Kan Prigozjin bli Putins efterträdare?

RYSSLAND. Oligarken Jevgenij Prigozjin äger paramilitära Wagnergruppen och pekas allt oftare ut som möjlig efterträdare till Putin, men Rysslandsexperten Martin Kragh är tveksam, säger han till Dagens Industri.

Jevgenij Prigozjin

Kragh upplever att Prigozjin – som kallats Putins kock eftersom han skapat sina förmögenhet genom lukrativa cateringkontrakt med Kreml – är en ”svårsmält figur, även i Ryssland”.

Han försöker inte framställa sig som en polerad teknokrat, utan snarare framstå som en James Bond-skurk, säger Kragh och tillägger att Prigozjins öppna kriminella bakgrund komplicerar.

Prigozjin dömdes under 1980-talet för rån, smuggling, bedrägeri och koppleri. Under hösten har han tagit allt mer plats i offentligheten och bland annat varit öppet kritisk till Rysslands högsta militära ledning.

Till Foreign Policy säger ryske oppositionspolitikern Lyubov Sobol att politisk turbulens kommer att råda efter Putin och att ”vem som helst” då har möjlighet att aspirera på makten.

Att då ha ett känt namn, tillgång till medierna och många följare kommer att vara användbart, säger Sobol.

-Pettersson noterar att den kriminella Putin omger sig med kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Kan Prigozjin bli Putins efterträdare?

 1. Det kan han säkert, tyvärr är inte siste kommunist-fascisten född än? Kommer Dahlberg att kandidera? Han verkar upptagen idag, och filar kanske på kampanjtalet. ’ jag har alltid varit trogen och lovar att tjäna fascismen väl’

  7
  2
 2. Kommer Vitrysslands Lukasjenko att få göra det smutsiga och våta jobbet att landvägen förena Ryssland / Vitryssland med Kaliningradenklaven (Königsberg) genom Suwalki Gap ?

  En desperat Putin kan företa sig det mesta när allt börjar gå käpprätt åt helvete …

  12
  11

Kommentera