Ukraina närmar sig nyckelstad

UKRAINA. Ukrainska styrkor rycker allt närmare nyckelstaden Kreminna i Luhanskregionen. Ett övertagande av staden skulle öppna upp för en ny offensiv mot ockuperade Sievjerodonetsk och Lysytjansk, rapporterar New York Times. – Då skulle hela deras försvarslinje falla, säger Serhij Hajdaj, Luhanskregionens guvernör. 

Striden om Donbass fortsätter. Mellan städerna Svatove och Kreminna har ryska styrkor byggt en skyttegravslinje för att stoppa den ukrainska motoffensiven. Ryssland har fokuserat på att förstärka försvarslinjen efter en rad tillbakadraganden i öst.

Under de senaste dagarna har striderna runt Kreminna intensifierats, rapporterar New York Times.

Kreminna, belägen i Luhanskregionen, ses som en nyckelstad av flera anledningar. Staden fungerar dels som en port till de två mycket större närliggande städerna Sievjerodonetsk och Lysytjansk som Ryssland intog tidigare i somras efter intensiva strider.

Erövringen av Donbass har även varit ett av Putins långsiktiga krigsmål – och fortsatta ukrainska framgångar inne i Luhanskregionen skulle skapa fler problem för den ryska presidenten.

Serhij Hajdaj, Luhanskregionens guvernör, hävdade i måndags att de ukrainska styrkorna befinner sig i utkanterna av Kremmina. – Rysslands militära kommando har redan flyttat ut från den här staden till Rubizjnyj, säger han.

Hajdaj hävdar vidare förflyttningen ett tecken på att Ryssland förbereder en reträtt från staden, uppgifter som New York Times inte kunnat verifiera.

Om ryssarna förlorar Kreminna kommer hela deras försvarslinje att falla, säger Luhanskregionens guvernör Serhij Hajdaj.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi säger att det finns en del tecken på att Hajdajs påstående om fortsatta framgångar mot Kreminna stämmer, men han säger samtidigt att det är svårt att få bekräftat innan det kommer filmklipp som visar på genombrottet. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ukraina närmar sig nyckelstad

 1. Kan Dahlberg eller någon annan i fasisctpöbeln dra ut tummen ur rövhålet och argumentera för Putins kriminella terrorister. Har ni inga argument? Fascistsvin!

  6
  3
 2. Kommer att bli intressant inom en snar framtid när Ukraina hittar den svaga punkten i Puttes terroristers försvarslinje.
  De håller redan på att peta på den över hela linjen, förr eller senare hittar de en punkt och sedan bryter helvetet lös för Puttes terrorister.
  I motsats till Puttes terrorister har de ukrainska styrkorna mörkerseende och värmesikten så det är inte kul för Puttes terrorister att sitta i mörkret och inte veta om någon ukrainare siktar på dem i mörkret.

  Sedan vet Puttes terrorister att det är ingen idé att ropa på hjälp om de blir sårade utan då är det bättre att ta livet av sig självt eftersom de ändå kommer bli lämnade att dö i sin grop då varken sjukvårdsutrustning eller sjukhussängar finns tillgängliga för Puttes terrorister utan de lämnas att dö eller i bästa fall skjuter deras officerare dem på platsen i värsta fall skottar de bara över jorden där han ligger i hålet sårad.

  8
  3
 3. Jepp Hubertus. Ju mer av kriget som kan utkämpas i Ryssland, desto bättre. Förstör fascistryssland och Putin kommer att ätas upp inifrån när medelivan inser vad som händer. Jag tror att Ukraina och väst bör intensifiera kriget mot Ryssland i Ryssland!

  13
  5
  • Kunde ge mig på att fascistsympatisören Dahlberg skulle dyka upp med falska nyheter. Sådana som du ska bekämpas till siste man. Fascistsvin!

   14
   10
   • ??? Kollade lite snabbt, såg massor av Ukrainska framgångar och Ryska motgångar. Och om CIA spränger i Ryssland är det riktigt bra!!! Mer sådant! Flytta kriget till andra sidan ryska gränsen!

    13
    5
   • Oj
    Jag har inte brytt mig din totala misstolkning av ordet “Facsist” förut.
    Men Håkan är absolut ingen Facsist i ordets rätta betydelse.
    Jag ger dig en låt från slutet av 70- som handlar om den verkarliga Facsismen.

    https://youtu.be/unHS713TTAE

    4
    7
   • Där ingår även gammelkommunist, ni två kan sitta i Sibirien och lyssna på Ebba Grön. De var lika intellektuella dvärgar som fascistlakejerna på denna blogg. Vv gör en T Bengtsson.

    8
    3
  • Håkan och gammelnazisten ni är bara gamla NAZISTER, åk till Ryssland och gör er plikt till Putin (DÖ)

   1
   3
 4. Fascism och islamism har inget att tillföra ett modernt, innovativt, produktivt, jämställt, fredligt och fritt samhälle.

  SLAVA UKRAINE!

  18
  8
 5. Puttes kriminella terrorister jagas ut efterhand. När detta blir bekräftat ska vi fira och tänka en tanke på ukrainarna och deras hjältemodiga kamp. Slava Ukraina 🇺🇦.

  48
  13

Kommentera