Allvarlig autism 50 gånger vanligare bland afrikaner och mena-folk

INVANDRING & SJUKDOMAR. Autism är en utvecklingsrelaterad funktionsnedsättning som visar sig i hur en person uppfattar omvärlden och samspelar och kommunicerar med andra. Det har genom åren funnits flera olika namn och diagnoser för autism. Aspergers syndrom, atypisk autism och autismliknande tillstånd är några av de namn som använts. Autism förekommer på alla nivåer av intellektuell funktion och språkförmåga.

Mörka människor passar inte i solfattigt klimat och det blir inte bättre av att de går klädda i tält.

93 procent av allvarligt autistiska barnpatienter kommer från familjer med invandrarbakgrund, säger Helsinki universitets sjukhus (HUS). Sjukdomen kan bero på mammans brist på D-vitamin under graviditeten, rapporterar tidningen Ilta-Sanomat, tyvärr på finska men för er som inte behärskar språket i gamla Öst-Sverige finns Google översättning.

Barn med invandrarbakgrund har en ökad risk för autism i Finland, enligt en färsk studie . En stor andel av de svårt autistiska patienterna på det nya barnsjukhusets autismenhet kommer från invandrarbakgrund, säger Helsingfors Universitetssjukhus (Hus) i sitt pressmeddelande.

Enligt Hus hade bara sju procent av de svårt autistiska patienterna på Päiväkeskus Vuorella på Nya Barnsjukhuset båda föräldrarna födda i Finland. Däremot är 90 procent av patienterna själva födda i Finland.

Den största risken för autism finns hos barn födda i Finland av mödrar som invandrat till Finland från Mellanöstern och Afrika. Enligt studien är deras risk att få en allvarlig autismspektrumstörning cirka 50 gånger högre än för barn till infödda finska mödrar. Enligt Hus finns det ingen säkerhet om orsaken till fenomenet.

Om D-vitaminbrist på bloggen…

-Pettersson tycker att dom som påstår att utan invandring stannar vården borde jämföra andelen invandrare som arbetar i vården med andelen invandrare som är patienter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Allvarlig autism 50 gånger vanligare bland afrikaner och mena-folk

  1. Autism kan ju också vara ett svepskäl till att få asyl. Glöm inte dom ”apatiska” barnen tex. Fö. har definitionen av autism vidgats rejält sen den ”upptäcktes”. Det har gått lite mode i autism och bokstavsdiagnoser. Gemensamt för dom är säkert i flesta fallen bara ett sätt att slippa arbeta och försörja sig. Ligga och slappa i soffan om dagarna och rösta vänster. I flesta fallen bidragsdiagnoser alltså.

  2. Autism (ASD) är ett ganska brett begrepp som kan ha många orsaker. Lite som att sätta diagnosen ”huvudvärk” som kan vara allt från baksmälla till en blykula.
    I Sverige kan diagnosen sättas för barn vid 4 år. Då är det för sent att göra något åt, och symtomen (gå på tå, socialt undvikande, dålig språkutveckling, fixering) blir bestående.
    Vissa barn med autistiska symtom kan ”botas” om det görs före 4års ålder (egentligen tidigare). IBT i tidig ålder kan ”normalisera” barn vars hjärna växer för snabbt och för mycket så att axonerna (de långa kopplingarna) inte hinner med. Struntar man i träning och sätter ungstackarn framför en surfplatta istället blir symtomen bestående.

    Jag tror inte IBT funkar på alla barn med ASD symtom. 60% av autistiska barn är förståndshandikappade av någon anledning. Men för en del, som inte är det, kan man få bort symtomen om man sätter in åtgärder tidigt.
    Och slänger ipadden. Det ställer stora krav på föräldrarna.

  3. Om “Genetiska störningar bland arabisk befolkning“,
    skriver en meriterad, arabisk forskare och genetiker, professor Ahmad Said, bland annat följande:
    att arabiska äktenskap till 74,3% utgörs av sådana där mannen och hustrun är släkt med varandra, (62,3 % är kusiner i första led, 9,1 % är kusiner i andra led och 1,9 % är kusiner i tredje led, samt 1 % är dubbelkusiner).

    Dessa äktenskap inom släkten, skriver Ahmad Said, medför hög frekvens av ärftliga, genetiska sjukdomar, jämte andra störningar, samt är den främsta orsaken till fysiskt och psykiskt handikapp bland den arabiska befolkningen.

    Mycket frekvent förekommande är flera olika recessiva sjukdomar, t.ex. fenylketonuri (skadar hjärna och nervsystem), beta-talassemi (skadar hemoglobin-bildningen), cystisk fibros (skadar lungfunktionen), och Wilsons sjukdom (skadar leverns funktion).
    https://www.researchgate.net/publication/278657262_Genetic_Disorders_Among_Arab_Populations

    Om ”De klyftiga och de korkade”, om intelligensens betydelse, skriver den svenske etnologen och professorn Karl-Olov Arnstberg,
    – som tycker att de politiker, som svamlar om människans lika värde och feminister som kämpar för kvotering med lika utfall, borde beordras att läsa boken ”Det moderna förnekandet av den mänskliga naturen”, som handlar om arvets betydelse för ett svagt förstånd med lågt IQ. Då skulle de snabbt sätta stopp för den migration som sker från Afrika och Mellanöstern till Sverige. Det är vänsterpolitiker som tillsammans med Migrationsverket har fyllt landet med IQ-svaga, vilket som en oundviklig konsekvens har skapat stora och växande samhällsproblem, – man behöver bara nämna all kriminalitet, rekord i dödsskjutningar, och ett rättssamhälle som inte har förmåga att sätta stopp för, eller inte ens kan begränsa våldet.
    Karl-Olov Arnstberg, citat: ”Jag frågar varför de som har makten över politiken och offentligheten gör så? Förstår de inte vilket brott de begår mot kommande generationer?”
    https://morklaggning.wordpress.com/2023/01/01/sondagskronika-de-klyftiga-och-de-korkade/

  4. Om ETT kusinpar på NÅGRA generationer avlar barn är risken för inavel inte så stor, men vad gäller mena-folken, så är ju kusingiftena pga klankulturen betydligt vanligare i all oändlighet. Och därmed inaveln, med – i de flesta fall – negativ inverkan på IQ.

    7
    1
  5. Angående bilden från SVT:

    Det känns obehagligt med denna normalisering av islamiseringen av Sverige.

    (se exempel i min 52-punkterslista i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text ”Ingen vann” från 2022-09-12)

    Dessa slöjbärare visar en självisk respektlöshet mot svenska klädkoder och svenskens sätt att inte så markant och iögonfallande skylta med sin privata religiösa övertygelse i offentligheten…

    (det är inte förekomsten som är ett problem, men det ständigt ökande antalet, och kravet från etablissemanget på att jag och Sverige anpassa sig; jag hade inte förebrått henne om hon t.o.m. hade burit en heltäckande slöja, under den förutsättningen att hon var en av några få)

    … och en osvensk brist på solidaritet med den kvarts miljon [*] svenska medborgare som dagligen är utsatta för det hedersförtryck som det muslimska kollektivet (dvs. inte alla individer) har medfört till Sverige.

    Frågan är vilken sorts muslim som finns på bilden:

    -en som drabbas;
    -en som utövar/orsakar;
    -en som passivt står vid sidan (av tyst gillande eller ogillande).

    Finns det någon (svensk, här: folkslaget) som vågar fråga?…

    … numera måste en svensk tänka på att om denne vill uttrycka synpunkter eller åsikter om slöjan, riskerar denne (trots att denne anser sig oskyldig) att hamna i brott- och straffregistret om målet för kritiken känner sig ledsen och kränkt…

    2020-10-28 Sveriges Radio
    ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
    – Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.
    – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.”
    – Den dömda kvinnan har NEKAT [Mina versaler] till att ha begått något brott.

    2022-05-17 Samnytt.se (fd. Avpixlat):
    ”Tomas kritiserade hijablärare på dotterns skola – DÖMS för ”brott’ ”
    – En av hijablärarna framför till polisen att hon vill ha 12.000 kronor i skadestånd och att Tomas [Som nekar till brott] skickas på en tvångskurs om islam. Detta för att ”hans brott är inget annat än okunskap”.

    … och betraktas som ”rasist”/ha rasistiska åsikter:

    2020-02-29 SVT
    ”Läraren Naouel Aissaoui [statsanställd slöjbärande muslim] möter Loubna Stensåker Göransson (M) [icke slöjbärande muslim]: Slöjförbudet [i Skurups skolor] handlar om rasism”
    (teveprogrammet ”Mötet–Slöjförbud” 2020-05-26)

    *

    För att hålla mig till ”Petterssons” ämne om psykisk ohälsa hos vissa folkgrupper…

    … se engelsmannen Simon Webb (”History Debunked”) diskutera ”Black people and mental illness” i YouTube-videon från 2023-01-04.

    [*]
    2017-05-29 Aftonbladet
    ”Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade”
    – I de 200 rättsfall som Aftonbladet granskat kommer det dolda förtrycket fram. 240.000 unga i Sverige kan leva under hedersförtryck.
    – Mörkertalen är enorma.
    – ”En stor, tyst grupp är vuxna kvinnor”, säger Carin Götblad [statlig utredare].
    – [de utsatta] VÅGAR INTE BERÄTTA [Mina versaler — för t.ex. lärare i slöja?])

  6. En sak att komma ihåg är hur de definitioner och avgränsningar som används för diagnosen förändrats under de senaste 20-30 åren.
    Tidigare ställdes diagnosen autism enbart för de med tydligt nedsatt kognitiv förmåga, IQ under 85 om jag minns rätt, plus minst 14 av 17 andra kriterier klart och tydligt uppfyllda där avvikelserna förekommit från före puberteten och utan andra möjliga orsaker (trauma, hjärnskada, o.d.). För de med nära nog normal eller över normal kognitiv förmåga undantaget det sociala användes Asperger som diagnos.
    Det vi idag diagnostiserar hade man aldrig godtagit för 30 år sedan – en viktig del av diagnosen var att avvikelsen var uppenbart handikappande. Så är inte längre fallet.
    Autism har sannolikt inte blivit vanligare, däremot har kriterierna förändrats så att diagnosen numera ställs nästan uteslutande från ett par tre intervjuer och kanske en eller två diagnostiska tester, helt beroende på vilken klinik och vilken psykolog som håller i utredningen, vilken region man arbetar inom, och hur samspelet med skola, föräldrar, myndigheter ser ut.
    Så alla larm om hur vanliga autism-diagnoser/-tillstånd är, och än mer för ”bokstavsdiagnoser”, ska tas med en dumper salt.
    Vad autism beror på är okänt, hypoteser saknas inte och sannolikt är det inte /en/ orsak utan flera samverkande. Vad som är mycket tråkigt är att flera lovande forskningsspår är politiskt omöjliga, inte bara det genealogiska men också hur kemikalier påverkat sannolikheten för störningen.
    Vad som är klarlagt är att hjärnskadan det rör sig om inte kan botas, men den autistiska personen kan tränas att bli så normalfungerande och så lite handikappad som möjligt.

    17
  7. Ja, det i kombination med halverad iq blir inte bra. Dom passar bäst i sina medeltidsländer

    34
  8. Jag håller med Pettersson i att pga invandrare stannar vården. Satt för ett sedan ett dygn på akuten. Min uppskattning är att 60-70% av de köande patienterna var inte svenskar.

    46
    • Olof.p
      Under vår vistelse i Vietnam i somras hade vi anledning att uppsöka sjukvården
      Där var det i det närmaste överbemannat. Noll väntetid, rent och högst kompetent.

      31
    • …och 50 gånger mer vanligt är ju jättemycket. Om risk för detta slags autism för etniska finnar/svenskar våre 0,3%, då 50 gånger större risk skulle innebärä 15% autismrisken för afrikaner/MENA barn. Nåja, kanske kan resultaten förklara lite av det bristande impulskontrol som ökar på gatorna och syns i brottsstatistiken.

      Och är det inte fel av föreldrarna att utsättä sina barn för så höga autismrisker. Kanske bättre om gravida afrikaner/mena-mammor ges direct en biljett till hemlandet under graviditeten.

      31
      • Det är inte autism om en större del av befolkningen har det. Då är det det normala. Alltså bör dessa individer återbördas till det samhälle där de är normala och inte undantagen.

        34

Kommentera