Terrorbombningen av Ukraina fortsätter

UKRAINA. För många ukrainare började 2023 som 2022 slutade, de ryska terrorbombningarna mot civila och civil infrastruktur fortsatte på ett sätt som många hunnit vänja sig vid – nya bomber föll från skyn. Att Ryssland valt att anfalla även på nyår förvånade få, enligt Reuters med flera.

Iranska drönare. Ukrainska försvaret sköt ner 45 iranska drönare – varav 32 efter nyårsslaget

– Vi vet alla hur vidriga de är, och alla förstod i teorin att de skulle vara beredda att anfalla också under firandet. Även om vi hoppades att det skulle ha förändrats, sa pensionären Viktoria Dubrovina.

En nedfallande bomb träffade ett hotell i centrala Kyiv, sprängde glasrutor och rev upp ett fem våningar långt hål i byggnaden. Ihor Suruchanu, till vardags advokat som hade ett ärende i området, tolkade attacken som ett tecken på desperation från rysk sida.

 När jag ser det här, tror jag vi kan vinna, sa han. Putin vill förstöra firandet med sina raketer, ta elektriciteten ifrån oss och straffa oss för att vi inte vill bli ryssar.

Robotar skickas från Astrakhan i Ryssland.
Robotar från Ryssland mot Ukraina. Filmen från gårdagen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Terrorbombningen av Ukraina fortsätter

 1. Håkan – Argumentera gärna mot globalismen om du vill, men att ersätta den med tyranner som stjäl landets tillgångar och förhindrar folket att tala fritt är som att utrota covid genom att sprida ebola. Galenskap! Om du verkligen tror på det du säger så ta med familjen och sök asyl i tex Nordkorea. Ingen tvingar dig att bo här, det är helt fritt! Det du håller på med är rena dumheter!

  10
  2
  • Som attackerande land har Ryssland varken rätt att skada militär eller civil infrastruktur i Ukraina. Däremot har ett försvarande land som Ukraina, rätt att attackera all militär infrastruktur i Ryssland! Förrädare är väl också legitima mål?

   23
   6
   • Ukraina är bara utsett till krigsskådeplats med Ukrainas krigsmakt som proxykrigare för de som startade kriget genom att verkställa en statskupp år 20114, nämligen USA.

    3
    7
   • Nä, fel som vanligt Håkan. Det var ett demokratiskt förfarande till skillnad från hur det funkar i Ryssland där Putin helt avskaffat demokratin genom att döda och spärra in motståndare plus att ändra grundlagar mm. Du har som vanligt inget att komma med förutom din gamla bitterhet.

    7
    3
  • Håkan, det har ingen betydelse. Det är krigsbrott.

   “Respektera och skydda civilbefolkningen! Undvik om möjligt att skada civil egendom! Plundring är förbjuden! Urskiljningslösa anfall är förbjudna! Med urskiljningslösa anfalla menas anfall vars verkan träffar militära och civila mål utan åtskillnad. Var och en ska så långt som möjligt medverka till att skadegörelsen blir så liten som möjligt.”

   16
   3
 2. Av allt jävelskap Putin sysslar med, har han inte lyckats med att få någonting rätt.

  30
  10
  • Ukrainska arméns avsiktliga beskjutningar av bostadshus i de fyra östra, numera ryska, provinserna är helt klart terrorbombningar.
   Däremot kan Rysslands beskjutningar av infrastruktur i Ukrainas västra, centrala och södra delar inte klassas som terrorbombningar.

   2
   6
   • Det finns inga ryska delar i Ukraina, det har aldrig funnits några. Däremot har Ryssland ockuperat delar av Ukraina. Ukraina har rätt att försvara de ockuperade områdena på det sätt du själv säger – att såväl elnät som vägar och järnvägar är militära installationer som Ukraina får beskjuta.

    6
    3
   • Dahlberg din satans bolsjevik- fascist. Ukrainas territorium tillhör Ukraina! Vilka ryska provinser dillar du om? De finns inte förutom i din förkrympa ärta. Åk hem till Ryssland och stäng av ditt internet. 99,5 % av svenska folket ogillar bolsjeviker som dig. Stick nu!

    6
    3

Kommentera