Gängkriminalitet är terrorism

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) jämför gängkriminaliteten i Sverige med terrorism under presskonferensen på Folk och försvar.

Gunnar Strömmer Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

De bedriver verksamhet som är ägnad att injaga fruktan i befolkningen, de har stort våldskapital och försöker påverka beslutsfattning, det är sånt vi normalt förknippar med terrorism, säger Strömmer.

För att få bukt med gängvåldet utreder regeringen möjligheten att ta till åtgärder som liknar de vid bekämpandet av terrorism och våldsbejakande extremism.

Där ingår bland annat hemlig avlyssning, visitationszoner och en fyrdubbling av polisens bevakningskameror.

Det ger oss en annan verktygslåda när vi ska bemöta och trycka tillbaka gängen.

-Pettersson skulle i arbetet mot grov brottslighet lägga till minskad invandring, obligatorisk utvisning vid grova brott och möjlighet att dra in svenska medborgarskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Gängkriminalitet är terrorism

 1. Vad hjälper detta när domstolarna hele tiden dömer i lägre straffskalan och “glömmer” yrka på utvisning.. Börja kolla upp alla asylaktivister som sitter inom domstolar rådmän mm

 2. “Terrorism” och “slaveri” är två omänskliga nyckelord som man kan använda för att dra in medborgarskapen för varenda terrorist eller slav-ägare som har blivit tilldelat medborgarskap för mänsklighetens / skyddsbehovets skull.

  Därför alla gruppkriminella våldshandlingar som svenskarna / finnarna är mycket “rädda” för (=”terror”) borde helt enkelt klassas som terrorism. Inklusive alla utomhusvåldtäkter, gaturån, skjutningar, bomber, våldsamma kravaller, attacker mot blåljus personal.

  Samtidigt borde man klassificera hedersförtryck och droghandeln för slaveri och dra in medborgarskapet för varenda en som utövar dessa typer av slaveri.

  Att börja behandla dessa terrorister och slav-ägarna som “terrorister” och “slav-ägarna” är två enkla politiska mål som alla dom politiska partier som bryr sig om urbefolkningens rättigheter borde kämpa för. Oh, och politiker som tillåter importen och ignorerar behovet att utvisa dessa terrorister borde själv anses vara (stats)terrorister som utövar statsfinansierad terrorism.

  14
 3. Kostnaden för invandrarnas brottslighet understiger med råge kostanden för momsfusk och annan manschett-brottslighet.
  Förenkla lagen. Så här ungefär:
  Stöld är stöld, oavsett om det sker med stilett mot en kioskinnehavare eller via att “handla på firman”. Första resan stöld: full ersättning till offret, och därefter till kronan. Om våld brukats, minst 1 års fängelse. Andra resa stöld, full egendomsförlust och näringsförbud, förbud mot ägande av fastighet eller annan egendom eller någon kapitalvara med ett värde över 5 000:- i minst fem år; påträffas sådan egendom eller vara i gärningspersonens ägo, förverkas denna till offret/kronan. Fängelse enligt ovan.
  Tredje resan stöld: som ovan men dessutom 25 års kvalificerat arbetsläger i självförsörjande kolchos i inlandet. Förlorad rösträtt på livstid, osv. Tredubbel taggtråd, kulsprutetorn, halv-vilda svin i löpgravar mellan stängslen.
  Om och när du kommer ut därifrån kan du möjligen få jobb som plockare av hundskit, med livstids kommun-arrest och förbud mot att lämna hemmet under vissa tider.
  Lägg ribban där, för det ska F*n i H*lvete inte spela roll om brottslingen heter Allan Ballan och bor i Slumbyberg och tjålar bilar, eller Inafvel von Silfverstråhle och fuskar med skatten, eller Mohammed Mohammedsson och beter sig rastypiskt för sin härkomst.
  Tillsägelse. Tillsägelse med örfil. Inlåsning. Huvet av.
  Alla kan bete sig illa en gång och ska ha /en/ chans att skärpa sig och gör bot och bättring. (Beroende på brott – sånt som Federleys sambo eller Skellefte-negern ska hängas i kedjor tills köttet ruttnat av benen och sen läggas i omärkt grav i ovigd jord!)
  Mer Nordisk Järnålder i rättsskipningen!

  15
  1
 4. Det ska ändå till en del grundlagsändringar så de kan lägga med att utlänningar med svenskt medborgarskap kan få det svenska medborgarskapet indraget vid upprepad eller grov brottslighet.

  Detta innebär att vi kan utvisa alla gängmedlemmar efter avtjänat straff då de alla har medborgarskap i andra länder. Sedan gör det inget om detta kommer efter nästa val då man enkelt genomför att alla utlänningar som sitter i fängelse blir av med det svenska och därmed inte har rätt att uppehålla sig i landet när de släpps ut. Istället skickas de hem för att avtjäna sista tredjedelen av straffet i hemlandet.

  25
 5. Det är självklart att det är terrorism. Nu bör det vara fritt fram att arrestera och utvisa alla kända gängmedlemmar.

  Gör det nu! Befria oss från 5000 kräk. Det skulle vara underbart.

  31
 6. PS
  Jag har precis läst en bok om terrorism, fast i den handlade det om statskriminalitet- och rysk terrorism. Bra bok som heter “I huvudet på en hjälte”.

  11
  1
 7. Snor man ett tuggummi i en affär så ska allt med bihang ut på 2 röda utan rättegång, självklara fakta.
  Snatta för 1200kr och minimalt straff, är ju sjukt så det förslår.
  Är det en svensk så dryga böter oavsett ålder(päronen betalar), minst 10000kr, finns det inte pengar så finns det spadar och spett/slägga, diken att verka, inget intresse av att jobba, dra in maten så får vi se, ingen hotellverksamhet med någon cell/ungdomsvård/liknande.
  Sen var det också tjänstemannaansvaret med som ska ändras på rot, inte som de gummilagar vi har idag.
  ———————
  Skolan ska göras om helt med riktiga betyg och diciplin mot lärare m.m.
  Men tar ju en 20 år innan det ger genomslag.

  22
 8. Vad Sverige lider av är i första hand inte olika definitioner av kriminalitet. Vi lider av invandring från diverse suspekta och kriminella kulturer. Inte sällan sammanfaller dessa under “religionen” Islam.

  37
 9. Håller i princip med vad Strömmer säger. Undrar dock om gängkriminalitet är att likställa med organiserad kriminalitet? Skall polisen använda samma metoder i bägge fallen eller krävs det anpassning? Kanske lider Sverige i första hand av gängkriminalitet och mindre av organiserad kriminalitet.

  15

Kommentera