Ukrainas väpnade styrkor dödade 400 ryska ockupanter i Makiivka på nyårsafton

UKRAINA. Ukrainas försvarsstyrkor inledde en attack mot en rysk militärbas i ockuperade Makiivka i Donetsk oblast på nyårsafton, dödade 400 och skadade 300 ockupanter.

Källa: Department of Strategic Communications of the Armed Forces of Ukraine (StratCom) på Telegram 

Detaljer: StratCom rapporterade att, tack vare en exakt attack i Makiivka, dödades omkring 400 mobiliserade ryssar och omkring 300 fler inkräktare skadades med varierande svårighetsgrad.

Det noterades att ryska soldater var stationerade i byggnaden av lokal yrkesskola nr 19.

StratCom publicerade också en video från platsen. Den visar att lokalerna där de mobiliserade ryssarna befann sig har totalförstörts.

En rysk militärbas i ockuperade Makiivka i Donetsk oblast, var tidigare en yrkesskola nu en ruin.
Makiivka i Donetsk, Ukraina.

De stora förlusterna av ockupanterna i Makiivka bekräftades faktiskt av ryska propagandister. Vladimir Solovyov, en programledare på Rysslands TV-kanal, rebloggade ett meddelande på sitt Telegram-flöde och sa att spridning av information om militära offer är straffbart enligt rysk lag med upp till 15 års fängelse.

Och propagandisten Andrey Medvedev blev upprörd över ockupanternas försumlighet, vilket ledde till stora förluster av personal.

“Kort om Makiivka. Varje extraordinär händelse har ett namn, efternamn, patronym och position. Att betrakta fienden som en dåre som inte ser någonting under krigets 10:e månad är farligt och brottsligt. Att placera personal var som helst i byggnader istället för att placera dem i skyddsrum hjälper direkt fienden”skrev Medvedev på Telegram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ukrainas väpnade styrkor dödade 400 ryska ockupanter i Makiivka på nyårsafton

 1. Ibland får man kasta ut ungen med badvattnet.
  Eller i detta fall 600 terrorister när man slår ut deras ammunitionsdepå som de tyckte var en bra idé att ha i källaren 😀 😀

  10
  1
 2. Enligt rysk lag måste TASS och alla andra ryska medier ljuga, annars stängs de ned. De får endast sprida sådant spm regimen godkänt. Håkan Dahlgren hjälper dem. Om det helt enkelt beror på bristande förstånd eller om han har betalt låter jag vara osagt.

  18
  10
 3. MOSCOW, January 1. /TASS/.
  The Russian Armed Forces carried out a high-precision strike on Ukrainian defense industry sites involved in the production of combat drones on December 31, Russian Defense Ministry Spokesman Lieutenant General Igor Konashenkov said on Sunday.

  “On December 31, 2022, the Russian Armed Forces employed long-range high-precision air-launched weapons to target Ukrainian defense industry facilities involved in the production of combat unmanned aerial vehicles that are used to carry out terrorist attacks on Russia,” he noted.
  “The move thwarted the Kiev regime’s plans to conduct terrorist attacks against Russia in the near future,” Konashenkov stressed.

  10
  24
  • Eftersom Ukraina har attackerats av Ryssland klassas Ryssland som terrorstat. Ukraina har självklart rätt att försvara sig. Därför klassas deras attacker inte som terrorattacker. Det borde du ha lärt dig nu Håkan.

   Putins taktik har alltid varit att beskylla andra för det som han själv gör. De flesta inser det och hatet mot Ryssland växer, men en och annan låter sig faktiskt luras. Och i Putins värld är en lurad bättre än ingen lurad. Frågan kvarstår varför du sprider de ryska lögnerna Håkan? Lurad knäppskalle eller krigshetsande sadist?

   19
   10
 4. Soldater kallas personal numera, jaja, då får de får leta resterna efter personalen när kriget gett sig och putler sitter i Haagdomstolen med räkningen till uppbyggnationerna av vad han raserat.

  30
  9
 5. I den pågående pinnjakten,går gratulationerna till Ukraina. Att, som BSS börja yla om nära och kära, till de hädangångnas orcerna, håller inte.
  Har aldrig sett att vederbörande beklagat de ukrainska offren, för orcernas bombningar!

  40
  17
 6. Enligt källor från Mordor hade orcerna ett ammunitionsupplag i källaren med orcerna inkvarterade i våningarna ovanför. Väldigt smart gjort av orcerna.

  44
  13
  • Skål och grattis Ukraina! 400 dödade ryska soldater betyder många sparade Ukrainska soldaters och civilas liv. Tusentals Ukrainare med egna familjer, föräldrar, systrar, fruar och bröder slipper nu tvingas genomlida en outsäglig saknad och sorg. Dom får återse sina kära igen. Varje eliminerad ryss betyder Ukrainska liv sparas. Att glädjas över ryska framgångar är både primitivt och fullständigt omoraliskt, det är rent sinnessjukt.

   Visst är det även tragiskt att ryssar dör men de kan ju välja att åka hem till sina nära och kära istället så slipper de dö till ingen nytta. Det valet har ingen i Ukraina. De tvingas försvara sig och slåss för sina liv.

   44
   21
 7. Dessa 400 “okupanter” hade egna familjer, föräldrar, systrar, fruar och bröder som nu tvingas genomlida en outsäglig saknad och sorg. Dom får aldrig se sina kära igen.
  Och att glädjas över någon annans död är både primitivt och fullständigt omoraliskt, det är rent sinnessjukt. (det spelar ingen roll vilken sida du står på)
  -Lika illa som när en “amatörskribent” härförleden här på bloggen med illa dold förtjusning hurrade när en dam drabbades av cancer och sedemera dog, medan han själv som storrökare fortfarande levde-
  Men världen styrs i dag av ondska och girighet, människoliv spelar ingen som helst roll för den globalistiska/socialistiska trojkan, huvudsaken är makt och deras enda Gud är pengar!
  Det är tragiskt!

  51
  69
  • Ja, Ryssland styrs i dag av ondska och girighet, människoliv spelar ingen som helst roll för Putin, huvudsaken för honom är att behålla makten genom att ändra författningen och döda eller fängsla oppositionella för att kunna stjäla Rysslands pengar och naturtillgångar medan folket får leva i misär!
   Det är tragiskt!

   40
   18
  • Ingen fara, Kreml kommer aldrig att tala om för dem att deras fäder, söner eller bröder är borta. De slutar bara att kommunicera med resten av omvärlden och sedan försvinner in i Puttes byråkrati.

   6
   1

Kommentera