Hur får man tyst på Bolund? Nyårsrea på el 

ENERGIPOLITIK. Elpriset låg runt 20 öre per kilowatt igår och är ännu lägre idag. Men december blev rekorddyr i landet utom i sydligaste delen där det varit ännu dyrare tidigare. Några enskilda timmar under natten till nyårsafton blir priserna till och med negativa på elbörsen.

Kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 3 som levererar 1449 MW när jag tittat, milt, blåsigt och mindre förbrukning eftersom det är helg är förklaringen.

Som jämförelse, för bara några veckor sedan låg dygnspriset regelmässigt över två kronor per kWh, med toppar som snuddade fem kronor.

Det gjorde december till en rekorddyr månad. Och för den stora merparten hushåll, med rörligt elpris som bestäms av snittet över månaden, blir det den saftigaste elräkningen hittills. I Sydsverige (elområde 4) står sig augustirekordet på 3:05 kronor/kWh, men eftersom förbrukningen är mycket högre i december än en sommarmånad så blir notan rekorddyr även i södra Götaland.

Får man tro Miljöpartiets språkrör Per Bolund så beror dagens låga elpris på vindkraften men vad jag vet hade vi lika många vindkraftverk i augusti också då priset var rekordhögt trots sommarvärme.

Idag importerar vi el från Finland, Polen och Tyskland.

-Pettersson är inte så insatt i vårt sociala skyddssystem men undrar om det går att orosanmäla och tvångsomhänderta Per Bolund?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Hur får man tyst på Bolund? Nyårsrea på el 

 1. Det kanske är en bra idé att orosanmäla och tvångsomhänderta de, som varit direkt ansvariga för bränsle- och elkrisen i Sverige. MP ideologi är en utopi utan framtid. Att underkänna allt bra människor byggt upp i samhällsförbättringar och bara riva ned inklusive välfärden är så galet. Att öka skatter för att sedan villkorslöst ge bort det mesta till främmande kulturer är ytterligare tecken på ett gränslöst förakt för Svenskar.

 2. Det är inte lågt. Det var normalpriset när vi hade ett fungerande energisystem innan sossarna.

 3. De flesta ser honom som en jävla pajas. Ju mer han han gapar desto mer framstår han som en idiot….

  56
 4. Löjligt av SVT att skriva om den rekordlåga elen. Väldigt få som kan använda den. Borde skriva om att elen är rekorddyr för december. Svt borde gå på politikerna hårdare för att få ner elpriset. Vi skänker också bort el till utländska företag som är storförbrukare. Förhandla om deras avtal så de betalar samma som vi vanliga svenskar.

  46
 5. Bolund är vad man säger. Totalt dum i huvudet. Han har förmodligen haft problem från början. Är absolut ingen människa jag skulle bjuda hem på en öl.
  Ville egentligen inte förstöra min nyår. Men men.
  Gott nytt år på er.
  Framförallt Pettersson som håller i gång detta.

  51
 6. Bolund ansluter till den Socialdemokratiska traditionen att slå blå dunster i ögonen på medborgarna .
  Lägg märke till att detta gäller bara Svenska pensionärer och arbetare.
  De andra kompenseras bidragsvägen .

  53
 7. Bolund vill störta Sverige till 1800-talet. Dessutom är han falskheten själv. Knäpptyst när det är vindstilla och piper lite när det råkar blåsa. Vilka idioter röstade på denne dåre?

  62
 8. Extremreligiösa människor går inte att diskutera med. Vetenskap och sunt förnuft betyder ingenting för dessa dårar. Bolund är en av dem!

  68
  1
 9. Bolund måste vara dum i huvet. (Inkopetent) Vad har han för utbildning, har han nån utbildning öner huvud taget??

  59
  1

Kommentera