Kontrollerar inte Marcus Fakta

 Mälarens vattenvårdsförbund, gör sig löjliga med en ny “riskanalys” (på skattebetalarnas bekostnad) , Östersjön skall stiga, saltvatten strömma in i Mälaren, vattnet ej drickbart. Ja klimatförändringskatastrof förstås.

Marcus Oscarsson fabulerar, LÄNK. Hade Marcus gjort sig besväret att kolla lite, så kanske han hade hittat att; Strömkajen, den nedanför Grand Hotell, sänkts en halv meter för att landhöjningen gjort att båtarna inte längre “nådde upp”. Länk

Kollar man HÄR så hittar man diagrammet nedan, som visar att relativt så sjunker vatten nivån så där 3,77 millimeter per år.

För ett drygt år sedan körde ” Klimathandläggarna” på fem länstyrelser i stort sett samma klimatljug. Vi kommenterade det klimatskojet HÄR

Skattepengar i sjön, till ingen nytta alls.

15 thoughts on “Kontrollerar inte Marcus Fakta

 1. Mälarens vattenvårdsförbund Verkar vara en ideell förening. De har funnits länge så de kanske varit seriösa men nu har de upptäckt hur man kan tjäna klimatpengar så nu är det kört.

  Miljörörelsen har nu i princip helt förlorat all trovärdighet. De fåtal som försökt hålla sansen som Björn Gillberg är utfrusna sedan länge.

  Synd, för det är klart det är bra med rimliga ideella föreningar som håller koll på saker och ting.

 2. Som Groucho Marx sa : kom inte dragandes med fakta det komplicerar saken . Betalningen för Marcus analyser är väl densamma antar jag .
  Hälsningar Sjöström

 3. OKK BTW för många år sedan besökte jag vattenreningen på någon av Mälaröarna….. då sade man att vattnet i Mälaren är bakteriefritt större delen av året (utan reningsverken) ….. om miljörörelsen gjort någon nytta sedan dess borde det blivit bättre…. ja förutom att skapa deg för eget bruk sas ta ett jobb i äldrevården i stället alla miljömuppar där gör ni stor nytta för människor….

 4. Misstänker starkt att Marcus Oskarsson får ett färdigt manus i handen, skrivet av vänsterpropagandister. Både SVT och TV4, har en agenda med minst ett alarmistiskt inslag varje dag. Ibland otroligt genomskinliga, ibland direkt lögnaktiga, men alltid falska.
  Klimatljuget drivs av kontroll och penningbegär, samt i Sverige av Märta Stenevis klimakteriesvettningar. Hennes dyslektiska problem gör att hon inte kan hålla isär begreppen klimat och klimakterie.

  12
 5. Ja om vattnet hade stigit så som klimattokarna påstår så borde jag som bor i Södra skåne stå med fötterna i vattnet nu.

  man hör nu efter nyår hur alarmisterna har kommit igång med sina skrämselprognoser
  snart så kan dom nog sätta datum och klocksdlag på jordens undergång!

  • Det kan de, för enligt dessa miljömuppar har vi haft tio år på oss innan armageddon nu de senaste femtio åren. Svaret är alltså om tio år och det kommer vara samma svar om tio år.

 6. I hela Sverige utom Skåne pågår landhöjning. Landhöjningen är jordskorpans återgång mot det läge den hade innan den senaste inlandsisens nedtryckning av den. Inlandsisen över Sverige var upp till tre kilometer tjock och alltså ganska tung.

  11
  • Håkan
   Fjärran Ö skriver ju ofta om att det är ovanligt kallt, kanske istiden är på väg.

   • En liten istid, lika de på 1600-talet och i början av 1800-talet, startade 2020, kommer att vara som kallast ca 2035 och ta slut ca 2055. Detta enligt solforskarmajoriteten.
    Nästa stora istid torde vara här inom de närmaste 1000 åren.

 7. Under många år pågick invandringsljuget och vilken fantastisk framtid som ligger framför oss med massinvandringen från dysfunktionella kulturer och länder. Nu pågår klimatljuget för fullt och vilken fasansfull framtid som väntar svenska folket med varmare väder. Hade dessa proffsljugare vänt på argumenten så hade vi kommit närmare sanningen.

  27
  • Nils
   Invandringen och klimatet är två helt skilda saker. Invandringen är lättare att bedöma. Klimatet är är svårare för oss amatörer och även forskare att bedöma. Jag tror att ingen ljuger utan att båda sidor gissar.

 8. Vår nya “världsreligion”har många profeter.Klimat och landhöjningen har förändrats sedan tidernas begynnelse.Människan kan inte påverka detta annat än på konstgjord väg genom diverse “experiment “.Frågan man bör ställa sig är : vilka står bakom denna hysteri eller rättare sagt vem tjänar mest kosing på skrämselpropagandan ? Follow the money….

  34

Kommentera