorna är inte till så mycket hjälp då.
  Lägg ner flosklerna om global uppvärmning och skapa en hållbar plan mot kyla.

  22
 7. Inte lätt att jobba på SVT eller TV4. I ena minuten är det värmen, i andra är det kylan. Men skrämmas med vädret/klimatet är deras målsättning. Helt i PK-ismens anda!

  21
  1
 8. Bara 70 afghaner dog under lite drygt en veckas svår kyla.
  Då är det mycket värre med värmeböljorna i Afghanistan där kanske 4-5 personer dör av den ibland extrema hettan.

  12
  2
  • Eftersom “G54“ här ovan inte hann leta upp några siffror om att många fler dör av kyla än av värme.

   Här är vad den ansedda medicinska tidskriften “The Lancet“ skriver, att det är 20 gånger fler som avlider på grund av kyla, än de som avlider på grund av värme. Det visar en studie som omfattar 13 länder med klimat från kallt till subtropiskt, och där över 74 miljoner dödsfall har analyserats.
   https://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/150520193831.htm

Kommentera