Ryssland medger 63 döda i attacken mot Makiivka

UKRAINA. Ryssland uppger att 63 soldater dödades när fyra robotar träffade en tillfällig militärbas i staden Makiivka i Donetsk i helgen, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från ryska försvarsdepartementet.

Det har under kriget varit mycket ovanligt att Ryssland över huvud taget medgett förluster.

Ukraina uppgav tidigare att så många som 400 soldater dödades och att 300 skadades.

Det ryska ockupationsstyret har bekräftat attacken men inte uppgett någon dödssiffra. Inte heller BBC har kunnat få bekräftat hur många som faktiskt dödats.

-Pettersson undrar, om Ryssland medger 63 döda, hur många har då dött i verkligheten?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryssland medger 63 döda i attacken mot Makiivka

 1. Eftersom Kreml alltid ljuger så vet vi nu att 630 av Puttes terrorister strök med när ammunitionsförrådet i källaren exploderade.

  Av detta kan vi lära oss att man ska inte ha ammunitionen i källaren och sova ovanpå om fienden vet var du befinner dig och har långdistansvapen som kan nå dig.

  Vi kan lära oss detta, de kan inte det för de är döda.

  21
  6
  • Det våre bra, även för den ryska krigsledning, att börja medge ärligt deras krigsförluster. Detta skulle ge generalerna och hela hemmafronten en möjlighet att utrycka sig om de vill att Ryssland ska förlura kriget eller om de ska ta till kärnvapen. Det är nog många ilskna ryssar i skyttegravar som undrar att varför i helvete har Ryssland skaffat över 2000 taktiska kärnvapen om de inte skulle användas precis nu. Mer spesifikt de och deras anhäriga undrar om hundratusentals mobiliserade ryska soldater ska verkligen behöva dö på grund av att Putin inte vågar bomba dom ukrainska truppsamplingar med några dussin mindre kärnladningar.

   Stadlig finsk tankesmedja SITRA publiserade i dag deras analys av pågående megatrender. Sammandraget av deras analys är att allt kan förväntas att gå åt helvete även i framtiden.

   Fel Krigat

   19
 2. Månne Ukraina bli Rysslands nya Afghanistan, där det under ca 9 år dog ca 17.000 ryska soldater?
  I Vietnam dog ca 58.000 amerikaner under de ca 20 år som kriget pågick.
  Och sen alla civila offer som var mångdubbelt fler.
  Och till vilken nytta?
  Stormakternas strävan till herravälde.
  I bakgrunden står Kina som officiellt inte stöder Rysslands Ukrainakrig, men som ändå står på ryssarnas sida och bara väntar på ett bra tillfälle att själva börja skramla med sina vapen mot Taiwan. Ska det bli i år?

  16
  4
  • Men eftersom vi vet att Kreml alltid ljuger och Moskva skriver bort 90% av alla förluster så dog nog runt 170 000 socialistiska idioter i Afghanistan.

   19
   9
   • Det kanske är så, jag vet dock inte. Siffrorna är framgooglade. Annars så skötte ryssarna kriget i Afghanistan på så sätt att man stöttade den Afghanska regeringen och dess arme.
    Den Afghanska regeringsarmen hade mycket större förlustsiffror och det var de som hade det mesta av striderna mot mujahedin.
    Amerikanarma stöttade mujahedin med vapen och utbildningar, då man såg Afghanistan som en arena för maktkampen mot Sovjetunionen.
    Känns det igen från dagens Ukraina.

    Att ryssarna sen åkte hem vet vi, men någon fred blev det aldrig pga allt för många olika grupperingar och deras stridigheter. Till sist tog dock Talibanerna över i Kabul och sen kom den 11/9 , då Bush deklarerade det globala kriget mot terrorism.
    Den amerikanska invasionen i Afghanistan försvarade man med att det var självförsvar mot den internationella terrorismen.
    Och det var inte bara Afghanistan som fick smaka på den amerikanska krigsmakten. Även flera länder i Mellanöstern och i Afrika råkade ut för dem.
    Av någon anledning har jänkarna varit duktiga på att hålla igång krigsindustrin. Man är duktiga på att starta krig, men dåliga på att skapa fred.

    2
    5
   • Onkelbjrn, tänker du som i Syrien där USA stöttar frihetskämpar medan Ryssland stöttar regimen som terroriserar det egna folket?Eller tänker du på det fria Taiwan som stöttas av USA medan kinadiktaturen hyllas av Ryssland? Eller kanske det fria Sydkorea som stöttas av USA medan Ryssland gärna samarbetar med världens värsta förtryckarregim i Nordkorea?

    5
    1
  • Kanske…? Rysslands krig mot Ukraina är Kinas proxykrig mot väst. Kina väntar och srt, funkar Putins kärnvapenhot så kör Kina samma grej. Det är därför Putin aldrig kan vinna detta krig. Väst kan helt enkelt inte ge upp! Det är omöjligt.

   17
   6
 3. Det är otroligt tråkigt att massor av unga tvångskommenderade soldater tvingas att mista sina liv på grund av att makt dårar kan få fortsätta sitt dårskap med att slakta andra människor. detta gäller båda sidorna ingen av maktens män är oskyldig.
  Massor av mödrar,fruar,fästmör,flickvänner får lida i åratal för detta vansinne som pågår.

  21
  7
  • Ja, skjut Putin och stoppa vansinnet! Så länge han håller på är Ukraina tvungna att försvara sig för att inte upphöra att existera och möta ett ännu värre öde.

   25
   9
  • Det är nog inte bara unga män som dör. I varje fall i Ukrainas försvar tjänstgör många kvinnor. Runt 22 procent såg jag siffror från mars 2022.

   21
   1
  • Att flera hundra av Puttes terrorister dog är en bra sak. De förtjänade inget annat eftersom de olagligen invaderar, ockuperar och mördar i grannlandet.

   Vill du tycka synd om några fäll en tår över de 600+ kvinnor, barn och äldre som dog en långsam svältdöd under teatern i Mariupol efter att Puttes terrorister specifikt bombat dem med precisionsbomber trots att terroristerna visste att de fanns där.

   25
   10
 4. Av lång erfarenhet vet man att putinryssar ljuger. Antalet dödade är avsevärt högre, plus skadade.

  26
  8
 5. Krigsförbrytaren Girkin (Strlkov) medger 100-tals dödade orcer ….

  Girkin som själv säger att ett nederlag för Mordor betyder en resa till Haag för honom och ett rep i Kiev

  31
  8
 6. Enligt rysk lag måste TASS och alla andra ryska medier ljuga, annars stängs de ned. De får endast sprida sådant spm regimen godkänt. Håkan Dahlgren hjälper dem. Om det helt enkelt beror på bristande förstånd eller om han har betalt låter jag vara osagt.

  35
  17
 7. MOSCOW, January 1. /TASS/.
  The Russian Armed Forces carried out a high-precision strike on Ukrainian defense industry sites involved in the production of combat drones on December 31, Russian Defense Ministry Spokesman Lieutenant General Igor Konashenkov said on Sunday.

  “On December 31, 2022, the Russian Armed Forces employed long-range high-precision air-launched weapons to target Ukrainian defense industry facilities involved in the production of combat unmanned aerial vehicles that are used to carry out terrorist attacks on Russia,” he noted.
  “The move thwarted the Kiev regime’s plans to conduct terrorist attacks against Russia in the near future,” Konashenkov stressed.

  22
  48
  • Eftersom Ukraina har attackerats av Ryssland är det de ryska attackerna som klassas som terrorattacker. Ukraina har självklart rätt att försvara sig. Därför kan deras attacker inte klassas som terrorattacker. Det borde du ha lärt dig nu Håkan.

   Putins taktik har alltid varit att beskylla andra för det som han själv gör. De flesta inser det och därför växer hatet mot Ryssland men en och annan låter sig kanske luras. Och i Putins värld är en lurad bättre än ingen lurad. Frågan kvarstår om vad du är Håkan? Lurad knäppskalle eller beräknande sadist?

   45
   19

Kommentera