Bistånd med socialbidrag

BIDRAG & INVANDRING. Enligt regeringens budget är den totala biståndsramen 56 miljarder för år 2023, det är otroligt mycket pengar men ändå bättre än tidigare. Den nya regeringen slopar målet om att avsätta en procent av bruttonationalinkomsten till bistånd. En treårig budget på 56 miljarder kronor per år införs istället. I praktiken blir det en minskning med 7,3 miljarder och den minskningen blir större de kommande åren, för år 2025 är minskningen 12 miljarder. Sverigedemokraterna vill minska mer men har fått kompromissa.

Steget Efter

Budgeten påvisar också tydligt att regeringen ser biståndspolitiken som ett verktyg för att “driva och främja” svenska intressen, det uppskattas inte av den vänsterblivna sidan som hellre ger bort pengar utan mål och mening, där mottagarna bestämmer villkoren.

Utöver det officiella biståndet skickar privatpersoner i Sverige stora belopp till släkt och vänner i sina hemländer, så kallade remitteringar. Världsbanken bedömer att det kan handla om så mycket som 18 miljarder kronor varje år. Men eftersom betalningarna ofta sker genom hawalakontor och andra verksamheter som saknar tillstånd är uppskattningarna osäkra.

Flera internationella studier visar att remitteringar minskar fattigdomen och ökar den socioekonomiska statusen för mottagarna i hemlandet. Men få talar om den andra sidan av myntet: att fattigdomen riskerar att öka för givarna i Sverige, skriver Sofie Löwenmark på Expressen.

Enligt olika överklaganden i förvaltningsrätterna framgår det tydligt att en del människor försatt sig själva och sina barn i svåra situationer på grund av sin vilja att hjälpa släktingar utomlands.

“En trångbodd familj från Syrien skickade relativt stora belopp till familj i hemlandet trots att de levde på bidrag och existensminimum. Det resulterade i att föräldrarna fick svårt att köpa mat och vinterkläder till sina barn”

“En kvinna nekades ekonomiskt bistånd för hjälp med hyran. Hennes kontohistorik visade nämligen att hon under den aktuella perioden skickat 9 000 kronor till Somalia”

“En man ansökte om bistånd för att kunna betala fyra månaders hyresskulder eftersom han annars skulle vräkas från bostaden. Som förklaring till varför han inte hade betalat hyran, trots inkomst från arbete, uppgav han att han skickat pengar till familjen i Afrika”

“Ytterligare en man fick skuldsanering efter att han skickat pengar till Kongo i stället för att betala sina räkningar. Han nekades senare ytterligare hjälp med hyran då hans kontoutdrag visade på nya utlandsbetalningar”

-Pettersson säger att det är i grunden bra att människor hjälper varandra, men det ska vara egna pengar, när folk som lever på bidrag från skattebetalarna skickar delar av detta bidrag till släktingar samtidigt som de klagar på rasism och fattigdom i Sverige har det gått för långt.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Bistånd med socialbidrag

 1. Den ljushåriga Donnan har kostat Sverige många sköna miljarder, pengar som hade
  kunnat användas till att sänka energikostnaderna här i landet?

  Och varför ska inte politiker och överbetalda figurer typ Margot Wallström komma undan
  med sina allt för höga löner. Dom kunde utan vidare sänka sina löner med hälften och
  likväl klarat sig bra. Detta kunde gjorts under framförallt den tid när energipriserna hotar
  med att köra folk från hus o hem.
  Det retar en till vansinne att typerna i MP sitter med sina höga löner, samma personer
  som är skyldiga till Sveriges tillstånd och förfall!

 2. Det normala är att förlorarna och media beskyller sittande regering för att inte hålla vallöften,och när de gör det blir det naturligtvis ett oherrans liv att de är rasister mm.

 3. Ur dessa 56 miljarder borde underhållsbidragen tas till de invasiva människogruppen, övriga ordinarie sociala “förmåner” borde vara öronmärkta endast till ursvenska medborgare !!!!

  15
 4. https://www.di.se/nyheter/akelius-sagar-betyg-i-skolan-krav-ar-oversitteri/

  VARFÖR SKALL MAN LÄRA SIG NÅGOT I SKOLAN??

  Så länge bidragen kommer i slutet av varje månad så räcker väl det?

  Var kommer det att sluta och vad blir kvar av Sverige som kämpade sig upp till ett rikt land men som nu gör allt för att ta sig tillbaka ner i skiten.

  TACK ALLAH GODA O SKENHELIG “IDIOTER”. Försök ta er upp ur känslosåsen och se verkligheten

  21
 5. Vi kan bidra med högutbildade somalier, irakier, afghaner, iranier, syrier, eritrianer, ad naseum till utvecklingsländerna istället för något så kapitalistiskt som pengar. Med dessa personer så blir landet framgångsrikt och vinsten kommer lite längre fram.

  35

Kommentera