Dagens tankeställare 149

Symboliska drömmar.

Mina nattliga drömmar är ofta långa och sammanhängande – som filmer med en story, där jag själv spelar huvudrollen.

Igår natt hade jag fått en anvisning till en kurs på universitetet. Tvingad alltså, annars hade jag mistat rätten till arbetslöshetsunderstöd.

Jag satt i en föreläsningssal bland idel unga kvinnor som kvittrade och tjattrade sinsemellan. Dagens ”studier” gick ut på att vi skulle lyssna på knytnävsstora snäckor och analysera budskapet i ljudet. Jag utbrast högljutt att det här var meningslöst, korkat! Alla visste väl att bruset man hör när man lägger snäckan till örat, är inget annat än ekot från omgivningen.

Det blev knäpptyst i salen, kvinnorna vände sig om och stirrade hatfullt på mig. Jag insåg att jag var djupt i pisset. De här människorna var ju för fan inte riktigt kloka.

Så förhåller sig tydligen också mitt undermedvetna till PK-samhället.

Rune Holmström

13 thoughts on “Dagens tankeställare 149

 1. Pettersson.
  När någon ägnar en hel insändare till att håna och försöka förlöjliga en person som enbart gav ett välmenande gott råd, då är det något som inte stämmer!
  Och när han dessutom kallade damen för en fascist så ringer ännu fler varningsklockor.
  Och som en avslutning på alla förolämpningarna så indirekt hånskrattar han och mår bra när hon drabbades av cancer och slutligen dör!
  Detta är inget annat än en sjuk ondska och såna människor förtjänar ingen som helst respekt. Jag föraktar såna människor och det tror jag att dom allra flesta normala människor också gör!

  Det var alltså sign. “Holmström” som vräkte ur sig alla dessa grova skymfer och kränkningar och som skall censureras och inte jag!
  Det borde ha varit hans insändare som tagits bort.
  Gott Nytt År Pettersson och jag hoppas att vi slipper såna värdelösa och otrevliga inlägg i framtiden och även att censureringen används där den skall användas.

  2
  4
 2. Jaha Pettersson, törs man fråga vad det var för fel på mina två inlägg på denna sida, eftersom dom har tagits bort? (det är ju bra om du kan motivera så att vi slipper misstag i framtiden)
  Inläggen innehöll varken könsord, svordomar eller ens ett uns av påhopp som -som jag förstår att Herr Holmström påstår!
  Men håller man inte med, då staffas man. Precis som i det extremt socialistiska Sverige.
  Med en stenhård åsiktscensur av precis samma kaliber som SVT.

  4
  5
  • BSS
   Sverige är inte extremt socialistiskt. Inte ens socialistiskt.
   Att utmåla allt som socalistiskt som man ogillar är okunnigt.
   Liksom att kalla folk för fascister eller nazister när de inte är det.
   Det blir ointressant.

   1
   7
 3. Det är roligt med drömmar. Drömmar sätter en ofta i besvärliga situationer ofta i problem man upplevt tidigare.
  Själv letar jag ofta efter en tågstation men hittar den aldrig.

  11
  13
  • Och jag letar understundom efter en ledig toalett. Dessbättre hittar jag ingen, utan vaknar och är pinknödig, än så länge utan att det hänt någon olycka.

   13
 4. Om “konstnärer” kan få miljoner för att göra konst år maskar , gråsuggor och andra småkryp så kan även detta bli en sanning en dag . . .

  10
 5. Hmmm…
  Bra skrivit Rune Holmström!

  Citat;
  “Jag satt i en föreläsningssal bland idel unga kvinnor som kvittrade och tjattrade sinsemellan. Dagens ”studier” gick ut på att vi skulle lyssna på knytnävsstora snäckor och analysera budskapet i ljudet. Jag utbrast högljutt att det här var meningslöst, korkat! Alla visste väl att bruset man hör när man lägger snäckan till örat, är inget annat än ekot från omgivningen.

  Det blev knäpptyst i salen, kvinnorna vände sig om och stirrade hatfullt på mig. Jag insåg att jag var djupt i pisset. De här människorna var ju för fan inte riktigt kloka.”

  Detta är faktiskt en förskönande bild av verkligheten. Kolla på Youtube om vad Tanja Bergkvist har att säga om saken. https://tanjabergkvist.wordpress.com/alla-inlagg/

  Några exempel…

  Statliga pengar har gått till att bl.a. bestämma könet på en gaffel och en kniv. Med genuspedagoger som handledare.

  Statliga pengar har betalats ut för att någon vill ta reda på om trumpeter är manliga eller kvinnliga.

  Tillåt mig anse att personer som håller på med detta och/eller tycker att det är ok dom har faktiskt en skruv lös.

  Hade min fru haft dylika åsikter så hade jag krävt att hon hade en påse över huvudet när hon gick ut. Om hon nekat hade jag begärt skilsmässa.

  22
  7
 6. Underbar! Fick mig att småle lite, samtidigt som jag tänkte. Ja! Ta mig fan. Så dumt kan det nog vara

  33

Kommentera